Προς το περιεχόμενο

Καποιες ερωτησεις για το Nova system οσον αφορα το Pedal mode και το wah


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα παιδια , τωρα τελευταια γλυκοκοιταζω το Nova system αλλα θελω να μαθω καποια πραγματα για αυτο .

Οσον αφορα το pedal mode ( δηλαδη οταν συμπεριφερεται σαν pedalboard)

αν σε ενα κομματι εχω ενα overdrive , compressor , phaser στα αντιστοιχα footswitches και σε ενα αλλο κομματι θελω να εχω distortion , chorus  αλλα οχι συχρονως  ,να μπορω να τα ανοιγοκλεινω , δηλαδη σαν να εχω ενα pedalboard με τα πρωτα εφε και ενα αλλο με τα αλλα ,γινεται να εχω ενα preset με τα ταδε εφε στα ταδε footswitches και ενα αλλο  preset με αλλα εφε στα αντιστοιχα τους footswitches και να συμπεριφερονται σαν πεταλακια ετοιμα να τα ανοιξω οποτε θελω. Ελπιζω να καταλαβατε

 

Ακομα μπορω να εχω δυο modulation μαζι π.χ. (flanger & tremolo)

Επισης το μηχανημα αν συνδεθει με expression pedal εχει wah που το χειριζεσαι με το πεταλι ? και πως αυτο ενεργοποιειται ? Ακομα γινεται να συνδεσω δικο μου  wah  και πως? πως θα ενεργοποιειται αυτο ?Τελος ενα expression pedal του στυλ ernie ball κανει? Αυτα , ελπιζω να μην σας κουρασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου!

1) Οταν δουλευει σαν pedalboard, δε μπορεις να κανεις αυτο που λες. Μπορεις να εχεις μια επιλογη στην καθε στηλη! (http://guitar-xperience.com/onlinestore/components/com_virtuemart/shop_image/product/8d54eecac61774fc36eb9292d5cf0e31.jpg )

 

Μπορεις ομως να χειριστεις πολυ ευκολα τις ρυθμισεις απο καθε στηλη με τα Variations buttons. (Εχει πολυ κατατοπιστικα video στο επισημο site)

 

2) 2 modulation μαζι δε μπορεις να εχεις. (πρωσοπικα δε μ' ενοχλει καθολου).

 

3) Το Nova System δεν εχει wah, οποτε αν θελεις να χρησιμοποιησεις πρεπει να αγορασεις. Χρησιμοποιειται κανονικα, σαν να το συνδεεις σε pedalboard

 

4) Συνεργαζεται με ολα τα expression pedals, η ρυθμιση γινεται παρα πολυ ευκολα και μπορεις να κανεις να ελεγχει σχεδον τα παντα!

 

 

Να πω και ενα review  :)

 

Το Nova System εχει εκπληκτικα και διαυγη εφφε και πολυ γλυκα drive (αναλογικα). Ειναι παρα πολυ ευκολο στη χρηση και υπαρζει και πολυ καλο support απο την TC Electronic! Τα drive του ΔΕΝ ειναι για μεταλ (αυτο παει στους μεταλαδες  :) ).

Σε συνδιασμο μ ενα Wah και μ ενα Expression pedal κανεις θαυματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασα να πω οτι με το καινουργιο firmware εκτος απο καποιες παραπανω δυνατοτητες, εχουν και εξαλυφθει εντελως καποια bugs που το κρασαραν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εσενα γενικα σου εχει βγαλει καποιο προβλημα ?

 

Οχι, απλα επειδη παλιοι χρηστες ειχαν εκφρασει παραπονα, το αναφερω. Πλεον με το καινουργιο firmware εχουν λυθει ολα τα προβληματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν το expression πεταλι το θελεις αποκλειστικα και μονο για να ελεγχεις wha (τα φιλτρα του πιο απλα) τοτε παρε ενα κανονικο wha και βαλε στο nova ενα 3 way switch (οχι δεν μπορεις να εχεις και τα δυο ταυτοχρονα). ετσι θα μπορεις να αλλαζεις preset και παραλληλα να τα εχεις ολα σε μορφη πεταλιερας. βεβαια αυτο μπορεις να το κανεις κα με ενα απλο 3way midi controller και να εχεις και το expression...

 

modulation ενα καθε φορα...

 

wha κανονικα αναμεσα απο κιθαρα και nova

 

Πως κανεις το expression να ειναι wha?...  οσο πιο απλα μπορω να το εξηγησω... το wha δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα φιλτρο που το μεταβαλουμε (+/-) με την κινηση του ποδιου. πρεπει να πας στο preset και να ορισεις πρωτα την συχνοτητα που πειραζεις και μετα (μεσω του expression) ποσο +/- την πειραζεις. δεν ειναι κατι δυσκολο αν καταλαβεις τι πρεπει να κανεις. πως το ενεργοποιεις? φτιαχνεις ενα ιδιο preset αλλα με το φιλτρο ανοιχτο και απλα αλλαζεις preset (ο πιο ευκολος τροπος...)

 

προβλημα ειχανε καποιες πρωτες παρτιδες αλλα ολα αυτα ειναι παρελθον... παρτο και δεν θα το μετανοιωσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου