Προς το περιεχόμενο

Testing the Fishman family


Προτεινόμενες αναρτήσεις

είμαι πλέον κάτοχος μιας Fishman Tele Bridghe, αλλά και ενός Fishman Rare Earth Blend Humbucker, που κυριολεκτικά απογείωσε τη φτωχή, 20ετίας Κορεάτικη Applause μου

dscn2080.jpeg

Και είπα να τους δοκιμάσω. Στην αρχή έβαλα στο κόλπο και την κινέζικη Eastwood Delta6 με τον δικό της piezo, αλλά βγήκε πολύ λίγη μπροστά στους Fishman και την "έκανε" με πλάγια βήματα από το project.

Συμπέρασμα 1o, όσο την είχα μόνη της, (την Delta6), ήταν πολύ καλή, αλλά ο εχθρός του καλού είναι ο καλύτερος!!!

Ουσιαστικά ήταν το πρώτο τέστ με την Τελε (να και το pickguard φίλε funky_bassman)

gig023.jpeg

και νομίζω ότι κατάφερα να κάνω πραγματικά ένα all around όργανο. Οι μαγνήτες είναι οι Bare Knuckle "The Boss" (γιατί δεν έψαχνα πραγματικά vintage ήχο) και με ευχάριστη έκπληξη παρατήρησα ότι παίζει καλά και ο bridge, που συνήθως δεν τον αντέχω σε καμμία κιθάρα μου (ούτε καν στην Gibson...). Kλειδιά έβαλα, τα Steinberger που μου πρότεινε ο Superfunk (Thanks man) τα οποία και πολύ καλά είναι και δίνουν και ένα "διαστημικό" look.

Περισσότερες λεπτομέρειες και photos (για όποιον ενδιαφέρεται) http://www.customshop.gr/giger.html

 

Tώρα ο Fishman Rare Earth Blend Humbucker, όπως τον περιέγραψε ο Blue (και με έβαλε στα αίματα), είναι ένας Humbucker που υποστηρίζεται και με ένα μικροφωνάκι (που από την πρώτη ακουστική μου αίσθηση), δίνει πιο πολύ όγκο από την Tele Bridge. Aγοράστηκε από US Ebay 300$ με τα μεταφορικά πριν κανένα μήνα (μπορείτε να συγκρίνετε με την Thomann τιμή!!!!) γιατί κατάφερα τον πωλητή να δεχθεί offer. Μπαίνει πανεύκολα και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να πετάξω το παλιό βύσμα (που έτσι κι αλλιώς δεν δούλευε μετά από 20 χρόνια) και να περάσω στη θέση του το καινούργιο.

 

Τώρα για το demo, χρησιμοποίησα μόνο τους ακουστικούς μαγνήτες και καθόλου τους Bare Knuckle...προφανώς και το έκανα στο Garageband (και με αρκετά όργανα του Garageband, φλάουτα κλπ). Η πρώτη κιθάρα που ακούγεται είναι η Tele, γύρω στο 2.40 μπαίνει η ακουστική και κλείνει η Tele.

Έπαιξα ότι μου κατέβαινε (δεν ακολούθησα τις οδηγίες φίλου κιθαρίστα, ότι η κάθε νότα πρέπει να έχει νόημα ;D), και μπορώ να πώ ότι μου φάνηκε ότι η Tele αντιδράει καλύτερα χωρίς πένα. Το γραφιτένιο μπρατσάκι σε ξενίζει στην αρχή (ψάχνεις την αίσθηση του ξύλου) αλλά είναι από τα πιό καλοφτιαγμένα που έχω δεί ποτέ.

Και η γενική αίσθηση έχει πλάκα...έχεις μιας Tele που δεν ακούγεται σαν Tele!!!

http://soundclick.com/share?songid=7691219

 

Y.Γ Το κομματάκι λέγεται RainForest, γιατί είμαι οικολόγος!!!! (δεν τρώω φάλαινες κλπ...) και είναι βροχερό, πάρτε ομπρέλα.

 

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΑΜΕΙ ΡΕ!!!!!και το pickguard είναι όλα τα λεφτά!!!!Είναι πιο solid από το διάφανο... Φένονται καλύτερα τα χρώματα... Και ακουστικά είναι πολύ ωραία!!!Δεν ακούγεται καθόλου vintage (πρώτη φορά το παρατηρώ τόσο έντονα σε Tele)... Πραγματικά έχω την αίσθηση πως κάθε φορά που θα την βλέπεις ΠΡΙΝ ακόμα την πιάσεις να παίξεις θα νοιώθεις εξάψεις!!!! Μεγιές!!! ο ήχος της ακουστικής είναι ΠΑΡΑ πολύ γεμάτος... Αυτή τη διαφορά την κάνει ο μαγνήτης??? Τόσο έντονη είναι η διαφορά? Θα ήθελα να την ακούσω και λίγο γκαζωμένη όμως... Αλλά φαντάζομαι πως θα ακολουθήσουν και άλλα κλιπάκια!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΟΣΤ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου