Προς το περιεχόμενο

Flamenco guitar specs


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήρθε η ώρα να φτιάξω την πρώτη μου flamenca.Και λέω να φτιάξω,γιατί προτιμώ κάτι καλύτερο από μια Yamaha τού εμπορίου,ας πούμε.

 

Το δίλλημά μου-λόγω άγνοιας-βρίσκεται στην πρόταση τού κατασκευαστή για 65 ή 66 εκ. κλίμακα.

Δεν θέλω να ζαλίζω τον ίδιο για τέτοια ζητήματα,γιατί δεν είναι Έλληνας και μιλάμε  ηλεκτρονικά.Κούραση....τέλος πάντων

 

Όποιος φίλος γνωρίζει τα συν και τα πλην,σ' αυτές τίς δύο παραμέτρους,ας πει.

 

Δηλαδή τι κερδίζω παικτικά και ηχητικά για κάθε μια απ' τίς δυο;Για το καπάκι προτίμησα το κυπαρίσσι απ' τον κέδρο.Ευχαριστώ πολύ. :)

moto perpetuo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να τις κατέχω πολύ τις κλασσικές, ο βασικός κανόνας είναι πως μεγαλύτερη κλίμακα = καθαρότερες χαμηλές (κυρίως), αλλά χρειάζεται και να συνηθίσει το χέρι σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο stretching. Το κλασσικό και προτεινόμενο πάντως σε κλασσική είναι 650mm κλίμακα, τα 640 θεωρούνται τρόπον τινά "short scale", και προτείνονται μόνο αν έχει μικρότερα χέρια ή οποιαδήποτε άλλη δυσκολία ή προτίμηση. Υπάρχουν βέβαια και οι "long scale" στα 660mm. Με ότι βολεύεται ο καθένας! Επίσης, πολλοί ισχυρίζονται ότι υπάρχει και διαφορά σε sustain από 650 σε 640, αλλά προσωπικά δεν το γνωρίζω. Πάντως αν δεν έχεις ήδη καταλήξει και στα υπόλοιπα specs της (string spacing, radius, πάχος μανικιού κλπ.) σκέψου το πριν πας για εντελώς custom κατασκευή.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

παρε και μια γνωμη απο τον ιδιο γιατι ο καθε κατασκευαστης εχει καποια πειρα και καποιο τροπο που δουλευει. ισως θεωρει οτι με τις κιθαρες του μια συγκεκριμενη σκαλα εχει καλυτερο αποτελεσμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πράγματι τον ρώτησα και μού είπε στα 66 θα έχω περισσότερο sustain και ένταση αλλά μεγαλύτερη δυσκολία στο παίξιμο,λόγω απόστασης τών τάστων.

 

Τώρα βέβαια αυτό είναι σχετικό,γιατί μόνο αν έχεις παίξει σε τέτοια κλίμακα μπορείς να καταλάβεις.Κι η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι γιατί μού αρέσει να "δίνει" το όργανο.

 

Έχω δοκιμάσει μια Alhambra και μια Yamaha,που έχει ο Νάκας(65) εκ τών οποίων η πρώτη μού άρεσε μεν αλλά την ήθελα λίγο πιο "μπροστά"...πιο φωνακλάδικη.

 

Το κακό  είναι πως η δική μου κλασσική έχει cutaway,και το κανονικό σκάφος μού φαίνεται ματσούκι. ;D Πιστεύω να συνηθίσω γρήγορα.

 

Σάς ευχαριστώ πολύ.

moto perpetuo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου