Προς το περιεχόμενο

Πόσο χρήμα υπάρχει στον κόσμο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είναι και τόσο πολύ, προτείνω να δεις το βίντεο πρώτα...

 

 

Γ.

 

Το βίντεο δεν το είδα όλο (είναι και τεράστιο), αλλά άμα δείς λίγο την κατάσταση γύρω (δεν μιλάω για τον καθημερινό κλασσικό πολίτη, αλλά για τους... "υπόλοιπους"), θα δείς πως το χρήμα πάει στο.. χρήμα! Τέλος πάντων, όπως και να'χει άκρη δεν βγάζεις, οπότε... Live and let die.  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλος πάντων, όπως και να'χει άκρη δεν βγάζεις, οπότε... Live and let die.  ;D

 

 

Εξ αιτίας του οτι πολλοί άνθρωποι ίσως να σκέπτονται έτσι ακριβώς, γι αυτό παρουσίασα το link.

 

Γ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρημα που υπαρχει για ηλεκτρονικες συναλλαγες ειναι απειρως μεγαλυτερο από αυτό που υπάρχει με αντίκρισμα. Και γι'αυτό εχουμε ολη αυτη τη φασαρία τώρα τελευταια. Για ολα αυτά βέβαια φταίνε οι ΗΛΙΘΙΟΙ που δωσανε αδεια στις τραπεζες να δινουν δανεια με 10% διαθεσιμο ρευστο. Που σημαινει οτι αν δεν γινοταν αυτο το χρημα που εχουμε εμεις στην τσεπη θα ηταν 10 φορες πιο δυνατο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βίντεο άλλα και όλα τα υπόλοιπα θέματα μέσα σε αυτό το blog ανοίγουν μάτια. Βέβαια δεν λέει πουθενά πόσο χρήμα υπάρχει στον κόσμο αλλά οι πληροφορίες που μεταδίδει αν και όχι ευκατανόητες πραγματικά είναι βάσιμες και εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί όλο το οικονομικό σύστημα είναι μια φούσκα που πολύ σύντομα θα σκάσει και φυσικά θα κάνει τις τράπεζες ιδιοκτήτες των πάντων.

 

Αυτοί που δώσανε άδεια στις τράπεζες δεν ήταν αδαείς, αλλά όπως φαίνεται από τα comment από κάτω τα οποία είναι πάρα πολύ ουσιαστικά εξηγείται μια σειρά γεγονότων για το πως οι τράπεζες κατάφεραν να βρίσκονται σήμερα εδώ που βρίσκονται, να λυμαίνονται τα αποτελέσματα και τον ιδρώτα και την περιουσία όλων των υπόλοιπων ανθρώπων.

 

Έγιναν πόλεμοι, πολιτικές δολοφονίες, δωροδοκίες και γενικά χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο για να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν σήμερα. Το δάνειο είναι η μητέρα του χρήματος και το χρήμα σήμερα αντιπροσωπεύει την υπόσχεση κάποιου ότι θα αναλώσει τον χρόνο του δουλεύοντας για αυτό. Άρα χρήμα = χρέος, όποιος δανείζει έχει τους υπόλοιπους υπόδουλούς του. Τοκίζοντας τα και επαναδανείζοντας τα χρήματα δανείζει και σε άλλους. Σιγά σιγά θα καταλήξει το σύστημα οι τράπεζες να έχουν όλα τα υλικά αγαθά και όλοι να δουλεύουν για εκείνους.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Κατά τη γνώμη μου, το βίντεο αποδεικνύει ότι τελικά είμαστε πανίσχυροι.(και απίστευτα ηλίθιοι). Αν κανείς αποσύρει από την τράπεζα ένα ποσό λ.χ. 1000 ευρώ και τα βάλει στο συρτάρι, η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι "είναι ψίχουλα" ενώ στην πραγματικότητα αφαιρεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα πολύ μεγάλο ποσό με μερικά ακόμα μηδενικά. Tο δεύτερο είναι ότι οι τράπεζες δουλεύουν με τρόπο πολύ πονηρό. Μπορούν να έχουν κέρδος ακόμα και αν δάνειζαν με μηδενικό επιτόκιο - για να μην πω και αρνητικό που φαίνεται εντελώς παράλογο- Θέτουν όμως και ένα επιτόκιο ούτως ώστε να διατηρείται η εντυπωμένη εικόνα της μοναδικής αξίας και της ισχύος του χρήματος, και βέβαια θέτουν και επιτόκιο κατάθεσης για να νομίζει κάνεις ότι το χρήμα που "φυλάει" στην τράπεζα αυγατίζει και αποκτά ισχύ, ενώ στην πραγματικότητα ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ότι έχει και δεν έχει με το που περνάει το κατώφλι. Σατανική σκέψη.

 

Γ. 

 

edit: ορθογραφικό λάθος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου