Προς το περιεχόμενο

Εφαρμοσμένη Κιθαρολογία 101


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α) Αυτό θα σου το απαντήσουν οι πιο ειδήμονες ηλεκτρονικοί εδώ μέσα

 

Β) Σε νορμάλ καταστάσεις τα 24 είναι ίδια με τα 21 όσον αφορά το μήκος του μπράτσου κι εφόσον κάνουμε λόγο για ίδιας κλιμακας κιθάρες. Απλώς αν προσέξεις ειδικά κάποιο φθηνό bolton όργανο, θα δεις μια λεπτή φέτα να περνά πάνω από το σώμα της κιθάρας και να καταλήγει στον neck μαγνήτη, ο οποίος έχει μετατοπιστεί. Αυτό είναι που σου λέει και ο sf. Βέβαια δεν ισχύει αυτό όταν κάνουνμε λόγο για διαφορετικές κλίμακες. Πχ 24,75, 25,5, 27 κτλ κτλ.

Γενική απάντηση:Όσον αφορά το ποιο αντέχει στο σκεύρωμα περισσότερο, έχει να κάνει τόσο με το μήκος, όσο και με το πάχος του μπράτσου. Ο κανόνας είναι μικρά+παχιά είναι ισχυρότερα σε σχέση με μακριά+λεπτά, παίρνοντας πάντα ως δεδομένο , ότι τα δύο μπράτσα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό κα με τον ίδιο τρόπο. Πάντως γενικώς μη σε πολυαπασχολεί το θέμα αυτό. Πλέον οι περισσότερες κιθάρες, ακόμη και οι φθηνές, σπανίως πάσχουν από σκευρώματα, τα οποία να μην διορθώνονται με το truss rod και να είναι μόνιμα.  ;)

 

Γ) Αν το σεταπ κοστίζει περισσότερο από το όργανο (σπάσιμο truss rod? αλλαγή τάστων?) τότε έχεις να κάνεις 4 πράματα:

i) Πετάς το όργανο και παίρνεις καινούριο.

ii) Αλλάζεις το ελλατωματικό μέρος σε περίπτωση που μπορεί να αλλαχτεί εξολοκλήρου (πχ μπράτσο).

iii) Σε περίπτωση που σου λέει κάτι συναισθηματικά τα σκας.

iv) Σε περίπτωση που σου λέει κάτι συναισθηματικά, αλλά δε τα σκάσεις, το κρεμάς στον τοίχο και ταυτόχρονα παίρνεις καινούριο όργανο

 

Δ) Όπως τον βολεύει κανέναν. Εμένα με ψιλοβολεύει κι ενίοτε σε αρπισμούς το χρησιμοποιώ, αλλά και πάλι ψιλοσπάνια

 

Ε) Μα ο σκοπός είναι να σκληρύνουν τα δάχτυλα, ώστε να παίζεις και να κάνεις bend ακόμη και με 13άρες χορδές με άνεση!  ;D ;D

 

ΣΤ και όχι Ζ  :D ) Υπάρχουν πάρα πολλά κομμάτια διαθέσιμα για το guitar pro. Απλά βρείτε όσα σας αρέσουν, κάντε απλή αναζήτηση στο google και θα τα βρείτε αμέσως  :)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A) το ηλεκτρικο σημα των μαγνητων της κιθαρας ειναι στη συχνοτητα της παλλομενης χορδης...

καθε ομως νοτα εχει και καποια πολλαπλάσια της αρχικης συχνότητας , τις λεγομενες αρμονικές, που δινουν σε καθε οργανο το ηχοχρωμα του.

 

Το λα της 5ης χορδης ειναι στα 110 Hz, καθε οκταβα πανω ειναι στη διπλάσια συχνότητα και καθε οκταβα κατω στη μιση. οι αλλες νοτες "ισαπεχουν"  δλδ  f=fo x 2^(n/12) που n ειναι ποσα ημιτονια απέχεις από τη νοτα με συχνοτητα fo.

 

διορθωστε με αν καπου σφαλλω

 

 

(110 Hz είναι οντως το λα στη 5η χορδή ή είπα πατατα?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου