Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για korg tr.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γενικά οι μνήμες RAM προς εγκατάσταση σε Korg Triton Classic/Le/Studio/Extreme/TR θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προδιαγραφές (Copy/Paste από reply δικό μου στην πρώτη σελίδα του thread):

 

1. Να είναι DRAM SIMM

2. Να ειναι 72-pin

3. Nα είναι 16mb ή 32mb έκαστη με 8 ολοκληρωμένα των 2ΜΒ ανά πλευρά

4. Nα έχουν χρόνο πρόσβασης 60ns (nanosecond) ή λιγότερο

5. Να έχουν 11μπιτο (11 bits) address bus. (A0 έως και Α10)

6. Να λειτουργούν υπό 5V dc

 

Αν κάτι δεν ισχύει απο τα παραπάνω τότε υπάρχει πιθανότητα το όργανο να μην τη "βλέπει" καν ή να τη "βλέπει" ως μικρότερου μεγέθους ή να τη "βλέπει" και να μη φορτώνει samples, ή να τη "βλέπει" και να φορτώνει samples αλλά στην αναπαραγωγή τους να παράγεται θόρυβος. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και όργανα τα οποία δεν εκκινούσαν μέχρι που να αφαιρεθεί η μνήμη από το slot.

 

Μην παίρνεις αψήφιστα το τι μπορεί να συμβεί στο όργανο αν δεν βάζεις την μνήμη που προτείνει ο κατασκευαστής. Σκέψου απλά οτι και μια μικρή ποσότητα ηλεκτροστατικού φορτίου σε ένα module μπορεί μέχρι και να σου κάψει τη μητρική.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

παρελαβα κ έβαλα τις ram στο tr. τις διαβάζει κανονικά αλλά δεν μπορώ να φορτώσω samples. στα kmp είτε θα με ρωτάει: "where is the nm08700.ksf?" ή κάτι παρομοια με το nm08700.ksf είτε θα πάει να τα φορτώσει αλλά δεν θα γεμίζει η ράμπα φόρτωσης κ αφού πάω στα osc κ το γυρνάω στο ram κ στη σωστή φωνή αλλά δεν ακούγεται τπτ. τι φταίει????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φταίει το αρχείο που πας να φορτώσεις. Δεν περιέχει όλα τα ksf που ζητάει το κάθε kmp. Επέλεξε skip για να σου φορτώσει τουλάχιστον τα υπόλοιπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το κάνω κ αυτό. αλλά ακόμα κ όταν τελικά φορτώνεται το samp;e με όλα του τα ksf κ αφού πάω στην ram κ στο σωστό multisample δεν ακούγεται τπτ στην κυριολεξία!!! τι μπορει να φταίει?? η κάρτες ram μπορεί να είναι χαλασμένες?? αφού φορτώνουν κανονικά τα samples όμως. βοήθεια παιδιά!!!! ??? ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου