Προς το περιεχόμενο

Ο Έλληνας και το τσιγάρο...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 404
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αν και καπνιστής, το μέτρο πιστεύω ότι είναι σωστό.

Ζόρι μεγάλο με τη μπύρα αλλά έτσι πρέπει.

Ναι, υπάρχουν και "πρέπει" σε τούτο τον ντουνιά.

Δυστυχώς τα μαγαζιά (και ειδικά τούτη την εποχή), την πληρώνουν είναι η αλήθεια...

 

Η απορία μου είναι, εάν υποτιθέστω υπήρχε συσκευή καπνίσματος η οποία δεν επηρεάζει τον δίπλα σου, θα έπρεπε να απαγορευτεί το κάπνισμα;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι το ξέθαψες ....θα τσακωθουμε και θα εχει αντικτυπο στο open day μετα και θα εχεις το κριμα στο λαιμο σου ;D

Το ξέθαψα γιατί διαβάζοντας τί γράφτηκε απο όλους τους συμμετέχοντες στην συζήτηση 1 χρόνο πρίν, μου φάνηκε πολύ αστείο με βάση το τι συμβαίνει σήμερα...

Τι βλέπω λοιπόν?

Κατ αρχήν να πω οτι δέν καπνίζω εδώ και 7 χρόνια. Να πω και οτι είμαι συνιδιοκτήτης μαγαζιού, live σκηνής με άδεια Κέντρου Διασκέδασης 100 τετραγωνικών,οπου παίζω ΚΑΙ σαν μουσικός.

Επειδή προφανώς το θέμα με ενδιέφερε απο το καλοκαίρι ακόμα που το Blue Note ήτανε κλειστό, παρακολουθούσα με προσοχή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος. Η κ. Ξενογιανακοπούλου ανακοίνωσε οτι η κυβέρνηση κατευθύνεται προς την Καθολική και χωρίς εξαιρέσεις απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

"Να χαρώ εγώ" σκέφτηκα. Αλλά που...

Στις 26/8 βγαίνει η κυρία στην τηλεόραση να πει οτι το κάπνισμα σταματάει την 1/9...

Σε 5 μέρες δηλαδή  :o :o :o

Να το πάρω σοβαρά? λέω... άς το πάρω λοιπόν... και η απαγόρευση θα ελέγχεται απο τους Δημοτικούς Υπαλλήλους... (Υπάρχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Δημοτικοί αστυνομικοί).

Στην πόλη μου, (Καστοριά) η Δημοτική αστυνομία εργάζεται ως τις 18.30.

Στην κοντινή μου Κοζάνη, ως τις 22.00.

Να το πάρω σοβαρά?

ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?

Συνεχίζω λοιπόν... Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους Δημόσιους χώρους, ανεξαιρέτως  ;D ;D ;D εκτός απο:

1) Κέντρα διασκέδασης με εμβαδόν μεγαλύτερο των 300 τ.μ.

2) Καζίνο...

Τόσο "ανεξαιρέτως"... >:( >:( >:(

Και γιατί παρακαλώ?

Πληρώνω την ίδια ΕΦΟΡΙΑ,ΑΕΠΙ,ΦΠΑ με τον "Διπλανό" μου επιχειρηματία, και το ίδιο το κράτος που με φορολογεί δημιουργεί διαφορετικές συνθήκες ανταγωνισμού... Πώς λέγεται αυτό παρακαλώ?

Ξεκινάω λοιπόν κι εγώ σάν νομοταγής πολίτης να εφαρμόζω τον Νόμο. Τί συμβαίνει?

Λίγο πολύ ότι συνέβη και στο θρέντ πρίν "νεκρώσει".

Της "πουτ@ν@ς" ανάμεσα στους πελάτες μου.

Οι μέν και οι δε, ( εννοείται πως για μένα είναι όλοι ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ και δέν του ξεχωρίζω σε καπνιστές και μή ) κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια  :o

Γιατί αυτό? διότι εγώ σαν μαγαζί, δέν είμαι μ@λ@κ@ς να διώχνω πελάτες. Αυτοί με πληρώνουν. ΔΕΝ είναι δουλειά μου να εφαρμόζω νόμους. Δουλειά μου είναι να παίζω μουσική, να πουλάω ποτά και να διασκεδάζω τους ανθρώπους που μπαίνουν στο μαγαζί μου. Είναι δουλειά του Γ@μ.... του κωλοκράτους και των μηχανισμών του να εφαρμόζουν τον νόμο. Και ο νόμος λέει πρόστιμο στον πελάτη και πρόστιμο στο μαγαζί...

Λές και εγώ εκτός απο το να μήν έχω τασάκια στα τραπέζια και να έχω εμφανείς πινακίδες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ", μπορώ να κάνω και κάτι άλλο.

Να διώξω τον πελάτη μου ας πούμε. Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού... Πού αλλού?

Μα φυσικά όπου οι μη νομοταγείς δέν τηρούν τον νόμο... Με δικαιολογία ή χωρίς.

Και εμένα ο πελάτης μου μου λέει, λυπάμαι φίλε, θέλω να έρθω στο μαγαζί σου, αλλά εδώ δέν μπορώ να καπνίσω, θα πάω στον δίπλα που μπορώ.

Άντε βρές άκρη.

Γνώμη μου είναι οτι οι πονηρότατοι και απείρως εκπαιδευμένοι στο να ΜΗΝ κάνουν τίποτα σωστό πολιτικοί μας, βρήκαν για άλλη μια φορά τον τρόπο να κάνουν έναν μη νόμο, ή να μήν κάνουν ένα νόμο ή κοινώς να κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Αυτό το "πράγμα" δέν γίνεται να εφαρμοστεί ρε παιδιά... Όχι με αυτό τον τρόπο τελος πάντων.

Κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα στην Ελλάδα. Αντί να πάρουμε έναν δοκιμασμένο τρόπο και να τον εφαρμόσουμε, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πάλι τον τροχό.

Και λέω. Τι έγινε στις ΗΠΑ ας πούμε?

Σταδιακή εφαρμογή.... απο το καπνίζοντες - μή καπνίζοντες στα εστιατόρια και μόνον, ( επιτρεπότανε το κάπνισμα στους χώρους με άδεια πώλησης αλκοόλ), στην καθολική απαγόρευση στους χώρους εστίασης μετά απο λίγα χρόνια, στο καπνίζοντες - μή καπνίζοντες στους χώρους με άδεια πώλησης αλκοόλ, στην καθολική απαγόρευση και σε αυτούς, στην σταδιακή απαγόρευση στους εξωτερικούς χώρους, στην απαγόρευση του καπνίσματος στα πάρκα και τις παραλίες της Νέα Υόρκης στο ..........................

Ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει... προφανώς αυτό που έχουν ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ απο πρίν...΄

Βασικά να πω οτι δέν διαφωνώ εννοείται ούτε με εμάς τους μή καπνιστές που δέν θέλουμε να καπνίζουμε με το ζόρι, και που αντιδρούμε μάλλον λίγο υπερβολικά λόγω της μακροχρόνιας καταπίεσης που δεχτήκαμε απο τους καπνιστές, ούτε όμως και με τους καπνιστές που θεωρούν δικαίωμά τους να έχουν ένα χώρο να βγούν και να καπνίσουν.

Διαφωνώ και με την άποψη "δέν με νοιάζει για τους καπνιστές, στα τέτοια μου που θα καπνίσουν". Είναι φασιστικό. Βίωσα την απαγόρευση του καπνίσματος στο εξωτερικό σαν καπνιστής και εγώ τότε, και ξέρω πως αισθάνθηκα.

Για να καταλάβουν όσοι επιμένουν σε απόλυτες πρακτικές, φανταστείτε να μας απαγόρευε κάποιος να παίζουμε μουσική γιατί είναι ενοχλητική σε κάποιον άλλο...

Μή μου το αντικρούσετε με επιχειρήματα του τύπου ναι αλλά η μουσική δέν προκαλεί καρκίνο, γιατί μιλάω για την συνήθεια, το βίτσιο, την επιθυμία και την ευχαρίστηση που παίρνουν κάποιοι συνάνθρωποι μας απο το κάπνισμα. ΟΧΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ.

Και εμείς παίζουμε μουσική σε μονωμένα στούντιο για να μήν ενοχλούμε κανέναν.

Άς γίνουν μαγαζιά με άδεια για καπνιστές, που θα έχουν π.χ. βαρύτερη φορολογία. Ας πούμε ΦΠΑ 35 %. Και το προσωπικό να αμείβεται αντίστοιχα και να ασφαλίζεται στα βαριά και ανθυγειινά. Να μπορεί και το μαγαζί να βάλει μια τιμή ποτού που θα εξασφαλίζει τα παραπάνω, και που ο πελάτης θα πληρώνει αδιαμαρτύρητα ξέροντας που πάνε τα λεφτά του, και οτι πληρώνει ακριβά το βίτσιο του.

Και όταν η λογική επικρατήσει, ίσως αποφασίσει ο κάθε επιχειρηματίας να αλλάξει την άδεια του μαγαζιού σε Μη Καπνιζόντων, να πίνουν οι πελάτες του φτηνότερο ποτό.

Λύσεις υπάρχουν άν θέλει κάποιος να μπεί στην δύσκολη διαδικασία της ΣΚΕΨΗΣ...

Κάτι μάλλον αδύνατον για τους Νομοθέτες μας φοβάμαι...

Πρόθυμος για συζήτηση σε οποιονδήποτε αντίλογο.

Με πάντα καλή συνφορουμίτικη διάθεση.

Βασίλης

 

24 νέα μηνύματα μέχρι να γράψω το μακροσκελέστατο πόστ μου ;D

Αναλαμβάνω την ευθύνη της ανάφλεξης  ;D ;D ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απορία μου είναι, εάν υποτιθέστω υπήρχε συσκευή καπνίσματος η οποία δεν επηρεάζει τον δίπλα σου, θα έπρεπε να απαγορευτεί το κάπνισμα;

Φορητός ιονιστής...ή καλαμάκια λεμε.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναλαμβάνω την ευθύνη της ανάφλεξης  ;D ;D ;D

καταλαβαίνω απόλυτα την ανάφλεξή σου (είμαι φανατικός αντικαπνιστής αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε ο δίπλα καπνιστής...) και δεν μπορώ να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτα στα γραπτά σου...Καμμιά φορά η βλακεία των ανθρώπων (και κυρίως των κυβερνόντων), μας κάνει να μην μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη...και απλά να καθόμαστε να περιμένουμε να βρέξει τις συνέπειες.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λύσεις υπάρχουν άν θέλει κάποιος να μπεί στην δύσκολη διαδικασία της ΣΚΕΨΗΣ...

Κάτι μάλλον αδύνατον για τους Νομοθέτες μας φοβάμαι...

 

Ακριβώς.

Ίσως πιο σωστό θα ήταν να πληρώνει πρόστιμο μόνο ο πελάτης αφού στην τελική ο μαγαζάτορας δεν έχει, και δεν θα μπορούσε άλλωστε, την δύναμη να επιβάλει τον νόμο. Ο μαγαζάτορας θα πλήρωνε μόνο αν είχε διαθέσιμα τασάκια και δεν είχε αναρτήσει τις αντίστοιχες πινακίδες.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το θεμα είναι Φλεγον αλλά προχθές που συζιτουσα παλι για το ίδια σε παρέα και σφαζομασταν(ειμαι αντικαπνιστης)

 

Βρηκα την λυση!!!!!!!

 

Το καπνομπουρι!!!!! εκει που καθεσαι στο τραπεζακι και ρουφας την φραπεδαρα σου εχει προβλεψει ο καταστηματάρχης να κανει εγκατάσταση με σωληνωσεις ωστε να φέρει τον έτοιμο και πολυτιμο καπνό ακριβώς στο στόμα σου!!!!!

Εκει που ρουφας μετά όμως θέλεις να εκπνέυσεις χωρις να γεμισεισ καπνουσ τον χώρο!!!!

Αλλα και για αυτό ο κταστηματάρχης έχει προβλέψει!!!Δευτερο μπουρι αποροφητηρας σου τραβαει τον καπνο!!!!

 

Απλο δεν είναι????

Σε ενα ρουφας σε αλλο φυσας!!!!Μονο μην μπερδευτεί κανεις!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου