Προς το περιεχόμενο

Γλυκάθηκε η γριά στις πρόβες.......

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ανάγκη αυτό το c1000?  ;D ;D

Δηλαδή αυτός ο δονητής με μπαταρίες....  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ψτ κύριος. Οταν αντιμιλάς, να αντιμιλάς με αντιπροτάσεις.

Οχι πετάμε λάσπη και φεύγουμε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Το θέμα που έβαλε ο αγκαπητός Audiokostas ενδιαφέρει κι εμένα.

Αφού ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες για τις μέχρι τώρα πολύτιμες συμβουλές τους,θα ήθελα να ρωτήσω αν η όποια μετακίνηση της θέσης των οργάνων/ενισχυτών-στον ίδιο χώρο-θα ήταν ικανή να βοηθήσει με κάποιον τρόπο το όλο εγχείρημα.

Ο χώρος είναι καλυμμένος με μοκέτα σε ξύλινο δάπεδο,οι τοίχοι επενδεδυμένοι με ανθρακί λαβύρινθο (ricofon) 20 ετίας και το ύψος 2.60 περίπου.

• Guru

Είναι ανάγκη αυτό το c1000?  ;D ;D

Δηλαδή αυτός ο δονητής με μπαταρίες....  ;D

άντε η μπαταρία (στην τελική και τα παλιά 87άρια μπαταρία πέρναν ;)) .....το καπάκι που το μετατρέπει σε υπαρκαρδιοειδές που το βάζεις?

...το c1000 το σιχαίνομαι,το μισώ, το αναγνωρίζω στα πρώτα 2ms μιας ηχογράφησης και θέλω να τα μαζέψω και να τα καταστρέψω όλα,όλα,όλα, ΟΛΑ, ΟΛΑ ....μ'ακούς?......ΟΛΑ!!!

;D ;D ;D ;D

ΑΛΛΑ...

στον συγκεκριμένο ρόλο και σενάριο (αποκλειστικά) είναι εξαιρετικό....και εγώ προσωπικά δεν έχω βρεί κάτι που να το ξεπερνάει ΑΣΧΕΤΩΣ τιμής. Ίσως γιατί τα άπειρα μειονεκτηματα του στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνοντε κατα κάποιον τρόπο πλεονεκτήματα.....

check my website
https://www.mixingnik.com

...το c1000 το σιχαίνομαι,το μισώ, το αναγνωρίζω στα πρώτα 2ms μιας ηχογράφησης και θέλω να τα μαζέψω και να τα καταστρέψω όλα,όλα,όλα, ΟΛΑ, ΟΛΑ ....μ'ακούς?......ΟΛΑ!!!

ΟΚ boss. Το καταλάβαμε. Ή overhead στα ντραμς ή στον κάλαθο των καλωδίων προς επισκευή.  ;D

Και για να απαντήσω και στον φίλο μου τον ΠαυλοDistortio, δεν νομίζω ότι σε τέτοιο περιορισμένο χώρο, κάποια άλλη αλλαγή πέραν των monitors που είπε ο Flea θα έφερνε κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Αν και οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα......

• Guru

ΟΚ boss. Το καταλάβαμε. Ή overhead στα ντραμς ή στον κάλαθο των καλωδίων προς επισκευή.  ;D

...εεεεε όχι ακριβώς......overhead μόνο σε ένα τέτοιο σενάριο (ζωντανή ηχογράφηση σε μπάντα με τύμπανα σε μικρό χώρο, όλοι μαζί και με ένα 3 mic set up στα τύμπανα). Από εκεί και πέρα τίποτα απολύτως  ;D ;D ;D .....

Και για να απαντήσω και στον φίλο μου τον ΠαυλοDistortio, δεν νομίζω ότι σε τέτοιο περιορισμένο χώρο, κάποια άλλη αλλαγή πέραν των monitors που είπε ο Flea θα έφερνε κάποια ουσιαστική αλλαγή.

Αν και οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα......

πέρα από την αλλαγή στην θεση των μόνιτορ ηχείων θα μπορούσατε ίσως να φτιάξετε ένα ζευγάρι από κινητά πάνελ που να "απομονώσουν" κατά το περισσότερο δυνατό τα τύμπανα από τους υπόλοιπους (σαν συνέχεια της ντουλάπας από την μία πλευρά και απέναντι από το παράθυρο....να φτιάξετε δηλαδή ένα πρόχειρο κινητό και συναρμολογούμενο drum booth). Νομίζω ότι έγραψες κάτι για πλέξιγκλας.....θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για τα πάνελ, επενδυμένο με 5-10εκ. πετροβάμβακα ντυμένο με αεροδιαπερατό ύφασμα ή έτοιμα αφρώδη αποροφητικά ανοικτής κυψέλης αντίστοιχης διατομής, αφήνωντας ένα μικρό τμήμα ακάλυπτο ώστε να διατηρηθεί η οπτική επαφή - σαν παράθυρο (υποθέτω ότι το πλέξιγκλας είναι κάτι διαφανές). Ουσιαστικά δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε σαν σκελετό για τα πάνελ (το ίδιο το πλέξιγκλας δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ηχομειωτική αξία ενώ μόνο του - χωρίς επένδυση από κάποιο αποροφητικό υλικό -  μπορεί να έχει και χειρότερα αποτελέσματα).

check my website
https://www.mixingnik.com

....να φτιάξετε δηλαδή ένα πρόχειρο κινητό και συναρμολογούμενο drum booth). Νομίζω ότι έγραψες κάτι για πλέξιγκλας.....θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για τα πάνελ, επενδυμένο με 5-10εκ. πετροβάμβακα ντυμένο με αεροδιαπερατό ύφασμα ή έτοιμα αφρώδη αποροφητικά ανοικτής κυψέλης αντίστοιχης διατομής, αφήνωντας ένα μικρό τμήμα ακάλυπτο ώστε να διατηρηθεί η οπτική επαφή - σαν παράθυρο (υποθέτω ότι το πλέξιγκλας είναι κάτι διαφανές). Ουσιαστικά δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε σαν σκελετό για τα πάνελ (το ίδιο το πλέξιγκλας δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ηχομειωτική αξία ενώ μόνο του - χωρίς επένδυση από κάποιο αποροφητικό υλικό -  μπορεί να έχει και χειρότερα αποτελέσματα).

Actually για αυτόν τον λόγο φτιάξαμε τα plexi πάνελς στο 1.60 ύψος. Σαν ένα mini booth για τα τύμπανα. Και επειδή ο ντράμερ είναι προς την "βαράω δυνατά" σχολή. Ηταν κάπως όμως (σαν ντραμερ σε βιτρίνα) και "εκοβε" λίγο την ατάκα της μπότας. Αλλά το ψυχολογικό ήταν ο κυρίως λόγος που τα βγάλαμε. Και σκεφτόμασταν να τα βάλουμε στους ενισχυτές να τους απομωνώσουμε κάπως από τον περιβάλλοντα χωρο στην closed mic περίπτωση. Αλλά εσύ λές να το κάνουμε στη ντραμς και οχι στους amps. Και να ντύσουμε τα πλεξι (ναι διαφανή πλαστικά είναι) με ρικοφον panels (or similar) για να είναι και ηχοαπορροφητικά ώστε να μην κάνουν «εσωτερικές ανακλάσεις» δημιουργώντας συνθήκες αντηχείου.

Ακόμα καλύτερα ίσως να το κάναμε και στα ντραμς και στους ενισχυτές;

Σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

Νομίζω ότι έγραψες κάτι για πλέξιγκλας.....θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για τα πάνελ, επενδυμένο με 5-10εκ. πετροβάμβακα ντυμένο με αεροδιαπερατό ύφασμα ή έτοιμα αφρώδη αποροφητικά ανοικτής κυψέλης αντίστοιχης διατομής, αφήνωντας ένα μικρό τμήμα ακάλυπτο ώστε να διατηρηθεί η οπτική επαφή - σαν παράθυρο (υποθέτω ότι το πλέξιγκλας είναι κάτι διαφανές). Ουσιαστικά δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε σαν σκελετό για τα πάνελ (το ίδιο το πλέξιγκλας δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ηχομειωτική αξία ενώ μόνο του - χωρίς επένδυση από κάποιο αποροφητικό υλικό -  μπορεί να έχει και χειρότερα αποτελέσματα).

ωραια αυτη η ιδεα!

κωστα, σορυ για το οφτοπικ, αλλα που εχεις βρει τοσο μεγαλα κομματια απο πλεξιγκλας?

οταν πριν κανα χρονο κοιταζα γιατι ειχα μια παρομοια ιδεα, ειχα βρει μονο αυτα τα μαραφετια που χωριζουν τα γραφεια στις τραπεζες, τα οποια ηταν ενοχλητικα ακριβα!

οχι οτι το πλεξιγκλας ειναι φτηνο αν θυμαμαι καλα)

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Το κόστος εξαρτάται από το πάχος (και το χρώμα).

Τα συγκεκριμένα είναι απλά διαφανή 1.60 χ 50 ενωμένα με μεντεσέδες για να διπλώνουν και να αποθηκέυονται. Το κόστος δεν το ξέρω γιατί τα έκανε ο ντράμερ (που τα γνωρίζει καθώς έχει χρωματοπωλείο)

Τις δικές μου κατασκευές τις "εκοβα" κάτω στην Παιωνίου (στη Λιοσίων, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης). Εχει κι αλλού όμως.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου