Προς το περιεχόμενο

καρτα για virtual dj


propellermad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα,

 

θελω να ρωτησω αν κανει η emu 0404 για virtual dj να εχς δηλαδη monitor (ακουστηκα) και μια stereo εξοδο....καντε μου αν θελετε προτασεις και για αλλες καρτες...

 

ευχαριστω

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα,

 

θελω να ρωτησω αν κανει η emu 0404 για virtual dj να εχς δηλαδη monitor (ακουστηκα) και μια stereo εξοδο....καντε μου αν θελετε προτασεις και για αλλες καρτες...

 

ευχαριστω

 

 

Η ιδανικη περιπτωση για virtual dj φιλε ειναι το Dj console της Hercules και δεν το λεω μονο επειδη πουλαω το δικο μου(!)

αλλα επειδη εχει μονιτορ μοχλο για να ακους οτι θελεις (deck a / b / mix),δουλευει και σαν καρτα ηχου και εχει αψογη συμπεριφορα με το virtual dj

καθως ειναι ρυθμισμενοι οι μοχλοι του αυτοματα στις λειτουργιες (pitch / faders / equalizer κλπ).

 

Τα fader και τα controllers δουλευουν αψογα,trigg αρεις λουπες αμεσα με hardware κουμπια, η ηχογραφηση λειτουργει τελεια και εχει καλη αποδωση και σαν καρτα ηχου με 4 in mic in 4 out και φυσικα ακουστικα.

 

Το εχω δουλεψει και σε cubase και ειναι μια χαρα ο ηχος για recordings με το latency να κινειται στα 10 milisecond.

 

Aν ενδιαφερεσαι το εχω ανεβασει σε αγγελια 130 E καθως εκοψα τα "νυχτερινα".

 

Επαιζα σε μπαρακι 6 μηνες με το μηχανηματακι χωρις προβλημα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

propellermad,

η emu 0404 δεν κανει για την δουλεια που θες.

Αν ομως την εχεις ηδη και θελεις να συνδεσεις αυτην τοτε οκ γινεται , αλλα θα χρειαστεις και εναν μικτη για να κανεις σωστα την δουλεια.

Θα συνδεσεις δηλαδη το Α player στην μια εισοδο της emu και στο Β το αλλο , και οταν θα παιζεις το Α θα ακους το Β στα ακουτικα εφοσον εχεις συνδεσει της εξοδους της emu με εναν dj μικτη. Φυσικα δε θα μπορεις να εχεις την δυνατοτητα του virtual dj να κανεις "listen" και σε ενα τριτο κομματι την ωρα που ψαχνεις τα τραγουδια σου , χωρις να το φορτωσεις σε καποιο player.

Mε λιγο πολυς κοπος για το τιποτα .

 

Το dj console που προτεινει ο φιλος ,το εχω πολλα χρονια . συνεργαζεται αψογα με το virtual dj και κατα την γνωμη μου ειναι μια τιμια αγορα.

ομως δε κανει ολα οσα υποσχεται.Φιλε killinnosense, το δοκιμασα κι εγω για recording με asio αλλα δε δουλευε καλα , με κυριοτερο προβλημα οτι επαιζε τους ηχους λιγο πιο γρηγορα (με αναλογη αυξηση στο Pitch) λογω του εσωτερικου του ρολογιου που ηταν μονιμα στα 48khz και δεν προσαρμοζοταν στις ρυθμισεις του sequencer μου.

Το dj console ειναι μια αξιοπιστη λυση αλλα :

-δεν  μπορεις να κανεις αλλαγες με τα play cue γιατι ειναι αθλια απο πλευρας κατασκευης, και δεν ειναι εμπιστοσυνης. μπορεις να πατας με το ποντικι το Play.

-ηχητικα δεν ειναι και οτι καλυτερο , αφου εχει χαμηλη εξοδο με αποτελεσμα μικρο signal to noise ratio  δηλαδη λιγο θορυβο παραπανω.Δεν ακουγεται αυτος ο θορυβος αλλα υπαρχει, ας μην επεκταθω σε αυτο.

- εχει πολλα κουμπια-μοχλους τελειως αχρηστα και λειπουν κουμπια απαραιτητα.

 

Προσφατα αγορασα την rmx την καινουργια εκδοση δηλαδη του dj console. κοστιζει 320-350 ευρω και ειναι σαφως βελτιωμενη σε ολα τα σημεια.

http://www.thomann.de/gr/hercules_dj_console_rmx.htm

 

επιτελους μπορεις να αφησεις για αρκετη ωρα το ποντικι, εχει ολα τα απαραιτητα κουμπια ορολθογιστικα σχεδιασμενα . συνεργαζεται καλα μεχρι στιγμης (το εχω μονο εναμισυ μηνα ) με το virtual dj (η εκδοση που το συνοδευει ειναι για πεταμα , ενω στο παλιο djconsole η εκδοση που ηταν δωρεαν στο κουτι της καρτας ηταν αξιπρεπεστατη) 

 

Αν θες κατι φτηνο και σιγουρο και δε σε  ενοχλουν αυτα που προανεφερα, παρε το μηχανημα του φιλου μας.

Αν θες κατι λιγο ακριβοτερο που τα εχει ολα παρε rmx .

Αν δε θελεις καρτα ηχου + controller σο ιδιο περιβλημα , παρε μια καρτα ηχου που να εχει τουλαχιστον τρεις εισοδους και τρεις εξοδους, και θα αγορασεις και εναν μεικτη .

πχ αυτην http://www.thomann.de/gr/esi_maya_44_usb.htm

η οποία ειναι κατα την γνωμη μου πολυ τιμια επιλογη.

Διαλεξε και εναν μεικτη απο αυτην την λιστα http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=3_channel_mixers&oa=pra 

παρε και ακουστικα , και ετοιμασου για την μεγαλη ζωη που μονο ενας dj μπορει να ζησει . ξερεις , γκομενες ναρκωτικα λιμουζινες , απλες μικρες καθημερινες χαρές.  ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου