Προς το περιεχόμενο

Ηχομονωση σε δωματιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες εχω σοβαρο προβλημα με τους γειτονες. Το σπιτι μου ειναι μεσοτοιχια με το διπλανο και το δωματιο μου ειναι κολλητο με το διπλα σπιτι και ετσι, εκτος απο τα "δωματιακα" προβληματα ηχου αναγκαστικα πρεπει να ηχομονωσω και θελω βοηθεια καθως δεν ειμαι γνωστης του θεματος.

 

Το δωματιο ειναι κυβος σε διαστασεις 6m x 6m. Ιδη εχω βαλει μια μεγαλη μοκετα και μαζι με τις κουρτινες το μονο που εχω πετυχει ειναι να μην εχει ηχο...lol...ειχα φυσικο reverb στο δωματιο μου!! Εχω προβλημα και γιατι ο ενας τοιχος ειναι εξωλοκληρου μια εντοιχισμενη ντουλαπα με ξυλινα φυλλα και καθε φορα που δυναμωνω τον ενισχυτη εκτος απο το οτι τριζουν τα φυλλα γινεται και ηχειο.

 

Εχω σκεφτει να βαλω λαστιχο στην πορτα (για να μην ενοχλω και τουσ δικους μου) και να παραγγειλω 2 ηχομονωτικα http://www.dv247.com/invt/55349/ και 2 bass traps http://www.dv247.com/invt/55325/ τα οποια επειδη μπαινουν μονο σε γωνιες μπορω να τα βαλω μονο απενατι το ενα στο αλλο καθως οι αλλες δυο γωνιες ειναι πιασμενες απο πανω ως κατω. Δεν ξερω ομως γενικα τι παιζεται με το θεμα, αυτα τα βαζω οπου να ναι? ή παιζει ρολο σε πιο σημειο του δωματιου θα μπουν? αν βαλω ενα στο ταβανι θα κανει δουλεια? με τις ντουλαπες τι μπορω να κανω? στην πορτα μπορω να κανω κατι παραπανω? υπαρχει κατι αλλο οικονομικο που μπορω να κανω?

 

σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα με καιει το θεμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Για πες μας κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος του προβλήματος..... παίζεις κιθάρα ή μπάσο? Για τι ενισχυτή μιλάμε και σε τι εντάσεις θα ήθελες -λέμε τώρα- να παίζεις?

Το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ γίνεται έτσι απλά να "χώνεις" σε δυνατό ενισχυτή και να μην ενοχλούνται οι άνθρωποι πίσω από μια απλή μεσοτοιχία. Αυτά που δείχνεις στα link δεν είναι ηχομονωτικά. Δηλαδή θα αλλάξουν την ακουστική του δωματίου σου αλλά δεν θα μειώσουν αισθητά τη στάθμη που ακούει ο γείτονας.

Προσωπικά, για να αποφύγω τις πολλές φασαρίες, απλά θα σήκωνα τον ενισχυτή από το πάτωμα (πάνω σε κάτι αφρώδες ή σε κάποιο μαλακό λάστιχο, η σε μια σαμπρέλα) ώστε να μην μεταφέρονται οι κραδασμοί απ ευθείας, θα σκεφτόμουν τη λύση ενός attenuator (αν είναι λαμπάτος ο ενισχυτής) θα συνήθιζα να παίζω λίγο χαμηλότερα, θα επέλεγα τις ώρες που παίζω και θα έκανα δημόσιες σχέσεις με τους γείτονες.  :) 

 

Υπάρχει τρόπος να μονώσεις ένα δωμάτιο αλλά πιθανότατα δεν αξίζει τον κόπο. Πριν χαλάσεις άλλα 100-200 ευρώ σε ηχοαπορροφητικά κλπ σκέψου με αυτά τα λεφτά να πάρεις ένα ωραιότατο μικρό ενισχυτάκι.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κιθαρα παιζω. Βασικα μολις πηρα το tiny terror με την orange 2χ12 καμπινα, και τον ανοιγω αρκετα, λαμπατος ειναι ;D. Το προβλημα με τους γειτονες αρχιζει να λυνεται, δοκιμασα να αλλαξω θεση την καμπινα, τωρα εχει κωλο στους γειτονες  ;D και ειναι καλυτερα, εχω βρει και ενα παχυ χαλακι για να το βαλω απο το χαλι και να βαλω απο πανω την καμπινα. Αλλα με ενδιαφερει η ακουστικη του δωματιου, οπως και το προβλημα με τις ντουλαπες.  Α για τα ηχοαπορροφητικα 40 ευρω θα εδινα  ;), τα εχω βρει σε καλη τιμη, απλος θελω ιδεες για το πως θα μπουν. Ευχαριστω πολυ παντως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου