Προς το περιεχόμενο

Line X3,Boss GT10,Zoom g922t


antonio536

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Η αλήθεια είναι οτι και εγω θα προτιμουσα την X3, αλλά έχει περασει και απο τα χερια μου μια GT-10 πριν απο αρκετο καιρο, οποτε θα σου πω οτι θυμαμαι μηπως και βοηθησω.

Κατα τη γνωμη μου η BOSS εχει χασει αυτο που λεμε "αναλογικο χαρακτηρα" στο ηχο της. Πραγματικα δεν ξερω γιατι, ενω εχω παιξει με τις παλαιοτερες GT-8 & GT-6 και εδειχναν να κρατιουνται καλα και σε live οπως και σε studio καταστασεις, η GT-10 εδειχνε οτι το κομματι αυτο δεν το ειχε και τοσο. Εχουν δωσει πολυ βασει στην λειτουργικοτητα της με γραφηματα στην οθονη καθως και easy access κουμπια, επισης υπαρχουν λεπτομεριες που μπορεις να ρυθμισεις σε καθε προγραμμα, αλλα γενικοτερα πιστευω οτι θελει πολλες ωρες ψαξιμο για να βγαλεις σωστο ηχο.

Πολυ καλες εντυπωσεις μου αφησε το delay, chorus και flanger. Για τα υπολοιπα δεν παιρνω ορκο οτι ηταν και τα καλυτερα που εχω ακουσει. Ενημερωτικα, εγω την δοκιμασα με μια YJM Strat σε ενα F-30 Boogie.

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

'Εχω την zoom για 1.5 χρόνο και έχω κάνει αρκετά live με αυτή χωρίς πρόβλημα.

Τότε θεωρούσα πως είναι καλύτερη απο τα υπόλοιπα που ψάχνεις, κυρίως επειδή είχε πάνω 2 λάμπες που σου ζεσταίναν αρκετά τον ήχο. Ακόμα αυτό πιστέυω.

Να σου πω καταρχήν οτι μου αρέσουν οι πεταλιέρες ΑΛΛΑ μόνο για τα εφέ, και η zoom δεν τα πάει και άσχημα σε αυτό, έχει και 3 ουσιαστικά pedals που μπορείς να τα προγραμματίσεις να κάνουν ό,τι γουστάρεις πειράζοντας παραμέτρους απο όλα τα εφε που χρησιμοποιείς.

 

Το κακό όμως είναι πως οι "ήχοι" της, δηλαδή το modeling είναι ρε παιδί μου πως να το πω με μια λέξη, ΚΑΚΟΙ. Εάν δεν έχεις ενισχυτή και θέλεις να μπείς απευθείας σε PA χρησιμοποιείς το cabinet sim και το αποτέλεσμα πάει και έρχεται, αλλά εάν έχεις έναν αξιοπρεπή ενισχυτή τότε αδικείς τον ήχο σου εάν χρησιμοποιήσεις modeling.

 

Το καλό είναι πως με τις λάμπες και το σχετικά καλό EQ που έχει μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ καλό προτογενές ήχο σε ό,τι ένταση σε εξυπηρετεί για να μπείς σε έναν ενισχυτή, η πρώτη λάμπα είναι προενισχυση που μπορείς να την μιξάρεις με τρανσιστοράτη προενίσχυση όπως σε εξυπηρετεί και η δεύτερη λάμπα κάτι σαν κομπρέσορας που μπορεί να φτάσει μέχρι "overdrive". Προσωπικά εγώ βάζω το πρώτο κανάλι σε τέτοιο επίπεδο ώστε ίσα ίσα να σκάει ο ενισχυτής (μιλάμε για λάμπα) και το δεύτερο κανάλι με διαφορετικό EQ πιο δυνατό σε ένταση (χωρίς modeling) ώστε να σπρώξει τον ενισχυτή σε παραμόρφωση.

 

Γενικά δεν την αλλάζω με τίποτα απλά θα χρειαστείς μερικά πετάλια για τα βρώμικά σου γιατι όπως σου είπα το modeling δεν λέει μια. Αυτό προσωπικά πιστευω πως ισχύει με όλες τις πεταλιέρες όχι μόνο με την zoom, αλλά πέρα απο αυτό τα εφέ η λάμπα και ο έλεγχος που σου δίνει, είναι πολύ ικανοποιητικά.

 

Ακουσέ την και δες αν σου κάνει!

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ένας τρόπος να "μαζευτεί" το σήμα και να γίνει πιο συμπαγές. Μπορεί κανείς να το δοκιμάσει σε όποια πολυεφε έχουν τέτοια δυνατότητα, όπως πχ τα Boss GTxx με πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

Πολλές φορές γίνεται κάτι παρόμοιο στην κονσόλα, είτε σε κάποιο κανάλι είτε στην έξοδο πρίν τον τελικό.

To φαντάζομαι Άγγελε αλλά υποτίθεται ότι θέλεις και έναν κομπρέσσορα πριν την προενίσχυση για να σου δώσει sustain.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To φαντάζομαι Άγγελε αλλά υποτίθεται ότι θέλεις και έναν κομπρέσσορα πριν την προενίσχυση για να σου δώσει sustain.

 

Ναι σωστά ... αλλα εξαρτάται απο την χρήση και τον ήχο που ψάχνει κανείς.

 

πχ οι Boss πεταλιέρες σου δίνουν την δυνατότητα να βάλεις 2 κομπρέσσορες ταυτόχρονα, έναν μπροστά και έναν πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου