Προς το περιεχόμενο

Esp eclipse II vs Esp Eclipse Custom


sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η eclipse I βγαίνει ακόμη αλλά μόνο για την τζαπονέζικη αγορά και αυτό καθώς θεωρείται lawsuit μοντέλο από την gibson. Εξάλλου αυτή η κίνηση της gibson ανάγκασε την esp να βγάλει την eclipse II.

 

Κάπου είχα ένα λινκ που είχε όλες τις esp που παράγονται στην Ιαπωνία και που με πλάγιο τρόπο μπορεί να τις αποκτήσει κάποιος, αλλά ο ένας ο υπολογιστής που τον είχα για το ιντερνετ έπαθε κόμπλα και τρέχω να τον φτιάξω! Θα επανέλθω όταν τον έχω έτοιμο

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

To Σάββατο θα κανω βολτα απο τα συνεργαζομενα καταστηματα του λιολιου(επισημος αντιπροσωπος esp Ελλαδας) στην αθηνα, και πιθανοτατα αν την βρω θα την παρω κιολας. Διαφορετικα παραγγελια. Θα ανεβασω review αμεσως εννοειται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ESP Eclipse Custom : Το μπράτσο είναι neck-thru (Αυτό σημαίνει ότι πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο βρίσκονται μαγνήτες και τα 2 σημεία επαφής των χορδών.Το σώμα της κιθάρας κάτω από το maple top αποτελείτε από 2 κομμάτια μαόνι κολλημένα στο μπράτσο το οποίο συνεχίζει και φτάνει μέχρι πίσω).Θεωρητικά αυτό δίνει το καλύτερο δυνατό sustain από τους άλλους 2 τρόπούς σύνδεσης του μπράτσου(Bolt-on, set-in).Στην πράξη το neck-thru ανεβάζει αρκετά το κόστος (Η Gibson δεν ασχολείται καν).Η custom έχει επίσης διαφορετικά (καλύτερα) tuners & bridge.

Πρέπει να έχει και σημαντικά καλύτερης ποιότητας ξύλο και μέθοδο κατασκευής (δεν είμαι σίγουρος αν μέρη της φτιάχνονται στο χέρι) για τέτοια διαφορά στην τιμή.

 

ESP Eclipse II : set-in neck (όπως SG, LP,κτλ το μπράτσο είναι κολλημένο πάνω στο σώμα που είναι 1 κομματι ξύλο)

 

Warning: Οι ενεργοί μαγνήτες δίνουν ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ(σε όσες κιθάρες έχω ακούσει ακόμα και σε καθαρό κανάλι παραμορφώνουν το σήμα.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω την καστομ και ειναι πραγματικα καταπληκτικο οργανο, ενοειτε πως ντρεπομαι που το λεω γιατι δεν ειμαι αρκετα καλος κιθαριστας για να την αξιοποιησω.

Ειναι οπως τα λεει ο cbinardo κατασκευαστικα, και πολυ προσεγμενο οργανο μεχρι και στην τελευταια λεπτομερεια.

Τωρα παικτικα δεν ξερω τι διαφορα μπορει να εχει. Ο 60 παντως στο νεκ ειναι απιστευτος  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Ό,τι διαφορά έχει η lespaul standard από την custom, την ίδια διαφορά έχει και η eclipse II από την custom. Πιο προσεγμένη δουλειά, με περισσότερη παρέμβαση από τον άνθρωπο σε σχέση με την "μαζική" standard/II. Τώρα αν εσύ είσαι διατεθιμένος να τα σκάσεις τα παραπανίσια φράγκα, μόνο εσύ το ξέρεις.

 

 

Κάτι ακόμη ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ. Για esp ΔΕΝ κοιτάμε το άθλιο site της αμερικής, αλλά το γιαπωνέζικο που είναι το οριτζινάλε, καθώς έχει τόνους από κιθάρες που δεν τις έχει το πρώτο

http://www.espguitars.co.jp/

 

 

xaxaxaxaxax! παιδια το γιαπωνεζικο ειναι σαν να παιζεις pro! xaaxaxaxaxaxax!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

To Σάββατο θα κανω βολτα απο τα συνεργαζομενα καταστηματα του λιολιου(επισημος αντιπροσωπος esp Ελλαδας) στην αθηνα, και πιθανοτατα αν την βρω θα την παρω κιολας. Διαφορετικα παραγγελια. Θα ανεβασω review αμεσως εννοειται

 

 

 

 

Καλημερα παιδια ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα αν μπορουσατε να μου πειτε καποια καταστηματα στην Αθηνα που εχουν ESP γιατι μεχρι τωρα δεν εχω βρει και θα ηθελα να δοκιμασω επειδη οι συγκεκριμενς μου αρεσουν πολυ...Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την διαφορά στην τιμή μεταξύ ESP και των αντίστοιχων LTD. Πχ

 

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec500_ow.htm

 

http://www.thomann.de/gr/esp_eclipse1ctm_paul_landers.htm

 

Ντάξει θα μου πεις η μία είναι γιαπωνεζικη η άλλη κορεάτικη. Αλλά απο την άλλη με τους EMG πάνω κ στις 2 ποια θα είναι η διαφορά στον ήχο? Άμα ειδικά τις περάσεις κ απο κάνα POD κ κανα Randal ενίσχυτή δεν νομίζω να νιώσεις διαφορά.  ::)

 

Πάντως για την άνεση στο παίξιμο επιφυλλάσομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι διαφορές στον "ήχο" είναι κάτι υποκειμενικό. Ο μόνος τρόπος να βγάλει κανείς "ασφαλή" συμπεράσματα είναι με τα αυτιά του.

 

Όσον αφορά το playability, έχουν διαφορά. Είναι τόση ώστε να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής; Πάλι εξαρτάται απ'την τσέπη και τα γούστα του καθενός.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου