Προς το περιεχόμενο

Expresion System


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε κάποιο site διάβασα κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για την ηχογράφηση ακουστικής/κλασσικής κιθάρας, τις οποίες και μεταφέρω στους φίλους συμφορουμίτες που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν καλοκαιριάτικα.

 

Συνοπτικά:

 

1) Αποφύγετε να βάλετε μικρόφωνο κοντά στο soundhole. Αντιθέτως προτιμήστε το σημείο ένωσης του μπράτσου με το σώμα. :wink:

2) Πειραματιστείτε με δυναμικά ΚΑΙ πυκνωτικά μικρόφωνα, ακόμα καλύτερα με συνδιασμό τους

3) ¶λλη θέση τοποθέτησης του μικροφώνου: κοντά στ'αυτιά του οργανοπαίκτη! Σκεφτείτε το: έτσι ηχογραφείτε όσο γίνεται πιο πιστά αυτό που ακούτε!

4) Δύο πυκνωτικά μικρόφωνα τοποθετημένα ψηλά και μπροστά από τον κιθαρίστα. Ανάλογα με την ακουστική του χώρου παίρνουμε έτσι την (φυσική) αίσθηση του βάθους

 

Τώρα αν κάποιος διαθέτει αρκετά μικρόφωνα και την ανάλογη κονσόλα το καλύτερο θα ήταν να γράφει χρησιμοποιώντας όσες περισσότερες θέσεις λήψης μπορεί, αν και αυτό μπορεί να αποδειχτεί κάπως άβολο για το μουσικό. :?

 

Τέλος, προσωπική μου εκτίμηση για οποιοδήποτε ακουστικό όργανο (και φωνή) είναι ότι μια λαμπάτη προενίσχυση είναι must, φυσικά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ακουσει οτι καλη θεση για το μικροφωνο σε περιπτωση ηχογραφησης ειναι και μπροστα στο soundhole τοποθετημενο ετσι ωστε να κοιταει τον καβαλαρη μαζι με ενα ακομα το οιποιο θα ειναι τοποθετημενο ετσι ωστε να κοιταει το 12ο ταστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου