Προς το περιεχόμενο

Τι ρόλο παίζει η ποιότητα του οργάνου στην εξέλιξη μου;


ex-PitDealer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Με την προϋπόθεση ότι έχεις πάρει στα σοβαρά ότι ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη θυσιών και υπομονής, πιστεύω ότι (ειδικά όσον αφορά στην ηλεκτρική) όχι απλά δεν παίζει ρόλο, αλλά επιβάλλεται να μην δώσεις φοβερή σημασία στο όργανο. Και ειδικά για την ηλεκτρική όταν ξεκινάς, πιστεύω ότι απαγορεύονται πεταλιέρες, πεταλάκια, κλπ κλπ. Θα τρως όλη την ώρα με το να ψάχνεις τόυς ήχους (ακόμα δεν θα ξέρεις πού είναι το φα και το σολ, οι ήχοι μας κάψανε) και δεν θα έχεις μετά ώρα, όρεξη, διάθεση για εξάσκηση και μελέτη που είναι καλώς ή κακώς το Α και το Ω. Μια κιθαρούλα, έναν ενισχυτάκο να βγαίνει ο ήχος και τέλος για αρχή. Ταχύτητα, σιγουριά στο παίξιμο και απαίτηση για κάτι καλύτερο σε εξοπλισμό θα έρθουν από μόνα τους, χρειάζεται υπομονή. Το βασικό είναι να μάθεις (μάλλον να μαθαίνεις) μια κιθάρα. Μετά φυσικά, όταν θα είσαι - ή θα πιστεύεις ότι είσαι, όπως λίγο πολύ όλοι - συνειδητοποιημένος, προχωράς και στην αναβάθμιση εξοπλισμού. Είναι άλλη φάση όταν ξέρεις τι θες και το αποκτήσεις. Σου ανεβαίνει η ψυχολογία. Αυτό και μόνο αρκεί.

 

Γενικώς κάποιοι εδώ που κάνουν ίσως και μαθήματα (διδάσκουν εννοώ) κλπ κλπ θα σου πουν περισσότερα και πιο στοιχειοθετημένα πράγματα.

 

Εν γένει θεωρώ τουλάχιστον αφελές να μην ξέρει κάποιος ακόμα καλά καλά ποια νότα είναι κάθε χορδή ανοιχτή και παράλληλα να σπατελιέται σε εξοπλισμούς, ποιότητες, αν έχει το ένα, το άλλο, λάμπες, καλώδια, μαγνήτες κλπ κλπ. Και αντίστοιχα φυσικά και στα υπόλοιπα όργανα.

 

Συμφωνώ με το παράδειγμα με το μαγιώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά σε όλους!

 

Δεν ξέρω αν έχεις ήδη αγοράσει όργανο ή πρόκειται να αγοράσεις, πάντως από την σχετική εμπειρία μου από όσους ξεκινάνε κιθάρα, το σημαντικότερο είναι η κιθάρα να έχει καλή ρύθμιση (όπως είπε και ο bluezlick) και να μην ξενίζει το μπράτσο (πχ όταν είναι πολυ παχύ) για να μην τους δυσκολέψει πολύ στα πρώτα βήματα και τους αποκαρδιώσει!

 

Στον αρχικό υπολογισμό του κόστους λοιπόν πρέπει οπωσδήποτε να υπολογίσεις και ένα καλο set up της κιθάρας - το οποίο πιθανώς να παρέχει και το ίδιο το μαγαζί, αν κ συνήθως η ποιότητα της ρύθμισης δεν είναι το ίδιο καλή με κάποιον εξειδικευμένο τεχνίτη.

 

Το ιδανικό πάντως θα ήταν να πάρεις κάποιον σχετικό μαζί σου στο μαγαζί όταν θα πας να αγοράσεις κιθάρα και να την δοκιμάσεις πάνω σου λίγο να δεις αν σε βολεύει.

 

Όσον αφορά την ίδια την κιθάρα και τον ρόλο της στην εξέλιξή σου, θα πρότεινα να πάρεις αυτή που σου κάθεται καλύτερα εμφανισιακά και στο χέρι, γιατί από εκεί κατά την γνώμη μου θα προκύψει η αρχική έμπνευση (σε συνδυασμό με την καλή ρύθμιση που προείπαμε) και όχι τόσο από την ποιότητα των ηλεκτρικών και των ξύλων!

 

Σαν μέγιστο ποσό πάντως εγώ προσωπικά θα έβαζα γύρω στα 500€ για πρώτη κιθάρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...

Παιζει μεγαλο ρολο η ποιοτητα της drums στο ποσο θα εξελυχθεις στην τεχνικη;

 

 

Δεν έχει καμία σημασία!!!!

Αυτά που πρέπει να προσέξεις είναι:

 

1) Το πόσο γρήγορα στρυφογυρίζεις την μπακέτα

2) Το πόσο γρήγορα παίζεις την γλώσσα σου στον αέρα

και 3) To πόσο καλά μυρίζεις τις μασχάλες σου όταν κάνεις break.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Είμαι στο μαγαζί ενός Luthier ο οποίος πουλάει και εμπορικά μοντέλα...

Μπαίνει ένας πελάτης και ζητάει να δει 1-2 στρατ μοντέλα της Fender Custom Shop...

Τα δοκιμάζει ζητάει τιμή και παίρνει ανάλογη τσουχτερή απάντηση...

Ως εναλλακτική λύση ο Luthier του αντιπροτείνει μια δικής του κατασκευής στρατ αντάξιας όπως του λέει και με μισή τιμή !!!

Ο πελάτης την δοκιμάζει και του λέει με διακριτικό τρόπο ότι καλή είναι όχι όμως αντάξια και φεύγει !!!

Οι μήνες περνούν και ξαναβρίσκομαι στο μαγαζί του Luthier βλέποντας την δικής του κατασκευής στρατ σε ένα σταντ αρκετά χρησιμοποιημένη αλλά και ένα decal της fender καλοβαλμένο !!!!

Τον ρωτάω τι και πως και μου εξηγεί πως την είχε πουλήσει σε έναν πιτσιρικά που είχε κολήσει και το decal και του την είχε φέρει πίσω για να διορθώσει κάποια χτυπήματα !!!!

Και ξαφνικά το θαύμα....

Ο παλιός καλός πελάτης που ήθελε σώνει και καλά custom shop fender μπαίνει μέσα για να αγοράσει ένα σετ χορδών !!!

Βλέπει την κιθάρα στο στάντ , ο luthier μου κλείνει το μάτι και αρχίζει την πλάκα - παραμύθι ότι πρόκειται για ένα -μόλις ήρθε κομμάτι- κατ' ευθείαν από Αμέρικα και πως πρόκειται για παραγγελία για κάποιον μεγάλο μουσικό....

Ο πελάτης αρχίζει και παρακαλάει να την δοκιμάσει, ο luthier αρνειται και τελικά υποκύπτει (ΧΑΧΑ) κλειδώνοντας την πόρτα του μαγαζιού μην μας δει κανένα μάτι (ΧΑΧΑ).

Κρατιέμαι μετά βίας να μην βάλω τα γέλια... Ο πελάτης την δοκιμάζει και αρχίζει τους διθυράμβους του στυλ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΘΑΡΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΑΣΙΜΟ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΤΛ, ΚΤΛ...

Ο luthier δεν τον αφήνει να εκτεθεί άλλο και του εξηγεί ενώ ο πελάτης με σκυμμένο το κεφάλι αποχωρεί.....

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ - ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ !!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ MERCEDES H LAMBORGHINI !!!!!!

 

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΑ!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη στιγμή που η κιθάρα... λειτουργεί  ;D, δεν έχει δηλαδή σοβαρά κατασκευαστικά ελαττώματα και είναι καλά σεταρισμένη, όχι δεν παίζει κανένα ρόλο, όσο φτηνή και να είναι.

 

Τον ΜΕΓΙΣΤΟ ρόλο παίζει η ποιότητα και η ποσότητα της μελέτης που θα ρίξεις. Επίσης μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει το να έχεις επαφή με έναν καλό δάσκαλο, ώστε να σε πάει από τον ίσιο δρόμο, που είναι και ο συντομότερος  ;)

 

Πάνω κάτω αυτό ισχύει για όλα τα όργανα. Ακολούθησε αυτήν τη λιτή πορεία για κανα 2-3 χρόνια, και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους με τον καιρό. Πίστεψέ με δε θέλεις να γίνεις ένα ακόμη gear junkie- τουλάχιστον όχι πριν μάθεις να βαράς τη ΛΑ  ;D.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ' εμέ πρέπει το όργανο να το επιλέξει ο ίδιος ο μαθητής εξ αρχής (να το δει live οχι σε μια οθόνη) για τους εξής λόγους:

 

1) Εμφάνιση

2)Αίσθηση

 

1)Αν όταν πάει να πάρει την κιθάρα(το μπάσο κλπ...) από το σταντ ή απ τη θήκη και μόλις το κοιτά ξενερώνει τη ζωή του, πολύ απλά θα αποθαρυνθεί έστω κ λίγο

 

2)προφανώς πρέπει το όργανο να του "κάθεται" καλά (μπράτσο, σώμα) για λόγους άνεσης. Πέρα όμως απ το σετάρισμα, το οποίο φανερά έχει απίστευτη σημασία, πρέπει ο ήχος που ακούει όταν παίζει να είναι ο ήχος που γουστάρει ν ακούει. Πως αλλιώς θα γουστάρει να παίζει? (εκτός αν φορά ωτοασπίδες...)

 

Φίλε AXLNICK, αυτά είναι κλασικά πράγματα (λίγο πολύ ίσως να χει περάσει ο καθένας απο κει, τουλάχιστον στην αρχή...  ;D) φίλος πήρε πρόσφατα μια epiphone από αγγελία κ ενώ η κιθάρα ήταν σε καλή κατάσταση, ο τύπος είχε γδάρει το headstock στο σημείο του logo, σε σημείο που είχε εξαφανιστεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου