Προς το περιεχόμενο

Νέα μοντέλα PRS (EMGs, Floyd Rose,Birds σε SEs κτλ κτλ)...


The Rat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπαίνω σήμερα στο site της PRS (μιας και είμαι μεγάλος θαυμαστής και δεινός παίχτης των κιθάρων της  :P), και βλέπω 7 νέα μοντέλα.

 

-Το ανανεωμένο SE Paul Allender: http://www.prsguitars.com/allender/index.html

 

, το οποίο έχει διαφορετικό finish (μακράν πιο ωραίο, κατ'εμέ από το παλιό), και διατίθεται σε δύο νέα χρώματα: Scarlet Red και Emerald Green. Τα bat inlays παραμένουν, ενώ εξίζει να σημειώσουμε πως κυκλοφορεί με EMG μαγνήτες πλέον!! (κάτι που πιστεύω ταιριάζει στη μουσική των Cradle of Filth).

 

 

-To νέο μονγέλο SE Mikael Akerfeldt: http://www.prsguitars.com/semikaelakerfeldt/,

 

το οποίο βασίζεται στην SE Singlecut. Βασικότατο: κυκλοφορεί με bird inlays (φυσικά όχι από ημιπολύτιμους λίθους και πέρλες), αλλά κατ'εμέ πολύ κακή κίνηση της prs που εισήγαγε ίδιου τύπου bird inlays στις SE με εκείνα που κυκλοφορούν στη βασική της σειρά, διότι έτσι υποβαθμίζει τα διαχρονικά μοντέλα της... Tortoise Shell χρώμα μόνο και με το logo των Opeth κάτω.. Gold hardware και όλα τα άλλα όπως μίας τυπικής PRS SE Singlecut..

 

 

-Το νέο μοντέλο SE Nick Catanese: http://www.prsguitars.com/senickcatanese/index.html,

 

βασιζόμενο στην SE Singlecut, και αυτό. Καθόλου inlays, stoptail bridge, emgs, και nickel hardware.. Μαύρο χρώμα, με το λογότυπο του "evil twin", κάτω, το οποίο είναι και το ψευδώνυμό του. Επίσης ο pick up selector βρίσκεται επάνω, όπως στις κλασσικές Gibson LesPauls. Τίποτα το ιδιαίτερο, το θεωρώ εντελώς ανούσιο signature model.

 

 

-To νέο μοντέλο SE Orianthi: http://www.prsguitars.com/seorianthi/index.html. Βασιζόμενο στην SE Custom 24.. Original Bird Inlays (χωρίς πέρλες κτλ κτλ πάντα).. Τίποτα το ιδιαίτερο, ακόμα πιο ανούσιο μοντέλο από το προηγούμενο, ειδικά για ένα μη καταξιωμένο καλλιτέχνη κατ' εμέ.

 

 

-To νέο μοντέλο SE Zach Myers: http://www.prsguitars.com/sezachmyers/index.html. Βασιζόμενο στην SE Singlecut. Fleur-De-Lis at 12th Fret inlay, 3 humbuckers 2 volume και 2 tone knobs. Κυκλοφορεί σε δύο χρώματα : Silver Sparkleburst και Royal Blue. Όμορφο μοντέλο και ποιοτικό σίγουρα..

 

 

-Το νέο μοντέλο SE Torero: http://www.prsguitars.com/setorero/index.html. Νέο μοντέλο με νέες καινοτομίες. Floyd-Rose Tremolo!! Τι άλλο θα δούμε?? :P. KΑΙ!!: EMG μαγνήτες!!!. Ξεφεύγει εντελώς από το στυλ των PRS. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το ανερχόμενο όνειρο των Shredders, ένας θεός ξέρει τώρα κατά πόσο ισχύει. Δεν έχει inlays, 24 τάστα, Nickel Hardware και κυκλοφορεί σε Black Cherry χρώμα.

 

 

-Το νέο μοντέλο 25th Anniversary SE Custom 24: http://www.prsguitars.com/25thsecustom24/index.html. 25th Anniversary έκδοση της SE Custom 24. Περλέ Bird Inlays, PRS Tremolo, και όλα τα άλλα  κλασσικά. Κυκλοφορεί σε Royal Blue, Scarlet Red και Vintage Red. Πιστεύω πως θα τιμολογιθεί κοντά στα 1000€ λόγω των bird inlays. Σίγουρα πολύ αξιόπιστο μοντέλο.

 

 

Δεν ξέρω αλλά είμαι επιφυλακτικός με ορισμένες κινήσεις της PRS (Bird Inlays σε SE Guitars, SE Orianthi etc..), αλλά περιμένουμε μέχρι να βγουν στην αγορά τα μοντέλα (στο πρώτο τέταρτο του 2010) για να δούμε αν θα ανταποκρίνονται στην τιμή που θα τους δοθεί και φυσικά στς προσδοκίες μας..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο για το αναλυτικοτατο ποστ σ και την περιγραφη καθως και για την ενημερωση...

 

Τωρα οσον αναφορα της κιθαρες πιστευω οτι η κινησεις που κανει η PRS ειναι σωστες,ειδικα η κινηση με τα bird inalys σε SE μοντελα.Πολλοι πιστευω οτι θα ηθελαν να αποκτησουν μια PRS και αυτα τα αναθεματισμενα bird inlays ειναι τοσο τελεια( ::))  που σιγουρα θα τα ηθελε και με το να τα βαλει σε μερικα μοντελα κιθαρας τα οποια ειναι σε πιο προσιτες τιμες απο αυτες των 1600++ ευρω οποτε και μεγαλυτερη γκαμα παιχτων δεν θα το σκεφτει τοσο πολυ ωστε να αγορασει μια SΕ(εφοσον βεβαια δεν χρεωσουν τα bird inlays οσο και τον κουκο με το αηδονι... ;D).Πχ εγω προσωπικα αμα εβαζαν bird inlays στην SE custom 22 η επομενη κιθαρα μ θα ηταν αυτη... Την θελω!την θελω!την θελω :P

 

Επισης το Orianthi μοντελα το βρηκα αρκετα ενδιαφερον,αν και βεβαια αυτο το χρωμα με τα glitter θα με απωθουσε να το αποκτησω 8)....

Στον κοσμο δεν υπαρχουν εξαιρεσεις(LP,strat... :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω πολυ κακη εμπειρια με τις se , ακομα και να μου τις χαριζανε με μπεκατσες στα inlays ουτε θα τις ακουμπουσα. η κορεα εχει να δωσει πολυ καλυτερες κιθαρες απο αυτες. το ιδιο υποψιαζομαι θα γινει και με τις rasmus πως λεγονται

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν απαντάω σε έναν έναν ξεχωριστά :P.

 

@paranoid_gr: Δε διαφωνώ πως έπρεπε να εισχωρήσουν τα bird inlays στις SEs απλώς πιστεώ πως θα έπρεπε να ήταν κάπως διαφορετικά (πέρα από το υλικό) σε σχέση με αυτά των κλασσικών PRSs. Προσωπικά πιστεύω πως δε θα υπάρξει ιδιαίτερη αύξηση στην τιμή λόγω των inlays (αν πάρξει καθόλου), λόγω του ότι δεν αποτελούνται από κάποιο ιδιαίτερο υλικό, αν εξαιρέσεις φυσικά τα inlays της 25th anniversary SE Custom 24, την οποία θα στην πρότεινα και σε Royal Blue ή Scarlet Red να την πάρεις. Θα είναι πολύ ωραία :). Πιστεύω πως θα έπρεπε η διαφορά στα inlays να ήταν λίγο μεγαλύτερη. Έστω για να ξεχωρίζουν εύκολα. Έτσι και αλλιώς η PRS έχει πολλά διαφορετικά bird σχέδια: προσωπικά η δική μου Custom24 έχει τα bird inlays που είναι μόνο το περίγραμμα. Θερώ ανούσιο το Orianthi, γιατί είναι μία πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις..

 

@mscmkr: Αυτό το άρθρο δεν είναι μόνο για signature models απ'ότι είδες:P

 

@Ksekourdistos: :S περίεργο. Εγώ από την SE Singlecut ου έχω μόνο καλά σημάδια. Ποιο μοντέλο είχες δοκιμάσει:P?

 

@darkshan: Η Τωρινή Paul Allender είναι μία καθαρά metal κιθάρα, ενώ η Catanese είναι πιο ευέλικτη κατά τη γνώμη μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειχα δοκιμασει. την ειχα αγορασει !  :'(  :'(  :'(  >:(

 

se custom 22  :(

στραβο μανικι , ηλεκτρικα της πλακας , κακο κομμενο nut , την πηγαινοεφερα σε ολους τους μαστορες της Αθηνας και την επομενη μερα τα ιδια σκ$:τα ηταν.Και την πηρα και απο ελλαδα(Δεν ηξερα τοτε τον dv τοτε που την πηρα,με το που πρωτοβγηκε αμεσως). Ευτυχως εφυγε γρηγορα.

Μπορει η ποιοτητα να εχει αλλαξει,πανε πολλα χρονια πραγματικα, αλλα ακομα και το διαμαντι να πιασω , αμα λεει Prs se παω μετα να πλυνω τα χερια μου .

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@mscmkr: Φίλε μου σε κανένα άρθρο δεν είδα κάποια συγκεκριμένη ανάλυση, ούτε αναφέρεται πουθενά το 25th Anniversary SE Custom. Η παράθεση απλώς ενός link με το site της prs είναι το μόνο εύκολο και το μόνο σίγουρο που δε θα διαβάσει ο άλλος επειδή βαριέται :P.

 

@Ksekourdistos: Η αλήθεια είναι πως αυτό που λες το έχω ακούσει και εγώ. Πάντως πιστεύω πως δε θα έχανες τίποτα αν ξαναδοκίμαζες κάποιο μοντέλο. Κατ' εμέ η SE Singlecut είναι το top από τις SEs.

 

@thanasis b: Την ίδια απορία είχα και εγώ. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου