Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια στην επιλογη ενισχυτη


FrosT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι Bugera είναι οι boutique behringer.Τώρα απο ότι βλέπεις, στην προηγούμενη πρόταση συνυπάρχουν οι λέξεις behringer και boutique, οπότε το αποτέλεσμα είναι ολίγον αμφιλεγόμενο.Αν τους βρεις φυσικά κάνε μια δοκιμή, δε χάνεις τίποτα.

 

Οσο για τους engl, μεταχειρισμένοι παίζουν στο budget σου.Σιγουρα κανενα screamer ή και ο blackmore που είπε ο bloody sunday (αν και λίγο χλωμο το βλέπω για τον συγκεκριμένο, αλλά ποτέ δε ξέρεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ενα ωραιο demo για τους bugera υπαρχει στο www.proguitarshop.com στην κατηγορια των video.μου αρεσε αρκετα ο ηχος και κυριως σε συγκριση με τους αλλους ενισχυτες που δοκιμαζει (μεταξυ των οποιων και ο marshall jvm). H behringer μου αρεσει σαν εταιρεια γιατι βρηκε κενο στην αγορα. Οι ενισχυτες λυχνιων ειναι απαραδκετο να κοστιζουν οσο κοστιζουν απο κατασκευαστικης αποψεως, ακομα και τα output transformers Που τοσο πια επηρεαζουν ειναι προσχεδιασμενα μεν κακης ποιοτητας δε.

 

Περα απο αυτα αν τους επιλεξεις θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι θα κανουν αυτο που πρεπει να κανουν. Να λειτουργουν. Υπερδιαφημιζουν τις κεραμικες βασεις λυχνιων (ακριβο εξτρα) αλλα πολλοι ανεφεραν βλαβες, λιωσιμο των παραπανω και τελικα βλαβη στην πλακετα (οχι οτι παρομοιες βλαβες δε βγαζουν αρκετες γνωστες εταιρειες). Μπορει να ηταν πρωτη παρτιδα μπορει η τιμη οντως να αντανακλα μια αβλεψια στη σχεδιαση. Εσυ θα αποφασισεις αφου ομως διαβασεις πολλες γνωμες π.χ. στο forum του www.harmony-central.com αφου γραφτεις και κανεις ενα καλο search. Αν χαλασουν να ξερεις οτι θα μπορει καποιος να βρει ο,τι χρειαστει και να στο φτιαξει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Λίγο πάνω από το budget σου, κάποιος εδώ μέσα πουλάει 850ε έναν engl screamer 50 watts με τον μεγάλο ποδοδιακόπτη του...νομίζω ότι στα χρήματα αυτά είναι η πιο αξιοπρεπής λύση all around.

 

2) Για να είμαι μέσα στο budget σου ακριβώς, ρίξε μια ματιά σε ένα μοντέλο για το οποίο σπάνια μιλάει κανείς

randal rg50tc  500e logothetis music, διθυραμβικές κριτικές στο guitarist..

 

http://www.randallamplifiers.com/about/news/Randall%20RG50TG%20Guitarist%20Review.pdf

 

Παίζουν πολλά φανταστικά μηχανάκια στα λεφτάσου πάνω κάτω αλλά είναι κυρίως 15-30 watts και με φο΄βίζει λίγο η απόδοσή τους στο live (Κοch studiotone, orange tiny terror combo, fender blues jr, klp) αν ειδικά δεν θες να μπλέξεις με μικρόφωνα καμπίνες κλπ

 

Αυτά κι από μένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Λοιπον,

Καταρχας να ευχαριστησω ολους εσας που βοηθησατε/μου προτεινατε πραγματα. Καταλαβαινω πως δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο να δινεις συμβουλες σε πιτσιρικια  ;D . Τελοσπαντων, μετα απο αρκετες βολτες στο κεντρο ακουσα τα εξης:

 

- Peavey ValveKing

 

- Peavey 6505 / 6505+

 

- Randall RH150G3

 

- Randall Kirk Hammet Signature

 

- Bugera 6260 (Και κατεβηκα μεχρι την πατρα για να τον δοκιμασω)

 

- Line 6 Spider Valve HD 100

 

Ο ValveKing δεν με εντυπωσιασε καθολου (και τωρα κατάλαβα γιατι τον θαβετε ολοι). Ηταν απλα μια κακιστη απομιμιση του 5150/6505, με πολυ μεν distortion αλλα παρα πολυ muddy ηχο. Τελοσπαντων, Μετα τον ValveKing, ακουσα τον 6505. O 6505 ειχε τρομερα γκαζια, αλλα με την κιθαρα μου εβγαζε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ noise, οχι αυτο του ενισχυτη, αλλα απο τους μανητες. Ασε που, ειδικα στην Ελλαδα, ειναι πανακριβος. Μετα περασα μια βολτα απο τον διαμαντοπουλο, οπου και δοκιμασα 2 Randall. Τον solid state signature του Kirk Hammet και τον RH150G3. O signature δεν μου ειπε τιποτα. Tωρα ο αλλος μου φανηκε αρκετα καλυτερος (μαλλον λογω της λαμπας στην προενισχυση) αλλα και παλι, ενω ειχε τονους gain, η χροια του δεν μαρεσε. Καποιο Σαββ/Κο ειπα να σηκωθω να παω προς Πατρα μερια, να δω και τι κανει η οικογενεια απο κει και με την ευκαιρια να τσεκαρω και τον bugera. O Bugera λοιπον, ενω ειχε ωραιο clean καναλι και ενα crunch το οποιο μου φανηκε επιεικως γαματο, στο distortion μου τα χαλασε. Ηταν μεν ομορφο και διαμπερες (ελα?) αλλα, πως να το πω, δεν ηταν του στυλ μου. Ψιλοαπογοητευμένος λοιπον γυρισα στην Αθηνα, οπου και δοκιμασα τον Line 6 Spider Valve. Προς μεγαλη - μαλλον τεραστια- μου εκπληξη, αυτος ο ενισχυτης ηταν απο τους καλυτερους που ειχα ακουσει. Τα καθαρα του ηταν ζεστα και ομορφα ενω και τα distortion αψογα. Ασε που επαιζε και ωραια στα χαμηλα volumes. Το μονο που ειναι αθλιο, κατα τη γνωμη μου, σε αυτον τον ενισχυτη ειναι τα εφφε, αλλα και αυτο λυνεται με μονον 3 πεταλακια, ενα chorus, ενα reverb, αντε κι ενα delay.

 

Επισης εχω σκευτει για καμπινα, οποιο κεφαλι και να παρω, να χτυπησω μια Randall 2x12 απο αυτες που εχει ο Διαμαντοπουλος, που εχουν και Celestion μεσα, και ειναι και φθηνες (γυρω στα 200 € αν θυμαμαι καλα).

 

Τωρα, αυτα που θελω να ρωτησω ειναι:

α) Μηπως εχω παραλειψει καποιον ενισχυτη? Ειδα κατι Peavey τρανζιστορατους στην ιδια τιμη (XL, XXL) οι οποιοι εχουν πολυ καλες κριτικες...

και β) Υπαρχουν αλλες προτασεις για καμπινες 2χ12 με τιμη κοντα στα 200€ ?

 

Υ.Γ. Δεν πιστευω να πειραζει κανεναν που απανταω μετα απο ενα μηνα στο ιδιο θρεντ, αλλα δεν ηξερα αν επρεπε να ανοιξω καινουργιο.

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου