Προς το περιεχόμενο

βρασιμο σε peavey bandit 112


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω αυτο τον ενυσχητη.... η αληθεια ειναι οτι εχει υπεροχο ηχο για τα δικα μου στυλ... παιζω μεταλ και ο ηχος ειναι πραγμαυι πολυ γκαζατος... το προβλημα ειναι οτι ο ενυσχητης ακομα και οταν δεν εχει κιθαρα επανω του απλα το εχεις διλαδη σκετο χωρις καλλωδια χωρις τιποτα μολις ανοιξεις το βολιουμ εχει ενα φυσημα το οποιο αυξανεται οσο ανεβαζεισ το βολιουμ... απο την αλλη οταν εχω πανω κιθαρα και σταματησω να παιζω αλλα δεν χαμηλωσω το βολιουμ τοτε ακουγεται ενα βρασιμο ενω κραταω τις χορδες ταυτοχρονα ωστε να γινεται γειωση με το σωμα μου . . οτι κιθαρα και αν βαλω επανω...βεβαια διαφερει το βρασιμο απο κιθαρα σε κιθαρα δηλαδη σε μονοποινιους γινεται χαμος , αλλα σε διπλους που περιμενεις να μην κανει τιποτα αυτο κανει....ξερεις κανεις τι μπορω να κανω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

AΠΟΧΟΡΟ ΠΡΩΤΟΣ

 

pasta3.JPG

 

Αχαχααχααχα!!!! ;D ;D ;D

 

Κοίτα δεν είσαι και πολύ συγκεκριμένος... ;D

 

Αν είσαι στο βρώμικο κανάλι και έχεις το gain στο 10 λογικό είναι να συμβαίνει αυτό.

Επίσης λογικό είναι να συμβαίνει αν η κιθάρα σου κοιτάει τον ενισχυτή έχοντας το Gain του βρώμικου καναλιού στο 10.

 

Αυτός ο θόρυβος πόσο δυνατός είναι , ας πούμε σε σχέση με το παίξιμο???

 

Ένας άλλος παράγοντας είναι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού σου, έχεις δεί αν ο θόρυβος έχει την ίδια ισχύ δοκιμάζοντας τον ενισχυτή και σε άλλα σπίτια ή ακόμα και σε διαφορετική πρίζα ???

 

Πάντως το πιθανότερο είναι να παίζεις με υπερβολικά πολύ παραμόρφωση και να παίζεις με την κιθάρα κοιτώντας τον ενισχυτή.Αν γυρίσεις πλάτη στον ενισχυτή και ο θόρυβος σου φαίνεται ακόμα ενοχλητικός ,δεν καλύπτει το παίξιμο αλλά ακούγεται μόνο όταν δεν παίζεις ακόμα και με τα χέρια σου πάνω στις χορδές, δεν μπορείς-θές να κόψεις gain από το βρώμικο κανάλι του ενισχυτή σου...τότε βρίσκεσαι στην κατηγορία τον κάφρων ;D ;D και μάλλον θα χρειαστείς κάποιο Noise Gate.

 

Υ.Γ.Ίσως να έπαιζε και κάτι με τους μαγνήτες σου, αλλά από το ποστ σου κατάλαβα ότι έχοντας χρησιμοποιήσει διαφορετικές κιθάρες το φαινομένο επαναλαμβάνεται.

..but the sun is eclipsed by the moon...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ολα οσα ειπες μεσα επεσες... δηλαδη ναι ειμαι στην κατηγορια των καφρωννν...  8) 8) 8) παιζω με φουλ γκαζια στο 10... επισης η αληθεια ειναι οτι απο πριζα σε πριζα διαφερει το προβλημα αλου καλυτερα αλου χειροτερα... επισης αυτο το κανει μονο στο βρωμικο καναλι... δεν θ μου αρεσει η ιδεα να ριξω το γκειν... αυτη ειναι η ολη απολαυση του ενυσχητη... εχω βασιμες υποψιες οτι το προβλημα ειναι στην πριζα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.... δεν υπαρχει κανενα σουκο ειδικο ωστε να αποκοπτει αυτον τον ηχο ? δεν ακουγεται τοσο οταν παιζω.... ομως αυτο μου στερει του να σταματαω καποιες στιγμες γιατι ετσι μπορει να ειναι το τραγουδι...εν τω μεταξυ το βολιουμ το πηγαινω το πολυ μεχρι το 1 γιατι μετα χαλαει ο κοσμος... οποτε σκεφτομαι οτι αν παω σε κανενα λαιβ με αυτον τοτε σε καθε σταματημα θα παιφτουν ντοματες... παιζει να εχει κανενα προβλημα γειωσης ο ενυσχητης ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

xaaaaaaaaaxax

λιγο εκτος αλλα απο απορια..

η φωτο τραβηχτηκε ειδικα για το thread η προυπηρχε?

να σαι καλα,γελασα με τη ψυχη μου...

πιο καλο θα ταν να χε καναν roland cube μεσ το νερο με πατατες,κρομμυδια,καροτα...

φιλε αρη,αν παιζεις με πολυ gain το βρασιμο ειναι φυσιολογικο.

εχω την εντυπωση οτι οχι μονο παιζεις καφριλα,αλλα την παιζεις και δυνατα...

στα λαιβ μην ανησυχεις,παρε ενα πολυμπριζο,χωσε την πριζα του ενισχυτη και καντο ποδοδιακοπτη....στα κενα κλεινε το να σβηνει...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ολα οσα ειπες μεσα επεσες... δηλαδη ναι ειμαι στην κατηγορια των καφρωννν...  8) 8) 8) παιζω με φουλ γκαζια στο 10... επισης η αληθεια ειναι οτι απο πριζα σε πριζα διαφερει το προβλημα αλου καλυτερα αλου χειροτερα... επισης αυτο το κανει μονο στο βρωμικο καναλι... δεν θ μου αρεσει η ιδεα να ριξω το γκειν... αυτη ειναι η ολη απολαυση του ενυσχητη... εχω βασιμες υποψιες οτι το προβλημα ειναι στην πριζα αλλα δεν ειμαι σιγουρος.... δεν υπαρχει κανενα σουκο ειδικο ωστε να αποκοπτει αυτον τον ηχο ? δεν ακουγεται τοσο οταν παιζω.... ομως αυτο μου στερει του να σταματαω καποιες στιγμες γιατι ετσι μπορει να ειναι το τραγουδι...εν τω μεταξυ το βολιουμ το πηγαινω το πολυ μεχρι το 1 γιατι μετα χαλαει ο κοσμος... οποτε σκεφτομαι οτι αν παω σε κανενα λαιβ με αυτον τοτε σε καθε σταματημα θα παιφτουν ντοματες... παιζει να εχει κανενα προβλημα γειωσης ο ενυσχητης ?

 

Δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα στον ενισχυτή. ;)

 

Δοκίμασε (αύριο γιατί ο νορμαλ κόσμος κοιμάται τώρα ;D) να δείς την διαφορά στις πρίζες. Αν υπάρχει σε αυτή που ο ενισχυτής παίζει καλύτερα(αν και εγώ πίστευα πως αν η πρίζα είναι σούκο δεν υπάρχει θέμα,αλλά δεν είμαι ηλεκτρολόγος δεν γνωρίζω,πολλές φορές δημιουργεί θόρυβο ο φωτισμός αλλά αυτό συμβαίνει σε μαγαζιά όχι στο σπίτι) δοκίμασε από το 10 να πας το gain σου στο 9 .Ο ενισχυτής σου είναι τραντζιστορ αν δεν κάνω λάθος και αν συμπεριφέρεται όπως ένας MG που 'χα κάποτε :P, αν πάς το gain από το 10 στο 9 η διαφορά είναι τραγική από άποψη θορύβου. ;D

 

Γενικά, απέφευγε τις ακραίες ρυθμίσεις σε παραμόρφωση και EQ.

Με τον συγκεκριμένο ενισχυτή περισσότερο θόρυβο θα σου δώσουν παρά όγκο.Προσπάθησε να τα έχει σε νορμάλ επίπεδα όλα και δώσε λίγο ένταση από το volume σου να δείς ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. :)

 

Τι καλώδιο χρησιμοποιείς???Γιατί αν είναι από τα φτηνά(εννοώ τα ΠΟΛΥ φτηνά :P ;D) σιγουρά αυτό προκαλεί το θόρυβο και γενικότερα σου καταστρέφει το σήμα. ;)

..but the sun is eclipsed by the moon...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  ..καταρχάς(αν και είναι κυρίως πληροφοριακό αυτό και ίσως όχι τόσο ουσιαστικό) ο bandit απ' όσο ξέρω(τον έχει ένας φίλος) είναι valve state δηλαδή λάμπα προενίσχυση, τρανζίστορ τελικό ή το ανάποδο, ποτέ δεν κάθισα να τα μάθω.

Επίσης αυτό που λένε κάποιοι περί πρίζας έχει μια βάση κι έχει να κάνει με τη γείωση του κυκλώματος του σπιτιού.Όχι με το  αν είναι σούκο η πρίζα ή όχι!!! Ημαρτον! Το λέω αυτό ως ηλεκτρολόγος κι όχι ως ηλεκτρικός κιθαρίστας(6 χρόνια τώρa με πληρώνει η μάνα μου για να σπουδάζω στο πολυτεχνείο, κάτι έμαθα).

  Αρχικά βάλτο σε άλλη πρίζα με τις ίδιες ρυθμίσεις, μετά αν μπορείς πήγαινε σε σπίτι ενός φίλου,γείτονα ή οτιδήποτε και δοκίμασέ το ξανά. Και μετά μας λες.

  Μπορεί να είναι πολλά πράγματα(για καλώδιο μου φαίνεται λίγο περίεργο να είναι).

Αυτά. Άντε πάω να διαβάσω(εξεταστική δη) να μάθω κι άλλα για να κάνω την τεχνική υποστήριξη στο noiz!

 

Υ.Γ.: Ο τίτλος είναι ιδιαίτερα θελκτικός! Δε μπορείς να μη διαβάσεις αυτό το topic!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Υ.Γ.: Ο τίτλος είναι ιδιαίτερα θελκτικός! Δε μπορείς να μη διαβάσεις αυτό το topic!

 

;D ;D ;D ειναι μερος του μερκετινγκ ενας καλος τιτλος

 

παντως τζιφος η δυλεια... δοκιμασα να βγαλω την κιθαρα εξω απο το δωματιο με το γκειν στο 9 δυναμονοντασ λιγο το βολιουμ και παλι εβραζε... οταν παραπανω ειπα κατι περι σουκο εννουσα αν υπαρχει κατι σαν φιλτρο το οποιο να μπαινει ενδιαμεσα στο καλλωδιο στην πριζα του ενυσχητη και την πριζα του σπιτιου ωστε να κοβει αυτον το θορυβο.... στον λαιν 6 τον 15αρη που εχω δεν ακουγεται τοσος θορυβος ουτε στον μαρσαλ...οντως οπως ειπωθηκε παραπ[ανω ο εν λογω ενυσχητης εχει προενυσχηση λαμπα και τρατζιστορ τελικο.... παιζει πολυ δυνατα εχει πολυ ογκο απιστευτα γκαζια αλλα και πολυ θορυβο... καμια αλλη ιδεα ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλα και πολυ θορυβο... καμια αλλη ιδεα ???

Χαμήλωσε το gain. Το μυστικό σε ένα βαρύ ήχο δεν είναι μόνο το gain αλλά και το EQ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου