Προς το περιεχόμενο

Μεταροπή stereo εξόδου κιθάρας σε mono


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους. 8) Όποιος ξέρει ας δώσει τα φώτα του στο εξής. Έχω στα χέρια μου μία Brian Moor i9p κιθάρα η οποία έχει εκτός από τους κανονικούς μαγνήτες και έναν piezo. Το jack εξόδου λοιπόν είναι stereo και στην άλλη άκρη καταλήγει σε δύο μονά για να τα συνδέσεις ανάλογα το ένα σε κάποιο απλό ενισχυτή, και το άλλο σε κάποιο ενισχυτή για ακουστικά όργανα η κάποιο P.A. σύστημα, συγχρόνως. Το manual λέει ότι αν θέλεις το jack εξόδου να εμπεριέχει και τα δύο σήματα μιξαρισμένα σε ένα μονό, πρέπει να στείλεις την κιθάρα στην εταιρία να κάνουν αυτοί την μετατροπή. Και ρωτώ, αν εγώ τα δύο μονά jack τα βάλω σε ένα ανταπτοράκι που πέρνει δύο μονά jack και τα βγάζει σε ένα μονό δεν θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή και τα δύο σήματα μιξαρισμένα σε ένα μονό jack;

Η αυτό εγκυμονεί τίποτα άλλους κινδύνους, ασυμβατότητας των δύο σημάτων και δεν ξέρω και εγώ τι; μιας και δεν τα πάω καλά με αυτά τα ηλεκτρονικά.

Ευχαριστώ παιδιά :) 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία λύση είναι να φτιάξεις ενα καλώδιο μόνος σου αν τα καταφέρνεις με κολητήρια ή να σου φτιάξουν ένα. Ετσι θα γλυτώσεις απο το ανταπτοράκι που μπορεί κάποια στιγμή να μην κάνει και πολύ καλή επαφή.

 

Παρε ένα καλώδιο μικροφώνου, στην μία άκρη βάλε ενα στέρεο (TRS) καρφί και στην άλλη ενα μόνο καρφί (TS).

Στην άκρη με το στέρεο καρφί θα κολλήσεις το κοκκινο καλώδιο στην μύτη, το μπλέ καλώδιο στο δαχτυλίδι και την γείωση στο μεγάλο μέρος του καρφιού.

Στην άκρη με το μονο καρφί θα κολλήσεις το κοκκινο και το μπλε καλώδιο στην μύτη και την γείωση στο μεγάλο μέρος του καρφιού.

 

Αλλη λύση είναι αυτό που λές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ Angelos για την απάντηση :) . Που να κολλάς τώρα, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα θα χρησιμοποιώ ανταπτοράκι κι αν παλιώσει απλά το αλλάζω 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε STUDIOM13, εγώ δεν ξέρω τίποτε από κιθάρες, αλλά ξέρω αρκετά πράγματα από ηλεκτρολογικά, ώστε να σου πω το εξής: για να το γράφουν αυτοί στο manual, ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε, οπότε, ή θα το άφηνα στην ησυχία του, ή θα ενοποιούσα τα δύο σήματα σε επίπεδο προενισχυτή/μίκτη. My two cents, που λένε.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου