Προς το περιεχόμενο

Ένας έμπειρος πωλητής μιλάει για Gibson LPs


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και καλά κάποιος master κάτι (τώρα Luthier είναι, builder είναι, δεν ξέρω :D) έχει την τελική επίβλεψη. Τελικά την πουλάνε λες και είναι καμιά σούπερ ντουπερ καστομιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Τες πα, για αυτήν την απατεωνιά έχω ξαναπεί την άποψή μου και ας μην την ξαναπώ καλύτερα...  ::)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να δεις να σου κοβουν τα δαχτυλα τα ταστα στις ακρες - και οχι μονο - και να μην ρυθμιζεται με τιποτα το οργανο, να φαλτσαρει απιστευτα, τι να λέμε....

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε side by side 20 les pauls, όπως δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάιξουμε με πολύ ακριβά custom όργανα, ή όργανα μικρότερων "boutique" κατασκευαστών ώστε να έχουμε άποψη και σωστούς ήχους αναφοράς.

 

Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε δυστυχώς τι σημαίνει σωστός Tele ήχος, σωστός Les Paul ήχος κλπ πριν πιάσουμε στα χέρια μας μια κιθάρα που "το 'χει". Μπορεί να έχεις ακούσει πολλές κιθάρες του κάθε είδους, να είσαι σίγουρος ότι έχεις άποψη όταν ξαφνικά πιάνεις μια κιθάρα με την οποία συμβαίνει κάτι μαγικό. Μετά απο τρείς νότες και ένα ακκόρντο έχει αλλάξει ανεπιστρεπτή ο τρόπος που ακούς και κρίνεις. Εμένα τελευταία φορά που μου συνέβη αυτό ήταν περσι με μια Don Grosh Tele, μετά από 17 χρόνια που έχω παίξει ένας θεός ξέρει με πόσες Tele...Eίναι, όπως λέει και η διαφήμιση, η διαφορά του πλυμένου απ' το πραγματικά καθαρό  :D

 

Ως προς το άρθρο, συμφωνώ σε όλα 100%. Δεν είμαι φυσικός, δεν μπορώ να αποδείξω επιστημονικά κάτι σε σχέση με τα ξύλα, ξέρω όμως ότι οι επιστήμες ξεκίνησαν με σκοπό να εξηγήσουν αυτά που αντιλαμβανόμαστε εμπειρικά. Γι αυτό και θεωρώ ότι η εμπειρία έχει την δική της αξία όταν ξεκινάμε να ψάχνουμε το γιατί.

 

Η δική μου εμπειρία σχετικά με τις Les Paul:

Oι δύο καλύτερες Les Paul με τις οποίες έχω παίξει (έμενα Αμερική, έχω παίξει με καμιά κατοσταριά μέχρι σήμερα), ήταν η R0 του 2003 που τελικά αγόρασα, και μια '54 reissue, μεταχειρισμένη, του 1982. Και οι δύο κιθάρες ήταν plaintop. Kαι οι δύο ήταν "μεσαίου" βάρους.

 

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κάποια Gibson με Quilted ή ΑΑΑΑ flame maple top που να μου άρεσε (βλ. Supreme). Με τις plaintop γενικότερα είχα καλύτερη τύχη. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Quilted και οι  flame tops φτιάχνονται σήμερα είναι απο κελεμπέκι Καναδά (western maple) που είναι πολύ διαφορετικό από το Γερμανικό κελεμπέκι (eastern maple) που φτιάχνονταν οι παλιές. Όπως είπα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι, απλά το αναφέρω. Το έψαξα γιατί μου έχει κάνει εντύπωση το γιατί κάποιες κιθάρες ακριβότερες παίζουν χειρότερα από κάποιες φθηνότερες.

 

Επίσης συμφωνώ στο ότι μια Les Paul που εξαρχής δεν ακούγεται όπως πρέπει δεν θα ακουστεί ποτε σωστά, όσους μαγνήτες και να αλλάξεις. Οι μαγνήτες της Gibson ήταν πολλές φορές κακοί για τα γούστα μου, αλλά ποτέ τόσο κακοί ώστε να χαντακώνουν εντελώς μια κιθάρα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενια οι Gibson ειναι περιεργες ιστοριες.. ;D

 

Ειδικα οι Les Paul εχουν τον ασυμαζευτο...προσωπικα ας πουμε LP σαν την Custom του 68 που ειχα δεν εχω ξαναπαιξει και οτιδηποτε Lp 70s,80s & 90s δοκιμασα δεν μου ελεγαν τιποτα,ομως οι VOS  ηταν μια ευχαριστη εκπληξη για εμενα για αυτο αλλωστε και το ανεφερα.

 

Επισης οι περισσοτερες Ηistoric RI ειναι εξαιρετικες κιθαρες (μια Firebird 3 που σεταρα προσφατα ηταν χαλαρα η καλυτερη ΚΙΘΑΡΑ,οχι απλα Firebird,  που εχω παιξει ποτε μου μετα απο τις tele μου ,αφου βεβαια της αλλαξα μαγνητες μια και οι stock την εκαναν να ακουγεται σαν καραμουζα... ;D ;D ;D)

 

Καλο παντως ειναι δεδομενου οτι δεν κοστιζουν 500-1000 ευρω οπως οι Fender να τις παιζουμε πριν τις αγορασουμε,

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Seymour Duncan Antiquity Firebird,αλλο να σε λεω και αλλο να τους ακους! :) :)

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη ρε παιδια, αλλα πατε καλα?

Σας ειπε κανεις σωνει και καλα να αγορασετε Gibson?

Σας κυνηγαει ο αντιπροσωπος με καραμπινα?

Σας εκβιαζουν με ερωτικες στιγμες σας σε dvd για να αγορασετε les paul?

Δε σου κανει ένα οργανο? Δε σ’αρεσει? Σου φαινεται μαπα? ΕΙΝΑΙ μαπα?  Μην το παρεις… Υποχρεωτικο είναι??

 

Και στην τελικη δεν καταλαβα, η Gibson είναι η μονη που εχει αλλαξει τα στανταρ της?

Η Gibson είναι η μονη εταιρεια που πουλαει φυκι για μεταξωτη κορδελα?

Custom Shop Fender των τελευταιων ετων, εχετε ακουσει?

Τις Γιαπωνεζικες και Κορεατικες Gretsch που τις πουλανε 3000 και 4000 ευρω?

Τις D’Angelico που (αυτές κι αν δεν εχουν ομοιοτητα με τις παλιες…) κι αυτές πλεον είναι Japan και σου ζητανε 6000 ευρω με το καλησπερα…?

 

Να ρωτησω περι αλλων ηχητικων που μας αφορουν, τα και καλα mil-spec handwired Marshall reissues, τα εχετε δει?

Τα δηθεν offset κεφαλια που τα πουλανε 7000-8000 ευρω?

Αυτοι δεν είναι κλεφτες? Μονο η ταδε η η δεινα εταιρεια είναι?

Γενικα οι εταιρειες ενισχυτων εχουν κρατησει καποια στανταρ, σωστα...?? Η ποιοτητα τους ειναι αδιαμφισβητητη...??

 

Δεν ειμαι υπερ της Gibson καθως δεν εχω μονο Gibson και οι main κιθαρες μου ειναι αλλες, αλλα μηπως εχουμε μια εμπαθεια…?

Η μηπως ξερουμε ποιος είναι ο FAMOUS Mr.X???

Ο Gallagher όταν εκραζε την Fender το εκανε επωνυμα και ειχε μια βαρυτητα  ο λογος του γιατι ηταν ο Gallagher, o Mr.X ποιος είναι…?

Δηλαδη αποκλειεται το γεγονος να είναι καποιος εντελως κουλος?? Εντελως κουφος??

 

Εγω παντως όχι, εχω πετυχει στην Ελλαδα αρκετους τετοιους πωλητες συν έναν (ΥΠΕΡ-περιπτωση ο τυπος...) στον Ζοζεφ της Τρικουπη, προ πενταετιας, εξαετιας, που μπηκα και καταληξαμε να ξερω περισσοτερα από αυτόν για τις PRS και να με ρωταει εκεινος τελικα πώς να κανει το ένα η το άλλο…

Συγκεκριμενα, δεν ηξερε πως λεγοταν η Hollowbody, δεν ηξερε οτι ειχαν MacCarty στο μαγαζι και υποστηριζε κιολας οτι δεν ειχαν φερει ποτε στο μαγαζι...

Ουτε πως ρυθμιζοταν η wraparound γεφυρα της, εγω του το εδειξα…  Δεν ειχε παρατηρησει ΟΥΤΕ τις alen βιδες…

Ποιος μου λεει λοιπον με βαση ποια κριτηρια και προσωπικα γουστα λεει αυτά που λεει ο Χ και ότι δεν είναι ιδια περιπτωση, η ακομα και με καποιες περισσοτερες γνωσεις  του πωλητη που προανεφερα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να σου πω...δεν εχεις και αδικο σε ολα αυτα που λες....

 

+1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

AndyC φίλε μου μην συγχίζεσαι...ξεχνάς τη ψηφοφορία πρίν κανα 2 βδομάδες? Όλοι τις κατηγορούν, αλλά (ενδόμυχα) όλοι θα θέλαν μία!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@AndyC

Κανείς δεν είπε να πάρεις αυτά που λέει ο τύπος ως ευαγγέλιο. Το άρθρο είναι καθαρά υποκειμενικό αλλά φαίνεται ότι είναι και αληθές, από τις εμπειρίες άλλων που έχω ακούσει.

 

Όσο για τις άλλες κιθάρες και ενισχυτές, μακάρι να υπήρχαν και άλλα παρόμοια άρθρα για να πάρουμε έστω μόνο μια ιδέα από το τι λεφτά πετάμε.

 

Αλλά προς τι η τόσο φανατική υπεράσπιση των Gibson; Επειδή και οι άλλοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, είναι αθώα; Άλλωστε η Φεντερ π.χ. μπορεί να πουλάει "σκουπίδια" αλλά τα στάνταρ "σκουπίδια" της είναι στο 1/3 της τιμής εκείνων της Gibson.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου