Προς το περιεχόμενο

Keyboard amps! Ενναλλακτικές λύσεις?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλές γιορτές! Επειδή δεν έχω αχοληθει με ενισχυτές/καμπίνες πλήκτρων θα ήθελα λίγη βόηθεια στις παρακάτω ερωτήσεις. Απλα να πω οτι το θέλω για πρόβες, αλλα και για σπιτι σε φυσιολογικές εντάσεις όπως και για ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις (με mics)!

 

1)Accoustic Guitar combo amps: Μας κάνουν για πλήκτρα? Η λογική πρέπει να λέει ναι, αφου ειναι fullrange και δεν κόβουν ζώνες συχνοτήτων και μιλάμε για ηχεια woofer με tweeter απο πάνω τους. Αυτα τα υποθέτω, δεν έχω ακούσει ποτε και για αυτο ρωτάω! Υπάρχουν μερικοί που φαίνονται πολύ καλοί και άκρως δελεαστικοί για τις τιμές τους (πχ Laney LA35C http://www.thomann.de/gr/laney_la35c.htm ). Στα 150 ευρω δεν νομίζω οτι βρίσκεις ευκολα "καλους" επώνυμους ενισχυτές πλήκτρων..

 

2)Εστω οτι πάω καθαρά για Κeyboard amp (combo). Πρεπει να σκάσω 250 για τον πιο φθηνο Roland αποτι βλέπω. Αμα θελω και στερεο ηχο αλλα 250! Η ερωτηση μου ειναι αν υπάρχουν ομοιότητες στα ηχεια που φοράνε με τα ηχεια που χρησιμοποιούνται στις κιθαριστικές καμπίνες (Celestion Vintage κτλ). Πχ αυτός -> http://www.thomann.de/gr/the_tamp_pa4080kb.htm λέει οτι φοράει Celestion (Eminence?). Πάντως δεν θέλω να σκάσω λεφτα με την μια και στην τελική να μην μαρεσει

 

3)Custom καμπινα με απλο στερεο ενισχυτή? Αμα ισχυει δλδ οτι μπορω να χρησιμοποιησω κιθαριστικές καμπίνες  δεν θα μου ναι δύσκολο να χώσω και κανα tweeter/horn με ενα crossover και έχωντας ενα απλο stereo ενισχυτη τρανζιστορατο η και mosfet, που εχω την δυνατοτητα να βρω/φτιαξω με λίγα χρήματα κάνω την δουλειά μου! Εαν ειναι εφικτό ποια ηχεια ταιριαζουν πιο πολυ για πληκτροφορο ήχο και καμια ιδεα για τι tweeters/horns πρεπει να βρω!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και εγώ  αυτή την απορία.

Γενικά πάντως συνηθίζεται τα πλήκτρα να συνδέονται απευθείας πάνω στην κονσόλα.

Συνήθως όπου έχει τύχει να παίξω συνδέω τα πλήκτρα σε κονσόλα.

Ένα πρόβλημα υπάρχει όταν συναναστρέφομαι με ροκάδες κ η λέξη κονσόλα είναι συχνά άγνωστη ;D!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη η λυση φαινεται καλη. Δεν τον εχουμε χρησιμοποιησει ακομη αλλα σιγουρα θα παρω εναν. Ειναι σαν ελβετικος σουγιας (all around)

 

http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1733

 

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ 200 watt ειναι παρα πολλά  :P Δεν θέλω τρελές εντάσεις. Και με 50 watt μια χαρα θα ακουγομαι στην πρόβα. Ειδικά αμα θελήσω να είμαι σε στερεο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει μεφγαλη ποικιλια σε ισχυ

 

http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1874&brandID=3

 

http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1875&brandID=3

 

Παντως οσα περισσοτερη ισχυς τοσο πιο απροβληματιστα και καλυτερη ποιοτητα ιχου θα εχεις.

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το keyboard θεωρείται full range όργανο και ως εκτούτου απαιτείται ένα ολοκληρωμένο ηχείο/καμπίνα, (woofer/κόρνα) για πλήρη απόδοση. Συνεπώς στο θέμα 3 η απάντηση είναι ναι και πηγαίνοντας λίγο παραπέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γουστάρεις (αυτοενισχυόμενο ηχείο, hi-fi σύστημα, monitor από aux στην κονσόλα, κτλ.) αρκεί να σε καλύπτει στην ένταση και στο γούστο της ποιότητας που προτιμάς από το ηχείο.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου