Προς το περιεχόμενο

DigiTech GNX 3000


Η απάντηση από τον billias1gr,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας. 
 

βρέθηκε σήμερα μια πεταλιερα της DigiTech, η GNX 3000. Θα ήθελα ρωτήσω την άποψη σας. Είναι κάτι αξιόλογο; Την βρήκα δίχως τροφοδοτικό κάτι που σημαίνει πως δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη και δεν ξέρω και αν αξίζει τον κόπο γιατί ηχητικά είμαι καλυμμένος. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από τα λεγόμενα σας! :)

 

Σας ευχαριστώ!

 

 

6E466193-6981-4421-A123-8CA56CB54E80.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Αγαπητέ Ανδρέα, Η συγκεκριμένη πεταλιέρα είναι κορυφή κατ εμέ και μπορείς να βρείς πολλά άρθρα και πληροφορίες για αυτήν στο ιντερνετ. Η Digitech εδώ στην Ελλάδα ονομάζεται απο πολλούς κιθαρίστες ως τζίτζιτεκ και καλά για τον ήχο που βγάζει και θυμίζει ψηφιακούρα.

 

Αυτές οι πεταλιέρες όπως και η σειρά GNX (1, 2 ,3 και 4) θέλουν να πάρεις το βιβλιαράκι χρήσης ανα χείρας και να διαθέσεις μπόλικες ώρες για να βγάλεις ότι ήχο θέλεις και οι περισσότεροι δεν θέλουν η βαριούνται να κάνουν αυτή τη δουλειά με αποτέλεσμα να απορρίπτουν την πεταλιέρα απευθείας καθώς δεν έχει αρκετά καλά έτοιμα patches κατά τη γνώμη τους. Εχει αρκετά καλές προσομοιώσεις διαφορων ενισχυτών κιθάρας και μπάσου (Fender, Soldano, MesaBoogie,Marshall, Hiwatt, Vox κτλ) και πεντακάθαρα εφέ (Reverb,Delay,Chorus, Flanger,Pitch Shifter, Detune,Whammy,YaYa και άλλα έως και 11 ταυτόχρονα καθώς και καλές προσομοιώσεις γνωστών Overdrive και Distortion όπως Muffler Fuzz, Tube Screamer Octavia, Boss Metal Zone, Gaya, Proco RAT, DOD 250 και άλλα).

 

Βγήκε γύρω στο 2008 αλλά με την σύνδεση USB που διαθέτει συνδέεται μία χαρά με το πρόγραμμα Xedit που τη συνοδεύει και είναι πολύ πιο άνετη να τη ρυθμίσεις σε κάθε παράμετρο απο τον υπολογιστή παρά απο τα κουμπιά που έχει επάνω της. Διαθέτει κουρδιστήρι, true bypass, drum machine, usb, είσοδο για μικρόφωνο XLR με προενισχυτη της DBX, 4 outputs -2 καρφιά και 2 XLR κατευθείαν για κονσόλα άρα δεν χρειάζεσαι DI για να παίξεις σε P.A, είσοδο για έξτρα ποδοδιακόπτη, είσοδο και έξοδο MIDI και ουσιαστικά παίζει και το ρόλο κάρτας ήχου με ποιότητα του μετατροπέα αναλογικού σε ψηφιακό σήμα και αντίστροφα στα 24bit/96 khZ με 4 τσιπάκια Audio DNA DSP για σούπερ ηχογραφήσεις.

Το μέγιστο πλεονέκτημα είναι το μενού Warp όπου μπορείς να μπλέξεις ταυτόχρονα τους ήχους 2 ενισχυτών π.χ ενός Fender Twin μέ ένα Marshall JCM900 και να αποθηκέυσεις -βγάλεις ήχο απο ένα 3ο ενισχυτή υβρίδιο κάτι που δεν κάνουν αρκετές άλλες πεταλιέρες της εποχής της.

Η GNX 3000 ήταν μία πιο μαζεμένη έκδοση της GNX4 η οποία τελευταία διέθετε επιπροσθέτως 8κάναλο ψηφιακό recorder επάνω στην πεταλιέρα, μνήμη CF έως 2 GB που μπορούσες να ηχογραφήσεις τις ιδέες σου ή να προσθέσεις τα backing track σου, πιο καλό drum machine απο την 3000 και δυνατότητα ως looper. Οι προσομειώσεις ενισχυτών όμως της GNX3000 θεωρούνται καλύτερες απο την σειρά GNX 1,2,3,4 και όταν ανοίγεις το volume της κιθάρας στη μέση έχει crunchy tone και άν το ανοίξεις φούλ όλα τα γκάζια με gain οπως θα συμπεριφερόταν και ένας λαμπάτος ενισχυτής.

Σαν κατασκευή είναι εξαιρετικά στιβαρή και βαριά και αν δεν χοροπηδήσει κάποιος στα κουμπιά της θα βγάλει αρκετά χρόνια καλής λειτουργίας είτε σπιτικής είτε live σκληρής χρήσης. Aν είσαι τυχερός και βρείς και το CD με τα λεγόμενα MFX Supermodels τότε η πεταλιέρα απογειώνεται και κοντράρει ακόμη και σημερινές στην κατηγορία 500 με 600 ευρώ. Αυτά ήταν κάποια patches που είχε φτιάξει ένας Αμερικανός (πωλούνταν πρίν λίγα χρόνια για 100+ $ περίπου) που νοίκιαζε ακριβούς λαμπάτους και μπουτίκ ενισχυτές και ανέλυε τις κυματομορφές τους για μήνες καταφέρνοντας να φτιάξει ήχους για ότι ενισχυτή κυκλοφορούσε έως και 10 χρόνια πρίν καθώς και παρά πολλούς ήχους γνωστών κιθαριστών απο όλα τα στυλ. Τα συγκεκριμένα  επειδή τα πέρασα στην GNX4 που διαθέτω πραγματικά κεντάνε αλλά δεν έχω βρεί τα αντίστοιχα για την GNX 3000 την οποία διαθέτω επίσης.

 

Οσον αφορά τώρα το θέμα σου με την πεταλιέρα χωρίς τροφοδοτικό. Αυτές οι πεταλιέρες της Digitech δουλεύουν με μετασχηματιστή-τροφοδοτικό των 9V αλλά όχι DC όπως πετάλια και άλλες συσκευές. Λέγοντας DC εννούμε συνεχές ρεύμα με + και (-) όπως αυτό μίας μπαταρίας.

Η GNX3000 χρεiάζεται τροφοδοσία 9V AC όπου AC σημαίνει εναλλασόμενο ρεύμα χωρίς πολικότητα συν πλην όπως αυτό που βγάζει η πρίζα του σπιτιού σου. Η δική μου συμβουλή είναι να μην την αγοράσεις εάν δεν έχεις το τροφοδοτικό της να την δοκιμάσεις και οι πεταλιέρες γενικά είναι ολόκληρα εργοστάσια με μεγάλες πλακέτες και πολλά κυκλώματα και δεν είναι ένα απλό πεταλάκι να το ρισκάρεις. Μία που είδα εγώ τελευταία (για να την αγοράσει κάποιος φίλος και απλά πήγα να την ελέγξω), ο πωλητής είχε σπάσει πίσω το κάλυμμα του θηλυκού βύσματος στο πίσω μέρος της πεταλιέρας και προσπάθησε να την λειτουργήσει με άλλο ακατάλληλο τροφοδοτικό 9V DC.

 

Η πεταλιέρα έγραφε GNX 3000 , μετά Version 1.0 και στη συνέχεια δεν εμφάνιζε κάποιο απο τα 80+ patches-ήχους που έχει ,άρα και δεν μπουτάριζε σωστά και την άφησα εκεί (παρά τις δικαιολογίες και αντιρρήσεις του πωλητή ότι δεν τρέχει τίποτα). Αρα μην σε δελεάσει μία φθηνή τιμή γιατί μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Βρες μία απο κιθαρίστα η μπασίστα και δοκίμασε κάθε της κουμπί και μενού με υπομονή καθώς και τη σύνδεση με υπολογιστή για να είσαι σίγουρος ότι πιάσανε τόπο τα λεφτά σου. Εγώ αγόρασα μία μεταχειρισμένη στα 150 ευρώ πρίν 3 περίπου χρόνια και δεν το μετάνιωσα καθόλου καθώς είναι άψογη.     

4 λεπτά πριν, billias1gr είπε

 

Ξέχασα να αναφέρω το εξής. Επειδή λοιπόν ο πωλητής μου είπε τηλεφωνικώς ότι δεν έβρισκε το τροφοδοτικό έφερα το δικό μου original ,(συν κιθάρα,καλώδια και ενισχυτή μπαταρίας γιατί δεν είχε)και το συνδέσαμε.Η πεταλιέρα έγραφε GNX 3000 , μετά Version 1.0 και στη συνέχεια δεν εμφάνιζε κάποιο απο τα 80+ patches-ήχους που έχει ,άρα και δεν μπουτάριζε σωστά και την άφησα εκεί (παρά τις δικαιολογίες και αντιρρήσεις του πωλητή ότι δεν τρέχει τίποτα). Φυσικά με ένα γρήγορο ψάξιμο στο google έδειξα στον πωλητή ότι το δικό μου τροφοδοτικό ήταν γνήσιο harman HPRO της Digitech γιατι επέμενε οτι ειχε αγοράσει απο κάποιον την πεταλιέρα και είχε διπλό σε μέγεθος τροφοδοτικό (αυτό που είχε χάσει) απο το δικό μου. Πιθανά και να την έκαψε με ότι άλλο κουμπωσε επάνω. Θα σου πρότεινα να βρείς ένα γνήσιο απο κάποιο φίλο η αντίστοιχης ποιότητας τροφοδοτικό εμπορίου (είδα και ένα AMMARAD 9V A.C 2.0 Amber στο skroutz σε τιμή κάτω των 20 Ευρώ) και μόνο αν η πεταλιέρα μπουτάρει και εκκινεί σωστά και όλα της καλά τότε να την πάρεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω πότε ακριβώς βγήκε στην παραγωγή το συγκεκριμένο πολυεφέ, ξέρω όμως οτι  κυκλοφορούσε ήδη τον Φεβρουάριο  του 2006 γιατί ήταν και η πρώτη παραγγελία που έκανα ποτέ από Thomann (τότε μάλιστα τα μεταφορικά ήταν αναλογικά του βάρους/όγκου και δεν τα γλίτωνες με αγορές άνω των 300 ευρω). Που σημαίνει οτι το πολυεφέ υπήρχε στην αγορά τουλάχιστον απο το 2005.

 

Μεταβατική λυση ήταν για μένα και για λίγους μήνες την χρησιμοποιούσα με εναν Peavey Express θυμαμαι. Για την εποχή είχε κάποιες Α δυνατότητες αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα ουτως ώστε να την κράτησω. Εν έτη 2021 προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν με την συγκεκριμένη εκτος και αν τι να πω, αν την ειχα ήδη στο οπλοστάσιο μου και αν είχε καποιο μοντέλο εφε/ενισχυτη κοκ που για καποιον παρανοικο λόγο το σημερινό μου modeler/πολυεφέ δεν μπορούσε να αποδώσει (σορυ αλλα χλωμό έως και χιόνια).

 

1.JPG.5b8778d885127627a4d7f20682d8dbd1.JPG

 

 

ΥΓ: 369 ηταν η τιμή αγοράς, τα 20 ευρω ήταν για το shipping.

Επεξεργασμένο από Freedom

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ και τους δυο θερμά για την βοήθεια σας. Πραγματικά με βοηθήσατε πολυ! Το εκτιμώ.

 

Την πεταλιερα την πουλάω όπως είναι "μη λειτουργική" φθηνά στο Noiz αγγελίες. 
 

Μπορεί να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να την φτιάξει.

 

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα, απο ότι κατάλαβα δεν έχει κανείς να φτιάξει τίποτα, ένα τροφοδοτικο χρειάζεσαι.

 

Απο το manual της απο την ίδια την Digitech ( https://www.digitech.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw19e5f330/pdfs/GNX3000REVB_original.pdf ) χρείάζεσαι το adapter με κωδικό PSS3-230 ή οποιοδήποτε άλλο συμβατό (γκούγκλαρε για "Digitech PSS3-230").

Με λέγανε Freedom...

...τώρα με λένε...ΑpussyΑ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Το δοκίμασα με τροφοδοτικο. Βέβαια όχι το γνήσιο, αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δείχνει να ανάβει με ενδείξεις στο καντράν του, όμως μετά από 3 δευτερόλεπτα σβήνει το καντράν και αναβοσβήνει το κόκκινο led USB ACTIVE για 3, 4 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει όλη η πεταλιερα.
 

Ειναι επίσης αλήθεια πως το socket της τροφοδοσίας είναι λίγο ταλαιπωρημένο. 
 

Νομιζω πως στην τιμή που το έχω βάλει μπορεί κάποιος να θέλει να ασχοληθεί.

Επεξεργασμένο από Andreas Black
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε Andreas Black, αν το τροφοδοτικό που έβαλες είναι 9V A.C 2A η πεταλιέρα θα έπρεπε να μπουτάρει κανονικά. Το τροφοδοτικό που χρειάζεσαι είναι αυτό που έγραψε παραπάνω ο φίλος freedom ή κάποιο σαν κι αυτό https://www.skroutz.gr/s/24557873/ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ-AC-AC-ΣΤΑΘΕΡΗΣ-ΤΑΣΗΣ-ΕΞΟΔΟΥ-9V-2A.html

 

Πολλοί είχαν δυσκολία στην εκκίνηση ή δυσλειτουργία με τέτοιες πεταλιέρες της Digitech και οφείλονταν σε μεγάλο ποσοστό σε ακατάλληλο τροφοδοτικό. Συχνά στην σειρά Digitech GNX1, 2, 3 & 4 όπως και στην GNX3000 χαλάνε οι μικροδιακόπτες αλλά με κόστος 5 ευρώ λίγες ώρες και λίγη υπομονή με ένα κολλητήρι αφού λυθεί η πεταλιέρα μπορεί να την επαναφέρει κανείς στη ζωή εάν έχει μία ψιλοβλάβη (μικροδιακόπτες, πυκνωτές, υποδοχή USB ή τροφοδοτικού) με εύκολα ευρέσιμα τα εξαρτήματα στο εμπόριο.

 

Φυσικά εάν έχει δυσκολότερες βλάβες δηλαδή έχει φάει κανένα γερό χτύπημα ή πτώση η νερά-ποτά ή κανά βαρβάτο μπλακάουτ εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί ο ηλεκτρονικός εάν δεν είναι κάτι χοντρό να το δεί άμεσα τότε χρειάζεται τα schematics (ηλεκτρονικά διαγράμματα με τα εξαρτήματα και τα σχετικά ανταλλακτικά με κωδικούς) τα οποία εγώ προσωπικά , άν κι έψαξα δεν τα έχω βρεί παρά μόνο για την GNX4).

 

Οταν κάποια στιγμή έψαχνα παλαιότερα τι βλάβες βγάζει, κάποιος έβαλε την παρακάτω ερώτηση και τα συμπτώματα μοιάζουν με τα δικά σου https://www.justanswer.com/electronic-musical-instruments/81m4q-hi-there-i-ve-recently-dug-digitech-gnx3000-effects.html όποτε θά έλεγα ίσως κάποια πλακέτα ή η καλωδίωση που συνδέει τις δύο μητρικές εντός του GNX 3000 αλλά καλύτερα να το δεί κάποιος ηλεκτρονικός αλλιώς εάν η ζημιά είναι ασύμφορη ή δυσεύρετα τα ανταλλακτικά τότε πάει για parts only και την σκοτώνεις χρηματικώς δυστυχώς.  

 

Εγώ έχω ήδη μία GNX4 η οποία μένει χρόνια αναμμένη χωρίς πρόβλημα και πήρα και άλλη μία απο Θεσσαλονίκη για καβάτζα προσφατα μέσω του noiz απο ένα φίλο και θέλει λίγους μικροδιακόπτες και υποδοχή USB (θα ξεκολλήσω μία απο παλιό εκτυπωτή ή παραγγελία απο μαγαζί ηλεκτρονικών Κρήτη που έχει εισαγωγές τέτοια μικροεξαρτήματα απο taiwan). Η μεταχειρισμένη GNX3000 που την πήρα απο τεχνικό του Καγμάκη ακόμη εργάζεται άψογα χωρίς θέματα.

 

Θα πεί κανείς όπως παραπάνω ο φίλος freedom γιατί να κρατάει κάποιος τέτοιες παλιές πεταλιέρες με τόσες επιλογές σήμερα (Line6 Ηelix, Fractal AX8, Headrush κτλ) η software based sound όπως Bias FX, Amplitube, Guitar Rig Neural plugins κτλ κτλ , Η απάντηση είναι φυσικά όπως έθεσε και ο ίδιος ότι είναι θέμα γούστου πρωτίστως και τι μηχάνημα έχεις στα χέρια σου για να αναπαράγεις αυτό που θέλεις. Εγώ σαν περισσότερο παλιομοδίτης και με ηλικία στα 50 ακούω το growl (στο 0:28) της παλιάς Digitech GNX2 παρά την εικοσαετή ηλικία της στο παρακάτω βίντεο και με φτιάχνει ευχάριστα ακουστικά  :)   

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πράγματι, ο ήχος στο 0:28 είναι εκπληκτικός!

 

Νομίζω πως αν κάποιος πάρει την πεταλιερα στην τιμή που την έχω βάλει, που νομίζω πως είναι μια χαρά, θα είμαι το ίδιο χαρούμενος, σαν να την κράταγα εγώ.

 

Σε αντίθετη περίπτωση θα την κρατήσω εγώ και θα την πάω για επισκευή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω νέα.

 

Ειχα στείλει μήνυμα στην εταιρεία και έλαβα την απάντηση. Με καθοδήγησαν για hard reset. Πλέον ανάβει η πεταλιερα αλλά δεν έχω έξοδο σε ήχο. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος γιατί τροφοδοτικο, διότι δεν είναι 2Α.

 

Είδωμεν… 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Το πρόβλημα βρέθηκε τελικά φίλε μου αν και εξυσα αρκετά το φαλακρό κεφάλι μου. Μολις την πήρα απο σένα μετα απο λίγη ώρα κουμπωσα το μαμισιο τροφοδοτικό της harman και η πεταλιερα μπουταρισε κανονικά και έβγαλε και ήχο.

Νόμισα προς στιγμήν ότι αυτό ηταν το όλο θέμα αλλά δυστυχώς μετά απο κανένα 20λεπτο η οθόνη εμφάνιζε μόνο ένα δυο ψηφία απο το patch και στα 30 περίπου λεπτά έσβηνε μόνη της. 

Την ξαναδοκιμασα αλλα μάταια. Σε μιση ωρα περίπου ξανασβηνε. Την άφησα παράμερα και σκέφθηκα οτι θα είναι χρήσιμη για parts κάποια στιγμή εκτός εαν την άνοιγα και έβλεπα κατι που βγάζει ματι. 

Αγόρασα μια αλλη μεταχειρισμενη εδω απο το noiz ( αφου την τεσταρισα ενδελεχώς) για ενα φίλο μου η οποία μάλιστα ηταν made in usa απ τις πρώτες, πριν το γυρίσουν σε made in China. Ηταν λοιπον λίγο σκληρος ο διακόπτης Store και αποφάσισα να τον αλλάξω.

Στρωνω λοιπόν χαρτόνια στο τραπέζι, κολλητηρια, πολυμετρα, κατσαβιδια και ενα σωρο εργαλεια κτλ και τελειώνω επιτυχώς με την "εγχείρηση" και αφού την δοκιμάζω και βλέπω ότι ολα ΟΚ ,την συσκευαζω για να την στείλω στο φίλο μου στην Κρήτη.

Οπως λοιπον εχω το τραπέζι τιγκα στα εργαλεία και με την γυναίκα να αιγομουρμουραει ( ποσες άραγε μέρες θα φάει εδω πέρα με τις μπου...λοπεταλιερες του) σκεφθηκα να ριξω μια ματια στα σωθικά της δικης σου. 

Μετα απο λεπτομερή εξέταση με το μεγεθυντικό δεν βρήκα τίποτε μεμπτό. Η gnx3000 εχει 3 πλακέτες. Μια με το analog τμημα στο κατω μέρος της πεταλιερας, μια με το digital τμήμα στο πανω καπάκι και μια πλακετα με τους 5 ποδοδιακοπτες. Αφηνω το analog τμημα βιδωμενο και τσεκαρω τα αλλα εν λειτουργία αφού την αναψα με το τροφοδοτικό. Δυστυχώς ξανασβηνε. Λυνω και το analog τμήμα, το ελεγχω πάλι με φακο και τις αφηνω και τις 3  πλακέτες στο χαρτόνι αναμμένες με το τροφοδοτικό. Περνα μια ωρα και δεν έσβησε. Εκει αρχισα να ψάχνομαι και βρηκα την βλάβη. Το κατω μεταλλικο τμήμα ειναι απο λεπτη λαμαρίνα, λεπτοτερη απο το πάνω που ειναι 2mm. Μεσα λοιπον το κατω τμημα εχει κατι εξογκώματα σαν καρουμπαλα. 

Η πλακέτα analog εκει που μπαινει η τροφοδοσία των 9V ακουμπούσε οταν ζεσταινοταν στο μεταλλικο καρουμπαλο και εκανε βραχυκυκλωματα.

Αιτια ηταν οτι απο κατω της το σασι εχει αυτοκολλητα αντιολισθητικα ποδαράκια για το πατωμα και το εξω αριστερά ειχε ξεκολλήσει , οποτε η πεταλιερα μπαταριζε σε καθε πατημα και παραμορφωθηκε ελαφρα το σασι σε εκεινο το σημείο και οταν ζεσταινοταν η πλακετα analog διαστελλοταν, ακουμπούσε και προκαλουσε βραχυκυκλωμα και έσβηνε. Στην πρωτη φωτο το σημειο που βραχυκυκλωνε ειναι επανω αριστερά ατο κατω σασι της πεταλιερας.

Τοποθετησα λίγο μονωτικη ταινια κατω αριστερά απο το analog board για να μην ακουμπά στο σασι και βραχυκυκλωνει οπως φαινεται στη φωτο.

Τωρα ολα δουλευουν μια χαρά με εξαίρεση οτι καποια απο τις μνήμες εχει ψιλοπαθει ζημια και αν κανει κάποιος restore απο σωσμενο αρχείο backup δεν το ολοκληρωνει και βγαζει μηνυμα προβληματος στο xedit. Φορτωνει ομως ενα ενα εξωτερικα patches χωρις πρόβλημα. Αρα τελος καλό ολα καλά για να σου φύγει η απορία. Σε ευχαριστώ. 

20210603_224051.jpg

20210605_133606.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου