Προς το περιεχόμενο

εξοπλισμος ηχογραφησης κιθαρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα..ψαχνομαι τις τελευτεες μερες για εξοπλισμο για να μπορω να ηχογραφω την κιθαρα μου αξιοπρεπως...απ οσο ξερω αυτο που χρειαζεται ειναι μια καρτα ηχου και ενα  μικροφωνο..οσον αφορα την καρτα ηχου εχω δει αυτα τα μοντελα και θελω να ακουσω γνωμες:

 

http://www.thomann.de/gr/digidesign_mbox_2_mini.htm ( η οποια εχει και μια προσφορα στο thomann με μικροφωνο και μονιτορς  ολα κομπλε http://www.thomann.de/gr/digidesign_mbox_2_mini_recording_bundle.htm)

 

και

 

http://www.thomann.de/gr/lexicon_omega_studio.htm

 

 

για μικροφωνο εχω δει το shure sm57 αλλα απ οτι καταλαβα χρησιμοπηειται αποκλειστικα για οργανα...θα προτιμουσα ενα μικροφωνο all round που να μπορω δηλαδη να ηχογραφω καιι φωνη εαν χρειαστει...

 

αυτα με budget maximum 400e

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ηλεκτρικη κηθαρα παιζεις?Γιατι αν ναι τοτε δεν θα χρειαστεις μικροφωνο για την ηχογραφηση της,παρα μονο μια καρτα ηχου με προενυσχηση.

 

Αν θες ενα καλο mic αλλ αροθνδ παρε ενα Shure 58a φερτο απο ebay που παιζουν στα 80-120ε μεταχειρισμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως ακριβως θα γινει αυτο? θελω να ηχογραφω τον ενισχυτη μου τον ηχο που βγαζει οχι κατεφθειαν την κιθαρα πλαγκ στην καρτα ηχου...ο ενισχυτης δεν εχει line out btw

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και βασικα τωρα κοιταξα και το link sto thomann για την καρτα ηχου και δεν πιστευω οτι αξιζει γιατι στα 245ε παιρνεισ πολυ καλητερεσ καρτεσ ηχου.Η συγκεκριμενη εχει 245ε επειδη αγοραζεισ μαζι και λογισμικο

 

"Pro Tools LE-software, 37x Digi-Rack and 7x Bomb Factory plug-ins, Pro Tools Ignition pack (Propellerheads Reason 3 adapted software, Ableton Live lite 4 Digidesign edition, FXpansion BFD lite, IK Multimedia SampleTank 2 SE, IK Multimedia AmpliTube LE, IK Multimedia T-RackS EQ, Celemony Melodyne Uno essential"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να υποθεσω οτι εχεισ λαμπατο ενισχυτη και θερεισ να ηχογραφισεισ και την ξεχωριστη χρεια που προσδιδει ο ενισχυτης στον ηχο της κιθαρας σου?

 

*sorry για τα ορθογραφικα αλλα ειμαι και ψηλοκουρασμενος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακριβως(ρανταλλ rg50)..η λεξικον λεει τπτ η μπα?

ε

(μη σε νοιαζει κ γω στην ιδια φαση ειμαι  :P  εδω βαριεμε ν αλλαξω απο ελληνικα σε αγγλικα ;D ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω προσωπικα χρησιμοποιω μια edirol ua-25a (edirol ειναι εταιρεια της Roland) την ειχα παρει απο ebay sta 120e σε αριστη κατασταση. Μηδενικο latency kai 24/96 αναλυση.Ερχοταν μαζι με το Sonar le.Ειμαι πολλη οικανοποιημενοσ αν και την χρησιμοποιο κυριωσ για φωνιτικα και για synth.

 

Αναγκαστικα αν θελεισ να ηχογραφισεις και τον ενισχυτη θα πρεπει να παρεισ mic.Για την χρηση που το θελεις καλητερα να παρεισ πυκνοτικο για να ηχογραφει τα παντα (και αυτο συνεπαγετε και το ηχοχρωμα του ενισχυτη).Ωστοσο το πυκνοτικο ειναι πολυ ευσθητο και θα πιανει και εξωτερικη φασαρια.Τσεκαρε τα : Oktava MC012,Groove Tubes GT55,RODE NT1.

 

Για δυναμικο μικροφωνο θα σου προτηνα το shure 58a που θεωρητε κορυφαιο και εχει δουλευτει και πολη απο πολλουσ καλλητεχνες.Αυτο ειναι δυναμικο μικροφωνο και ειναι πολυ καλο all around mic.Ηχογραφεις και φωνιτικα παρα πολυ καλα (απο grind-noise-thrash mexri kai hip/hop )

 

Αν θελεις η ολη φαση να σου βγει οικονομικα κοιτα ebay μπορεισ να βρεισ τα παντα σε παρα πολυ καλεσ τιμες και πολλεσ φορεσ σε κατασταση ολοκαινουρια.

 

Με τα 400ε που δινεις απο ebay εχεις πολλες επιλογες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εμπιστευομαι καθολου το e-bay και επισης προτιμω οτι αγοραζω να ειναι καινουριο και οχι μεταχειρισμενο..οποτε μιλαμε γι αυτα τα λεφτα αλλα οχι για μεταχειρισμενο εξοπλισμο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.dv247.com/guitars/native-instruments-guitar-rig-session-usb-interface-with-guitar-rig-software--51744

 

Γιατί όχι κάτι τέτοιο? Έχει είσοδο μικροφώνου για ηχογράφηση του ενισχυτή σου και φωνής και επιπλέον μπορείς να εκμεταλευτείς τους ενισχυτές και τα εφφέ από το νέο guitar rig για περισσότερους ήχους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου