Προς το περιεχόμενο

f-spaced η κανονικοι dimarzio???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα..εχω μια απορια και χρειαζομαι βοηθεια....

 

εχω μια yamaha erg121 σαν δευτερη κιθαρα (με αυτην ξεκινησα) και θελω να αλλαξω μαγνητες..σκεφτομαι για dimarzio για να μ μεινουν κιολας και να τους χρησιμοποιησω και σε καποια αλλη καλυτερη κιθαρα στο μελλον αν χρειαστει αλλα δεν ξερω αν πρεπει να βαλω τους κανονικους η τους f-spaced...δεν εχει tremolo τυπου fr αρα μαλλον παω για τους κανονικους ετσι?? γιατι καπου διαβασα οτι οι f ειναι για κιθαρες με fr λογω της διαφορετικης αποστασης των χορδων κυριως στη γεφυρα..

και φανταζομαι οτι και αν θελησω να τους βαλω και σε αλλη κιθαρα θα πρεπει να εχει παρομοια γεφυρα και οχι fr ετσι???

αν κανω καποιο λαθος διορθωστε με για να μην τους παρω τζαμπα και δεν μπορω να τους βαλω μετα...

 

να και ενα λινκ με τα χαρακτηριστικα της μηπως βοηθησει..

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/yamaha/erg-121/index.html

 

ευχαριστω προκαταβολικα..  :)  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά βρίσκω το όλο f-spaced θέμα μαρκετινίστικη μούφα, αν υπάρχει όντως διαφορά, τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ αυτιά δεν την άκουσαν πουθενά (ναί, έχω ακούσει σε ίδια κιθάρα "απλό" και f-spaced). Οπότε πάρε τον απλό και μην σε απασχολεί, ούτως ή άλλως δεν έχεις FR για να "χρειάζεσαι" τον f-spaced.

 

Παρεμπιπτόντως, για ποιούς λες να πας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πω την αληθεια , δεν το 'χα να ψαξει τοσο πολυ το θεμα "spacing" , αλλα οταν ηρθε η ωρα να αλλαξω bridge μαγνητη(εκει ειναι η διαφορα) αφου ειχα Floyd ψαχτηκα για "F" μαγνητη.Ειμαι υπερευχαριστημενος αλλα δεν εχω δοκιμασει και κατι σε "non-spaced" για να μπορω να μιλησω για διαφορα.

Παντως (γνωμη μου) για να βγαζουν σιγα σιγα ολες οι εταιριες τυπου "F-spaced" μαγνητες (F , trembuckers κ.λ.π.)... ακομα και οι πολυ μικρες εταιριες που φτιαχνουν χειροποιητους , φανταζομαι οτι οσο ασημαντα και να φανταζουν τα 3mm(53mm vs 50 mm) μαλλον την κανουν την παραπανω δουλεια που υποσχονται!Ενα τεστ και αρκετα ζευγαρια εμπειρα αφτια θα μας λυναν την απορεια!

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποτίθεται για να παίξει καλά ο μαγνήτης πρέπει οι πόλοι να είναι ευθυγραμμισμένοι με τις χορδές.  Τώρα αν εσύ βρεις μια στρατ που να ισχύει αυτό με τους μαμίσιους μονούς, εγώ θα φάω το pickguard :)

 

Επειδή λοιπόν οι φενδερ έχουν στενό nut και φαρδιά bridge, στο neck μπορούμε να βάλουμε humbucker Gibson, ενω στο bridge "πρεπει" να βάλουμε f spaced, f όπως λέμε fender. αυτά είναι και λίγο πιπεργιες :D

 

Αν θέλεις πάντως να είσαι aligned, μέτρα από καντίνι σε καντίνι. Εγώ μόλις μέτρησα κάτι dimarzio που μου βρίσκονται  :) και η απόσταση ανάμεσα στα κέντρα των έξω πόλων είναι 49 και 52 χιλιοστά για απλό και F-spaced αντίστοιχα. Καλη τύχη :)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sorry αλλα μηπως μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως να μετρησω???

την αποσταση της πρωτης με την τελευταια χορδη ακριβως πανω απο τον μαγνητη στο bridge η την αποσταση απο το κεντρο του πρωτου με το κεντρο του τελευταιου πολου???

και αφου τα μετρησω αναλογα με ποια τιμη που θα παρω θα κρινω και ποιος χρειαζεται???

49 για κανονικους και 52 για f????

 

σορυ αν σας κουραζω... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "F-spaced" (Dimarzio) ή "Trembucker" (SD) είναι για όλες τις κιθάρες με τρέμολο κάθε είδους. Για μένα το θέμα είναι καθαρά αισθητικό. Σε ήχο κι εγώ δεν έχω δει διαφορά.

Οπότε αν έχεις τρέμολο βάλε έναν F-spaced στο bridge και έναν κανονικό στο neck.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι f-spaced είναι φτιαγμένοι για bridge, αφου ουσιαστικά το spacing αλλάζει (μικραίνει) όσο απομακρύνονται οι χορδές από τη γέφυρα. Οπότε στη neck υπάρχει το "αναγκαίο" alignment και με κανονικό μαγνήτη.

 

Η όλη φιλοσοφία των f-spaced πάντως είναι να μην "χάνουν" οι νότες κατά τη χρήση του tremolo/FR. Εγώ βέβαια συνεχίζω να τα θεωρώ μπούρδες, αλλά τέλος πάντων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου