Προς το περιεχόμενο

Apple iWork ‘09


r2d2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Staff

Η Apple παρουσιάζει το iWork.com Public Beta για την κοινή χρήση εγγράφων Online.

 

Η Apple πρόσφατα παρουσίασε το iWork ’09, την τελευταία έκδοση της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου, η οποία προσθέτει ισχυρότατα νέα χαρακτηριστικά χωρίς να θυσιάζει τη θρυλική ευχρηστία των εφαρμογών της. Το Keynote ’09 περιλαμβάνει προηγμένες μεταβάσεις αντικειμένων οι οποίες προσθέτουν κίνηση στα διάφορα αντικείμενα μέσω μιας σειράς από εφέ καθώς και το Magic Move, έναν καινοτόμο τρόπο για την προσθήκη εξελιγμένων animations με την εφαρμογή  μιας απλής μετάβασης. Το Pages ’09 περιλαμβάνει την καινούργια προβολή πλήρους οθόνης που σας βοηθά να εστιάζετε στο κείμενο σας καθώς και τη λειτουργία outline που σας βοηθά να οργανώνετε τη σκέψη σας. Το Numbers ’09 προσφέρει ένα γρήγορο τρόπο για να την ομαδοποίηση και τη σύνοψη των δεδομένων και έναν εκπληκτικά απλοποιημένο τρόπο για τη δημιουργία σύνθετων τύπων. Τέλος, η Apple ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία iWork.com public beta που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται online έγγραφα του iWork ’09.

 

«Εκατομμύρια χρήστες Mac έχουν αγαπήσει το iWork», δήλωσε ο CEO της Apple Steve Jobs. «Με το iWork ’09, η Apple συνεχίζει να επιδεικνύει ότι η καινοτομία είναι εφικτή στις εφαρμογές γραφείου και ότι η δημιουργία εντυπωσιακών παρουσιάσεων, κειμένων και λογιστικών φύλλων δεν χρειάζεται να αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία.»

 

Το Keynote ’09 περιλαμβάνει το Magic Move, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα εφαρμόζοντας μια απλή μετάβαση να δώσετε κίνηση στη θέση, το μέγεθος, την περιστροφή και τη διαφάνεια κάθε εικόνας, γραφικού ή κειμένου που επαναλαμβάνεται σε συνεχόμενα slide. Οι νέες μεταβάσεις κειμένου μορφοποιούν το κείμενο από το ένα slide στο επόμενο. Οι νέες προηγμένες μεταβάσεις αντικειμένων διακόπτουν την κίνηση των αντικειμένων στο ένα slide, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν κίνηση στα αντικείμενα του επόμενου slide μέσω διαφόρων εφέ. Τα τρισδιάστατα γραφήματα περιλαμβάνουν κυλινδρικά σχήματα, διαγράμματα πίτας beveled-edge, νέες υφές και τέσσερα καινούργια τρισδιάστατα εφέ. Η εφαρμογή  Keynote Remote, που πωλείται ξεχωριστά από το App Store σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τα slide και τις σημειώσεις τους καθώς και να χειρίζεστε την παρουσίαση σας μέσα από το iPhone ή το iPod touch.

 

Η προβολή πλήρους οθόνης του Pages ’09 σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε στο κείμενο σας χωρίς περισπασμούς ενώ εμφανίζει τα μενού, τη γραμμή μορφοποίησης και τον πλοηγό σελίδας μόνο όταν χρειάζονται. Η λειτουργία outline, περιλαμβάνει πρότυπα (templates) που σας βοηθούν να φτιάξετε γρήγορα το σκελετό του εγγράφου και σας δίνουν τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσετε να μεγαλώσετε και να αναδιατάξετε στοιχεία, ακόμα και γραφικά, με απλό τρόπο. Η υποστήριξη του MathType 6 δίνει τη δυνατότητα σε μηχανικούς, μαθηματικούς και φοιτητές να προσθέτουν εύκολα σύνθετες εξισώσεις στα έγγραφά τους, ενώ η ολοκλήρωση με το EndNote X2 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν και να επεξεργάζονται εύκολα αναφορές βιβλιογραφίας. Το Pages ’09 επίσης περιλαμβάνει 40 καινούργια πρότυπα σχεδιασμένα από την Apple, όπως newsletters, αφίσες, πιστοποιητικά και επιστολόχαρτα.

 

Το Numbers ’09 παρέχει έναν καταπληκτικό τρόπο για να κατηγοριοποιήσετε τα δεδομένα σας ανά στήλη, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε, να επαναφέρετε ή να συνοψίσετε ώστε να μπορείτε εύκολα να διαχειρίζεστε μεγάλα πακέτα δεδομένων. Το Numbers ’09 απλοποιεί δραματικά τη δημιουργία τύπων με το βελτιωμένο browser συναρτήσεων το οποίο περιλαμβάνει βοήθεια για περισσότερες από 250 συναρτήσεις, και placeholders που επεξηγούν την κάθε μεταβλητή της συνάρτησης. Χρησιμοποιώντας την καινούργια λειτουργία Formula List μπορείτε να δείτε όλους τους τύπους που υπάρχουν στο λογιστικό σας φύλλο και με ένα κλικ να μεταβείτε κατευθείαν σε οποιοδήποτε κελί περιέχει κάποιον από αυτούς. Οι εμπλουτισμένες επιλογές των γραφημάτων περιλαμβάνουν μεικτούς τύπους γραφημάτων, γραφήματα δύο αξόνων και τη δυνατότητα εφαρμογής  trend lines και error bars. Τα αριθμητικά γραφήματα που επικολλώνται σε έγγραφα του Pages ή του Keynote είναι συνδεδεμένα με το Numbers ’09, ώστε να ενημερώνονται με ένα μόνο κλικ.

 

Η Apple ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία iWork.com public beta που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται online έγγραφα του iWork ’09. Κάνοντας ένα απλό κλικ στο εικονίδιο iWork.com στη γραμμή εργαλείων των Keynote, Pages ή Numbers και δίνοντας το Apple ID που έχετε, μπορείτε να ανεβάσετε το έγγραφο σας και να καλέσετε άλλους χρήστες για να το δουν online. Με τον τρόπο αυτό οι συνεργάτες σας μπορούν να αφήσουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους καθώς και να κατεβάσουν ένα αντίγραφο του εγγράφου σας σε μορφή iWork, Microsoft Office ή PDF. Μια ενοποιημένη λίστα που περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα που έχετε online, σας ενημερώνει όταν κάποιος άλλος χρήστης ανεβάσει τα σχόλια του.

 

Το iWork’09 απαιτεί λειτουργικό σύστημα Mac OS® X έκδοση 10.4.11 ή Mac OS X έκδοση 10.5.6  ή νεότερη, υπολογιστή Macintosh® με επεξεργαστή Intel, PowerPC G5 ή 500 MHz ή ταχύτερο PowerPC G4, 512MB μνήμης RAM (προτείνεται 1GB), 32MB μνήμης video RAM QuickTime® 7.5.5 ή νεότερο, ένα DVD drive για την εγκατάσταση και 1,2GB διαθέσιμο χώρο στο σκληρό δίσκο. Το iWork.com Public Beta δεν περιλαμβάνεται στο iWork’09. Απαιτείται δημιουργία και ενεργοποίηση λογαριασμού με πιθανό κόστος. Απαιτείται πρόσβαση στο internet και εγκατάσταση του iWork’09. Τους ισχύοντες όρους της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε στο www.apple.com/legal/iworkcom/en/terms.html.

 

Επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Rainbow ΑΕ (Πληροφορίες: τηλ.: 210-9012892, fax: 210-9012540, www.rainbow.gr)

 

Δεν γράφουμε Greeklish ούτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου