Προς το περιεχόμενο

Ποια είναι η κατάλληλη ένταση ώστε να μην έχω θορύβους?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Έχω μια σχετική ερώτηση κα ιεγώ.Έχω εξωτερική κάρτα ήχου maudio profire 610, soundcraft spirit m8,και ζευγαρι mackie mr8.Το θέμα είανι οτι όλα έχουν volume control και πραγματικά δεν ξέρω ποια είναι η πιο λογική ρύθμιση.Τα καλώδια απο κονσόλα σε μόνιτορ είναι χειροποιήτα και ο θόρυβος είναι περιορισμένος όταν η ένταση στα μόνιτορ είναι στην μέση(που εκεί τα έχω συνήθως).Αν τα βάλω στο τέρμα όμως τα μόνιτορ υπάρχει ένας βόμβος θα έλεγα.Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξω στις διάφορες εντάσεις?Επίσης έχω ακούσεις διάφορα για γειώσεις.Τι ακριβώς θα μπορούσα να κάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βάλε την ένταση των  μόνιτορ στο 90%  και άστην εκεί

 

καί ρύ΄θμιζε ένταση από την κάρτα

 

και φρόντισε τα μόνιτορ να έχουν ρευματολήπτη με γείωση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφωνώ! Θα πρέπει πρώτα το master out της κάρτας να παίζει ΜΟΝΙΜΑ φούλ (9 στα 10 η ρύμιση, όχι clip), διασφαλίζοντας ότι όλη η δυναμική περιοχή και η ποιότητα των DAC εξέρχεται πλήρως από την κάρτα,με μέγιστο λόγο θορύβου/σήματος, έπειτα θα πρέπει η κονσόλα, να παίζει σε UNITY GAIN, δηλαδή chanel gain λίγο πριν το peak, chanel fader το πολύ εως το 0, master μόνιμα στο 0, 1-2 κόκκινα λαμπάκια στο VU αποδεκτά (δηλαδή παίζουμε λίγο μέσα στο headroom της κονσόλας), ρύμιση έντασης μόνο από το chanel fader (όχι από το master) διασφαλίζοντας και πάλι την ίδια ποιότητα σήματος και τέλος τα monitor τα ανοίγουμε, όσο πρέπει ή όσο θέλουμε. Αν έχουμε υψηλές δυναμικές περιοχές, καλά DAC και καλών προδιαγραφών κονσόλα στο σύστημα μας, τα monitor θα χρειστεί να τα ανοίξουμε εντυπωσιακά λίγο και θα αποδόσουν εξαίσια το maximum του εισερχόμενου σήματος ενώ ταυτόχρονα θα έχουν καλύτερο λόγο θορύβου / σήματος με τον εαυτό τους, καθώς η χαμηλή τους ένταση κρατάει χαμηλά και τον αυτοπαραγώμενο θόρυβο/φύσημα των ενεργών τους κυκλωμάτων. Με την ευκαιρία, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος ρύθμισης της έντασης του ηχητικού μας συστήματος και των τελικών μας ενισχυτών. ΔΕΝ τους ανοίγουμε a priori στο τέρμα, για να "βγάλουν" όλα τα γκάζια και την ποιότητα τους.Το τί μπαίνει μας νοιάζει και ρυθμίζουμε.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την ευκαιρία, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος ρύθμισης της έντασης του ηχητικού μας συστήματος και των τελικών μας ενισχυτών. ΔΕΝ τους ανοίγουμε a priori στο τέρμα, για να "βγάλουν" όλα τα γκάζια και την ποιότητα τους.Το τί μπαίνει μας νοιάζει και ρυθμίζουμε.

 

δεν πρότεινα άνοιγμα του τελικού "a priori στο τέρμα", αλλά στο 90%, με την παραδοχή πως στο 91% ξεκινά ο θόρυβος που προέρχεται απά τα ενεργά ηλεκτρονικά του τελικού

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οποιοδήποτε αυτοενισχυόμεο ηχείο, είτε αυτό είναι studio monitor, είτε PA, δεν πρέπει να ξεπερνάει το 70%-75% (δηλ απο 0-10, στο 7 ή 7.5).

Φίλε audiobox θα διαφωνήσω ως προς την ένταση της κάρτας ήχου που αναφέρεις οτι πρέπει να είναι στο 9!!! και το clip το βγάζει πριν το 9.

Το ζητούμενο στις κάρτες ήχου είναι να έχουμε ένα καθαρό σήμα στην είσοδο με μέγιστη τιμή το 5-5.5.

Η όποια προσθήκη ενδιάμεσων προενισχυτών (στην περίπτωση του φίλου η κοσόλα) σίγουρα δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

 

Αυτό που λές δηλαδή είναι

Όργανο--> Προενίσχυση Κονσόλας & Έξοδος Κονσόλας--> Προενίσχυση Κάρτας & Έξοδος Κάρτας --> Προενίσχυση Monitor & Τελικός Monitor.

 

Εάν σε αυτή την αλυσίδα έχουμε την κονσόλα στο 0 (του fader) και την έξοδο της κάρτας στο 9, που θα πρέπει να βάλουμε τα ηχεία και που την είσοδο στην κάρτα ώστε να έχουμε όλες τις δυναμικές στο παίξιμο χωρίς κομπρεσσάρισμα? Γιατί έτσι όπως τα περιγράφεις, αν βάλεις την είσοδο της κάρτας στο 3.5-4 θα έχεις μία κάρτα "Blues Overdrive".

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τό ότι η κάρτα ήχου θα έχει master 9 στα 10 όχι clip, δεν σημαίνει ότι μέσα από το cubase πχ το κανάλι του τάδε οργάνου δεν θα είναι χαμηλά. Στο σύνολο οι εντάσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε το τελικό master fader που θα είναι στο 0, δεν θα υπερφωρτώνεται (clip). Το ίδιο ισχύει για την κονσόλα. Είπα ότι ρυθμίζουμε ένταση από το chanel fader (έως το 0), το είπα, δηλαδή εαν το gain του καναλιού είναι max και το master της κονσόλας στο 0, τότε έχουμε την άνεση και τις προδιαφραφές, να ρυθμίσουμε τα Chanel fader όπως αγαπάμε (ή ακόμα και τα group), έως το 0, χωρίς και πάλι να υπερφορτώσουμε το master μας. Αν όλα είναι έτσι, δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα σε ένα καλά στημένο line level σύστημα. Έτσι η προενίσχυση των monitor θα πάρει φουλ σήμα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε πολύ ή τέρμα την ευαισθησία της και ο τελικός των monitor θα πάρει αυτό που πρέπει. Άμα δεν κλιπάρει κάτι σε όλη την αλυσίδα αυτή, που δεν είναι και κάτι το φοβερό δηλαδή, προσπαθούμε πάντα να παραδώσουμε όσο γίνεται δυνατότερο έτοιμο και σωστό σήμα στον τελικό. Επίσης, τα ποσοστά ρύθμισης που ανέφερες, είναι πολύ σωστά. Το σύστημα δηλαδή εαν δουλεύει από 50%-80%, τότε σίγουρα έχουμε βέλτιστες αποδόσεις. Κι άμα βάλουμε την κάρτα στο 8 ή στο 7 αντί στο 9, δεν χάνουμε και τίποτα, από την σωστή λειτουργία. Το λάθος είναι να έχουμε την κάρτα στο 2 ή στο 3 και τέρμα τις εντάσεις από τα monitor, φτωχαίνοντας την δυναμική περιοχή και αυξάνοντας τον θόρυβο. Αν όμως βάλουμε εξ αρχής τα monitor στο 9, τότε αναγκαζόμαστε να ρυθμίζουμε εντάσεις πηγαίνοντας προς τα πίσω στο σύστημα και έτσι φτάνουμε στην κάρτα ήχου ή στην κονσόλα και την βάζουμε στο 3 γιατί με τα Monitor a priori στο 9, είναι πολύ δυνατά. Απλά εξηγώ την κατεύθυνση και με ποιόν τρόπο προσπαθούμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιό κοντά στο μέγιστο δυνατό ξεζούμισμα της δυναμικής περιοχής και του δυνατού σήματος, ως προς τον θόρυβο του συστήματος, χωρίς κλιπαρίσματα και υπερφορτώσεις

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Audiobox.Ωραια η παρέμβαση σου όμως κάπου το έχασα.Στην κάρτα οκ βάζουμε ένταση 9/10.Στην κονσόλα όμως έχω τα 2 κανάλια που συνδέω το l.r της κάρτας με το gain τους,το volume το γενικό monitor,τα αντίστοιχα fader των δύο καναλιών και του master και τέλος των μόνιτορ.Σε όλα τα υπόλοιπα τι γίνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου