Προς το περιεχόμενο

asio drivers


traveller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα! Παρόλο που παρακολουθώ τις συζητήσεις δεν ειχε χρειαστει να ρωτήσω κατι γιατί όσα διάβαζα με κάλυπταν. By the way είστε πολύ καλοί!!!

Το πρόβλημα μου είναι το εξής: αρχικά να αναφέρω ότι δεν βρήκα κάτι να με βοηθήσει γι'αυτό και ανοίγω νέο θέμα.

 

Λοιπόν, συνδέω το αρμόνιο μέσω midi στο cubase sx 2.2 και την κιθάρα μου μέσω πεταλιέρας στην line-in είσοδο της καρτας ήχου μου (SB audigy 2 ZS Platinum ).Ρυθμίζω το latency της κάρτας περίπου στο 5 μέσα από το cubase και όλα φαίνονται να δουλεύουν σωστά μέχρι που αποφάσισα να κάνω import ένα audio file (συγκεκριμένα κάποια drums που βρηκα από ένα φίλο) ώστε να κολλήσω τις μελωδίες μου πάνω τους.Το προβλημα είναι ότι τα αρχεία αυτά τα παίζει πάρα πολύ γρήγορα, καμία σχέση με το πως παίζουν κανονικά.

Εδώ λοιπόν έρχεται το θέμα με τους drivers γιατί καθως άλλαξα τους οδηγούς της κάρτας απο το cubase τα αρχεία παίζουν κανονικά σε ταχύτητα αλλά δεν ακούγεται πουθενά στο cubase η κιθάρα.Δηλαδή μπορω να έχω ή τον ένα ή τον άλλο συνδυασμό.Την κιθάρα βέβαια στο pc την ακούω κανονικά.

Το pc είναι p4 3,2 ghz, 2gb ram, 2 sata hdd kai 2 ide hdd.

 

Any help????

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

 

traveller

eize the day...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δουλεύεις σε 48.000khz και το κομμάτι που έκανες import είναι 44.100khz τότε συμβαίνει αυτό. τσεκαρετο στο project και πες μας :)

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάθος κατάλαβες! Μετέτρεψε το αρχείο σε 96000 και θα είσαι Ο.Κ.

Αλλά για πιο λόγο δουλεύεις σε 96000; Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αν πρόκειται για home studiο.

uff P. *Μάγος*

~Hip-Hop Salonika~

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά 1ον, πως θα μετατρέψω το αρχείο σε 48000 (μάλλον χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω)????!!!!!

2ον δουλεύω σε 96 επειδή όπως ειπα πριν μόνο με αυτή την έκδοση drivers της κάρτας μου ακούω midi και κιθάρα μέσα στο cubase.Όλοι οι άλλοι οδηγοί κάνουν κάποιο από τα 2 όργανα να μην ακούγονται στο cubase.

 

Λοιπόν?

 

Tuff thanx 4 helpin!

 

Traveller

eize the day...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν έχει εγκαταστήσει όλα τα προγράμματα της Sound Blaster δοκίμαστε το "Creative MediaSource Audio Convertor", εκεί έχεις την επιλογή στα wav το sample rate που θέλεις. Στο cubase κάθε track είναι και ένα wav αρχείο.

 

Χρησιμοποιώ ακριβώς τα τον ίδιο εξοπλισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Επιπλέον μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο το kx Audio το οποίο σύν της άλλης σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιείς στις εισόδους σου..Εγώ με μια κάρτα soundblaster platinum που είχα, είχα ξενοιάσει απο προβλήματα κάρτας....

 

τσέκαρε το στο http://kxproject.lugosoft.com/

 

αυτό θα σου κάνει την ζωή πιο εύκολη, αν και έχει κάποιες ιδιοτροπίες σαν πρόγραμμα, μέχρι να αποφασίσεις να πάρει κάποια σοβαρή κάρτα ήχου...

 

Να ενημερώσω οτι ο συγκεκριμένος οδηγός κάνει και για τις E-mu κάρτες...

 

Δεν το δοκιμάζεται δεν ξέρεται ποτέ (για όσους έχουν πρόβλημα με την κάρτα)

ΜΤΠ = Μην Το παρεξηγείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Cubase SX στο παραθυρο του IMPORT AUDIO σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις resample to αρχείο που θες να φορτώσεις στο sample rate του project σου.

 

Το τικάρεις αυτο μια φορά και ξενοιάζεις μέχρι να τελειώσεις το κομμάτι σου. Σου συνιστώ να επιλέξεις επισης τα audio files που κάνεις import "copy audio files to project folder" (ή κάτι τέτοιο) ώστε τα αρχικά samples να μένουν ανέπαφα.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά 1ον' date=' πως θα μετατρέψω το αρχείο σε 48000 (μάλλον χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω)????!!!!!

 

 

Traveller[/quote']

Δεν ειναι καθολου χαζη ερωτηση!

Για να μετατρεψεις το αρχειο, αφου το κανεις import σε καποιο audio καναλι, κανε δεξι κλικ πανω του και επελεξε στη συνεχεια το Process ( ή Audio Process..δυστυχως δεν θυμαμαι ακριβως τη διαδρομη γιατι δεν εχω το Cubase σε αυτο το σκληρο ). Στις νεες επιλογες, επελεξε "Convert Sample Rate" και θα επιλεξεις 96Khz. Παντως, ειναι μεγαλη η διαφορα, και σου προτεινω να την κανεις σταδιακα...Δηλαδη 44.1->48->96.

Σημειωση: Αν δεν σου εχω δωσει σωστη διαδρομη, τοτε μπορεις να πας στο help menu του Cubase και να κανεις αναζητηση του "Convert sample rate"...Γενικα, το Cubase, εχει εκπληκτικο manual, αν καποιος εχει ορεξη να το ψαξει σωστα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου