Προς το περιεχόμενο

Greg Koch εντυπωσεις


chord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν απο λιγο επεστρεψα απο την εμφανιση του Γρηγορη στην Αθηνα.Μια ομολογουμενως καταπληκτικη εμφανιση.Πραγματικα διασκεδασα και το ευχαριστηθηκα!Περιμενα βεβαια να δω πραγματα που εχω παρακολουθησει στο you tube αλλα απο κοντα ηταν πολυ πιο εντυπωσιακος και οχι μονο λογω υψους φυσικα!

Αυτο που σε αφηνε αναυδο ομως ηταν πως καταφερνε να κανει τοσο δυσκολα πραγματα να φαινονται τοσο απλα...Για αλλη μια φορα  αποδειχθηκε αυτο που ειπε και ο ιδιοςοτι δηλαδη ο ηχος βγαινει κατα 99% απο τα χερια μας και ολα τα αλλα ειναι το 1%!

Επαιξε μονος με μια στρατοκαστερ που μπορει να παρει ο οποιοσδηποτε και το καινουριο ψηφιακο ενισχυτακι της fender g-dec3  που κανει 350 ευρω!Ακομα καλυτερος ομως ηταν οταν επαιξε με μια τελε καρφι σ εναν super reverb χωρις ουτε ενα πεταλακι...

Αφηνω για το τελος την τεραστια ανεση του ,το κωμικο του ταλεντο που του εβγαινε και στο παιξιμο και την υπομονη του σε ερωτησεις του στυλ με ποια σειρα βαζεις τα πεταλια σου...

Ελπιζω μονο την επομενη φορα που θα ξαναγινει μια τετοια εκδηλωση να γινει σε καλυτερο χωρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άψογος σε όλα- φοβερός παίχτης, τρομερά επικοινωνιακός τύπος, με χιούμορ και άποψη που δεν βαριόταν να εκφράσει. Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του κοινού από την πλευρά του μουσικού / κιθαρίστα και όχι τόσο από την πλευρά του Fender Endorser/ promoter.

 

Μερικά πράγματα που είπε:

Μια από τις αγαπημένες του κιθάρες είναι μια Strat του 63. Με το που την άκουσε, είπε λέει ότι έπαθε την πλάκα του. Ανέφερε σε κάποιο σημείο, αναφορικά με τα vintage όργανα, ότι πράγματι υπάρχει μια συγκεκριμένη "μαγεία" στον ήχο τους- όχι όλων, αλλά μερικών. Αυτό θεωρεί ότι οφείλεται π.χ από το γεγονός ότι παίχτηκαν πολύ, ότι το ξύλο απορρόφησε ηχητικές συχνότητες, ότι τα υλικά "έδεσαν" καλύτερα μεταξύ τους μετά από χρόνια χρήσης. (ναι, τα είπε όλα αυτά)

 

Σημερινή αγαπημένη του κιθάρα είναι μια σύγχρονη Strat (custom shop) στην οποία έχει αλλάξει μαγνήτες. Πριν την αλλαγή τους, προτιμούσε την 63. Μετά είπε ότι αυτή η κιθάρα απογειώθηκε και βρήκε επιτέλους τον ήχο που έψαχνε τόσα χρόνια σε μια strat.

 

Βασικό του "είδος"  κιθάρας αυτή τη στιγμή είναι οι strat και όχι οι τέλε. Έπαιζε και με Gibson- παλιότερα. Με μια 335 συγκεκριμένα. Ενώ του αρέσουν οι Gibson και είπε ότι είναι και "matter of personal taste", ανέφερε ότι με μια Fender και ένα π.χ fuzz κ.λπ μπορείς να "έρθεις" κοντά σε ήχο Gibson, αλλά με μια Gibson δεν γίνεται να έχεις το spank μιας Fender.

 

Ανέφερε ότι χρησιμοποιεί δύο πεταλάκια του JAM που θεωρεί εκπληκτικά- to waterfall και το fuzz του. Κομπρέσορα χρησιμοποιεί σπάνια και όταν χρησιμοποιεί έχει τον Trex Compnova σε mild compression setting.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπιζω μονο την επομενη φορα που θα ξαναγινει μια τετοια εκδηλωση να γινει σε καλυτερο χωρο...

 

+ Διαφορετική μέρα...Είναι εξαιρετικό να έρχονται σπουδαίοι καλλιτέχνες για guitar clinics και αδιανόητο αυτά να γίνονται καθημερινές..(Για να μην παρεξηγηθώ,δεν το λέω με κακία αλλά με πικρία που δεν μπορώ να παρακολουθώ όλα αυτά τα σεμινάρια...). :'(

 

Καθημερινές = μαθήματα σχεδόν για όλους τους καθηγητές κιθάρας

Πέμπτη απόγευμα = ανοιχτά μαγαζιά για όσους εργάζονται σε αυτά..

 

Τυχεροί όσοι δεν ανήκουν στις απο πάνω κατηγορίες... :(

 

Sorry για το off topic.

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφηνω για το τελος την τεραστια ανεση του ,το κωμικο του ταλεντο που του εβγαινε και στο παιξιμο και την υπομονη του σε ερωτησεις του στυλ με ποια σειρα βαζεις τα πεταλια σου...

Οσον αφορα στην ερωτηση για τη σειρα που βαζει τα πεταλια του, δεν νομιζω να τη θεωρησε τοσο τραγικη ο ιδιος. Ο καθε ενας που θεωρει τον εαυτο του σχετικο θα επρεπε να γνωριζει οτι εκτος απο καποιους βασικους κανονες που πρεπει να τηρουνται, η σειρα συνδεσης των πεταλιων ειναι κατι καθαρα προσωπικο και δειχνει πολλα για το πως προσεγγιζει ο καθενας τον ηχο του...επομενως το αρνητικο σχολιο περι υπομονης του Koch για να την απαντησει ειναι μαλλον αστοχο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ρε παιδιά, τι κάνει εδώ ο μάστορας... Μου έφυγε το σαγόνι λέμε!!!! Αλλά όλα τα λεφτά είναι προς το τέλος που το ...διακωμωδεί ολίγον... ;)

 

... ορίστε και το απόλυτο βίντεο....

 

 

;D ;D ;D

Όχι άλλα μινόρε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ κι εγώ τις εντυπώσεις μου.

Πράγματι,απίστευτος κιθαρίστας,έκανε ότι ήθελε και με τον τρόπο του κατέριπτε τις προκαταλήψεις περί "του εργαλείου που κάνει τον μάστορα".

Τεχνική από άλλο πλανήτη,χιουμορίστας,σόου-αμερικανιά(δεν τον λέω αρνητικά,ήταν απολαυστικός),σίγουρα ένας κιθαρίστας που αξίζει να έχει κάποιος τουλάχιστον υπ' όψιν του.

Έτυχε να βρεθώ κοντά στην παρέα του noiz και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν,συμβάλλοντας κι αυτά στην ωραία ατμόσφαιρα.

Έδωσε μια πολύ ωραία εξήγηση για το "mojo" των vintage οργάνων ποθ κάποιοι μπορεί να μην είχαν ή έχουν υπ' όψιν τους,περί των συχνοτήτων που περνούν μέσα από το ξύλο και το επηρεάζουν με τον τρόπο τους.

Τέλος,...το κοινό μάλλον ήταν ψιλοκρυφοκάφρικο,αν αναλογιστεί κανείς πως όταν ξεκίνησε τις "μεταλο-αηδίες" (όχι δεν έχω κάτι ενάντια στη μέταλ,την ακούω κι αυτήν),έπεσε χειροτκρότημα με το τουλούμι.

Θα συμφωνήσω με αυτό που λέχθηκε παραπάνω περί μέσης της εβδομάδας και χώρου.Θα μπορούσαν να υπάχουν μάλλον και καλύτερες συνθήκες για ένα τέτοιο event.

Παραταύτα,ήταν πράγματι ένα ωραία απόγευμα!

Thanks noiz!

Balance and practice is the key to success.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου άφησε την εντύπωση: "Τι ωραίο όργανο η κιθάρα. Θέλω να μάθω πως να παίζω..."

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου