Προς το περιεχόμενο

Πρωταρης ψαχνει για keyboard


Lostre1237

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!

 

Οπως λεει και ο τιτλος του thread ειμαι πρωταρης αλλα εχω ψηθει πολυ με την ιδεα να αγορασω ενα synthesizer.

 

Απο μια συντομη ερευνα που εκανα στο Net ειδα ακουσα και ερωτευθηκα το Nord Lead 2x.

Επειδη ειμαι αρχαριος δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη η επιλογη μου οποτε αν καποιος εχει κατι διαφορετικο να προτεινει ειμαι ανοιχτος σε επιλογες.

 

 

Αυτο που θελω να ρωτησω κυριως ειναι αν μπορω να βρω το Nord Lead 2x σε καλη τιμη η αν καποιος ξερει καποιον  η καποιο μαγαζι που να πουλαει μεταχειρισμενα.

 

 

Εγω το μονο μερος που βρηκα να το πουλανε ειναι το http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/clavia-nord-lead-2x.html και μου φαινεται λιγο τσιμπημενο να δωσω ενα χιλιαρικο για κατι που δεν εχω ιδεα.

 

Αν και ειμαι πολυ ψημενος και με ορεξη να μαθω και δεν ψηνομαι να παρω κατι της ταξεως των 500euro και μετα να πρεπει να δωσω αλλο 1χιλιαρικο οταν μαθω και ψηθω περισσοτερο.

 

Αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

Ένα synth αφαιρετικής σύνθεσης με 2 ταλαντωτές (σαν αυτό που κοιτάζεις) είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις, αλλά θα βοηθήσει γενικά αν έχεις "φάει" ώρες, έστω και σε ένα απλό soft synth. Έχεις καθόλου εμπειρία από σύνθεση ήχου?

 

Η συμβουλή μου -σαν αρχάριος προς αρχάριο- θα ήταν να ξεκινήσεις με κάτι πιο φθηνό. Ένα συνθ όσο κι'αν το θαυμάζεις τώρα, μπορεί να δεις ότι δεν σε καλύπτει πλέον σε 5-6 μήνες, και να θέλεις να το πουλήσεις για να πάρεις καλύτερο... Ή μπορεί να θέλεις απλά και δεύτερο!  ;D Υπάρχουν καλοί λόγοι που μερικοί έχουν αρκετά συνθς. (δεν είναι απλά συλλέκτες! )

 

Το NL2 ειδικά, δεν θα δυσκολευτείς -φαντάζομαι- να το πουλήσεις. Οπότε, αν σε λίγο καιρό δεις ότι τελικά δεν ασχολείσαι αρκετά και το μετάνοιωσες, άνετα το δίνεις για ένα 70-80% της αξίας του (ανάλογα σε τι κατάσταση είναι) και τουλάχιστον ξέρεις ότι προσπάθησες...

 

Αν και ειμαι πολυ ψημενος και με ορεξη να μαθω και δεν ψηνομαι να παρω κατι της ταξεως των 500euro και μετα να πρεπει να δωσω αλλο 1χιλιαρικο οταν μαθω και ψηθω περισσοτερο.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν ισχύει πάντα στα συνθ. Μπορείς να κάνεις αξιόλογα πράγματα με ένα "φτωχό" συνθ, αν ξέρεις τι κάνεις... (εκτός κι'αν θέλεις πολύ συγκεκριμένο ήχο)

Επαναλαμβάνω, μην το βλέπεις σαν "παντρειά" το θέμα... δηλαδή ότι θα το έχεις μια ζωή αυτό το συνθ... Μακάρι να το έχεις μια ζωή -και είναι πιθανό- αλλά ίσως τελικά να μην σου κάνει, ή να το πουλήσεις για κάτι πιο πολύπλοκο, ή να πάρεις και ένα ακόμα και αυτό να μαζεύει σκόνη... Ίσως να το βλέπεις συναισθηματικά επειδή θα είναι το πρώτο σου συνθ, αλλά σου λέω ότι -εγώ τουλάχιστον- μετά από μόλις μερικούς μήνες, μετά χαράς θα σκότωνα το πρώτο μου συνθ για να πάρω ένα blofeld. (απλά δεν έχω να καλύψω την διαφορά  :P )

 

Πάντως, αν ψήνεσαι οπωσδήποτε για το συγκεκριμένο, πρόσεξε να πάρεις την έκδοση με το κλαβιέ (γιατί βγαίνει και σε rack-mount), εκτός φυσικά και αν έχεις ήδη κάποιο midi keyboard, οπότε το rack θα ήτανε μια καλή -και ίσως πιο οικονομική- λύση.

 

Πάρε σβάρνα τις αγγελίες και τα e-bay, και όλο και κάτι θα βρεις...

Καλή τύχη  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης φίλε Lostre1237, θα ήταν καλό να μας πεις τί είδους μουσική θα παίξεις με το synth που θα πάρεις.

 

Από την επιλογή του Nord Lead υποθέτω ότι σου αρέσουν τα λεγόμενα "μπλιμπλίκια" αλλά ίσως έχει νόημα να πάρεις κάτι πιο all-around σαν πρώτο synth, κάτι που να έχει και πιάνα, organs, strings και τα λοιπά (εκτός αν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα σου χρειαστεί τίποτε από αυτά στο μέλλον).

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλχημιστη μαρεσουν ολες οι μουσικες αλλα πιο πολυ η ηλεκτρονικη και αυτη νιωθω πιο πολυ για να παιξω. Trance,techno και τετοια. Το synth το θελω γιαυτη τη δουλεια. Αν και εχω κανει 10 χρονια κλασσικο πιανο αλλα δεν το κοβω να παιζω και bach εκτος αν ειναι σε trance remix  :P

 

 

Infectme ειμαι τελειως απειρος απο συνθεση ηχου αλλα προτιμαω να το χω μπροστα μου το οργανο παρα σε μια οθονη. Εχω παιξει λιγο με το FL Studio αλλα ως εκει.

 

Βρηκα στο ebay ενα nord lead 2x σε τρελλη τιμη αλλα δεν νομιζω να το στελνουν Ελλαδα. Και ειμαι και λιγο καχυποπτος με το ebay γιατι δεν εχω ξαναγορασει απο κει.

 

 

Οσο για την αποφαση μου να παρω nord lead δεν βασιζεται τοσο σε αντικειμενικα κριτηρια αφου ειμαι ασχετος με το αθλημα, αλλα σε ερωτα. Στην αρχη σκεφτομουνα και το Roland SH201 η το Alesis Ion αλλα το Nord μου χει κλεψει την καρδια! Ειναι και αυτο το κοκκινο το χρωματακι που μεχει τρελλανει ;D

 

Ελπιζω να βρω κατι φτηνο γρηγορα γιατι αλλιως θα κανω καμια τρελλα και θα δωσω το χιλιαρικο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Infectme ειμαι τελειως απειρος απο συνθεση ηχου αλλα προτιμαω να το χω μπροστα μου το οργανο παρα σε μια οθονη. Εχω παιξει λιγο με το FL Studio αλλα ως εκει.

OK. Πάντως ο συγκεκριμένος τύπος σύνθεσης είναι αρκετά απλός. Μόλις καταλάβεις καλά πώς λειτουργούν τα ADSR και τα LFO, θα μπορείς να δημιουργήσεις ήχο με ό,τι "κίνηση" θέλεις. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα επιλογής κατάλληλων κυματομορφών και εφέ. Αυτά θα τα μάθεις "λιώνοντας"...

 

Ό,τι κι'αν πάρεις τελικά, διάβασε καλά το manual πρώτα, για να καταλάβεις τι κάνει κάθετι, και έχε κοντά από κανένα <a href="http://www.google.gr/search?q=subtractive+synthesis+tutorial&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t">tutorial</a> για να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις.

 

EDIT:Επαναλαμβάνω, θα σου συνιστούσα να ξεκινήσεις με ένα φθηνό μεταχειρισμένο. Οτιδήποτε έχει 2 ταλαντωτές, 1 φίλτρο και 1-2 lfo, σου "κάνει". Στην τελική, άμα θες να δώσεις οπωσδήποτε το χιλιάρικο, δώσε τα ρέστα για monitors, κάρτα ήχου, ηχητική διόρθωση, οτιδήποτε...  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου