Προς το περιεχόμενο

Μίνι σειρές επιστημονικής φαντασίας κάνουν την πρεμιέρα τους στο Υο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται διαδικτυακές μίνι σειρές (web series) στο YouTube, oι οποίες είναι γυρισμένες με μεράκι, με αξιοπρεπή προϋπολογισμό και με έναν επαγγελματισμό που δεν θα περίμενε κάποιος, κρίνοντας από προηγούμενες ερασιτεχνικές απόπειρες που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς. Οι συντελεστές είναι προφανές ότι έχουν πείρα στο στήσιμο μιας τέτοιας προσπάθειας, και προφανώς έχουν αντιληφθεί πως κάνοντας την πρεμιέρα τους στο YouTube έχουν μεμιάς ένα μεγάλο και διεθνές ακροατήριο, και πως η δουλειά τους θα γίνει εύκολα ευρύτερα γνωστή, δίνοντάς τους ίσως και τη δυνατότητα για να μεταπηδήσουν αργότερα στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο.

 

Δυο έχει πάρει το μάτι μου. Τις έχω δει σποραδικά και όχι ολοκληρωμένα, όμως μου έχουν αφήσει πολύ καλή εντύπωση, με μια φανερή επιμέλεια, φροντίδα και ένα σασπένς που δεν περίμενα ποτέ να δω σε μια τέτοια προσπάθεια!

 

H πρώτη λέγεται Black Dawn. To κανάλι της είναι το http://www.youtube.com/user/webserials. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα και μυστηριώδη ιστορία μετα-αποκαλυπτικής καταστροφής. Δεν έχουν υπότιτλους οπότε ελπίζω τα αγγλικά σας να είναι καλά... ίσως προσφέρουν υπότιτλους αν κατεβάσετε το επεισόδιο από το σάιτ τους, με μικρό αντίτιμο βέβαια. Ιδού το πρώτο επεισόδιο - είναι εθιστικό!

 

 

Μέχρι στιγμής έχουν γυριστεί 17 επεισόδια. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε και το prequel που λέγεται Black Dawn: Catalyst που έχει ολοκληρωθεί και αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

 

Η άλλη που έχω δει και αξίζει τον κόπο λέγεται Ennead (Eννεάς). Έχουν γυριστεί 10 επεισόδια που γίνονται upload κάθε εβδομάδα εδώ: http://www.youtube.com/user/enneadseries και θα ολοκληρωθεί στα 26. Είναι πιο πρωτόλεια και κυλάει με πιο αργούς ρυθμούς από την προηγούμενη, όμως έχει μια ατμόσφαιρα κάπως περίεργη που σε κερδίζει σιγά σιγά. Αυτή είναι η αρχή της σειράς:

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενδιαφερον.

παντως οι ηθοποιοι παιζουν χαλια και τα πλανα ειναι αστεια ορισμενες φορες .

αλλες φορες θυμιζουν ηθοποιους τσοντας. αυτα δε δικαιολογουνται παντως απο το low budget .

Ειναι σαν εμας τους επιδοξους ηχοληπτες και Mixers  , που προσπαθουμε να δικαιολογησουμε την ελειψη γνωσης και εμπειριων , με τον χαμηλου προυπολογισμου εξοπλισμο που διαθετουμε.

Ειναι ομως πολυ ενδιαφερουσα η ολη φαση και με ενθουσιαζει η σκεψη οτι συντομα θα δουμε τρομερα πραγματα low budget απο  απο καθημερινους ανθρωπους με ταλεντο. home studio και στο cinema λοιπον. αντε να δουμε ποιοι ειναι μαγκες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι και τόσο άσχημα βρε Μπούντι... δεν ζητήσαμε και την ηθοποιία του Άντονι Χόπκινς! Κατά τα άλλα, η επανάσταση της ψηφιακής κινηματογραφίας είναι σίγουρα προ των θυρών (για να μην πούμε ότι έχει συμβεί ήδη). Δημιουργείται από φτηνά μέσα (κάμερες, μικρόφωνα, ψηφιακό μοντάζ σε consumer υπολογιστές κλπ) που μάλιστα είναι και πολύ πιο προσβάσιμα στο ευρύ κοινό από ότι το σελιλόιντ και τα παρελκόμενα κι εμπειρία που απαιτείται για το χειρισμό του...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Μια ακόμη ερασιτεχνική προσπάθεια, αντλώντας έμπνευση από το Lord Of The Rings. Eίναι φτιαγμένη με μπάτζετ κάτω των 5000 δολλαρίων, διαρκεί περίπου 40 λεπτά και βρίσκεται εντυπωσιακά κοντά στο πνεύμα της αυθεντικής. Φιλοξενείται στο YouTube σε widescreen και high definition (κάντε copy-paste την διεύθυνση), με τις ευλογίες και της New Line Cinema, η οποία παρεπιπτόντως δεν είχε καμία σχέση με τα γυρίσματά της:

 

http://www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU

 

www.youtube.com/watch?v=9H09xnhlCQU

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου