Προς το περιεχόμενο

Dunlop bass cry baby review


JohnyOh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, μιας και γενικά ήμουν στη διαδικασία στησίματος του rig μου, κατέληξα τελικά σε ένα μεγάλο βαθμό στα εφέ που θέλω να χρησιμοποιήσω. Κάνω λοιπόν ένα μικρό (τρομάρα μου) review για το Cry baby bass, το οποίο χωρίς να είναι μονόδρομος, αποτελεί μια από πολλούς προτεινόμενη λύση για wah. (μην με ρωτάτε "γιατί βάζεις wah στο μπάσο?").

 

Καταρχάς να τονίσω ότι ΔΕΝ παίζω funk ούτε slap/pop κτλ.(Τώρα μπορείτε να απορήσετε γιατί να θέλω wah στο μπάσο). Επίσης μεγάλο κομμάτι του παιξίματος μου είναι με πένα, οπότε ο ήχος που παράγεται (p-bass) είναι λίγο - πολύ συγκεκριμένος. Άρα εξ ορισμού είναι ένα μονόχνωτο review.

 

Θα είμαι γρήγορος.

 

Θετικά: Καλή κατασκευή, άμεση απόκριση, καλό filtering, πολύ καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα εφέ του rig μου (muff, synth wah, flanger). Εύκολο στη χρήση (step on - step off funktion), η ρύθμιση του eq "ακούει" αρκετά.

 

Αρνητικά: Το step on/off για κάποιους μπορεί να είναι σπαστικό, αν θέλουν να το έχουν σε μια ενδιάμεση περιοχή, και να κάνουν και κάτι άλλο παράλληλα (tap dancing mode on). Επίσης σε μια (ακραία και κάφρικη αλλά ενδιαφέρουσα) τοποθέτηση του ΜΕΤΑ το muff και το synth wah, παρουσίαζε ενα lag στο κλείσιμο του εφέ που ήταν ενοχλητικό. Το ίδιο δεν ίσχυε και στο άνοιγμα του εφέ όπου ήταν αμεσότατο.

 

Όπως και να χει, θεωρώ οτι πρόκειται για μια καλή αγορά, νομίζω όμως οτι για πιο funk προσανατολισμούς το αντίπαλον δεος Morley PBA2, είναι καλύτερη πρόταση.

 

Γνώμες αντιρρήσεις δεκτές. (Δυστυχώς δεν μπορώ να ηχογραφήσω κλιπάκια ακόμα)

www.lowercut.com

www.theroadmiles.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nice...

 

Αυτό το lag στο κλείσιμο του εφέ όντως σπαστικό...άσε που δε μου άρεσε το οτι για να κλείσει το εφφέ έπρεπε να περάσει απο τα "χαμηλά" , μετά lag και μετά απότομα όλα bright....ακουγόταν κάπως(ειδικά αν έχεις κανα κάφρικο muff ή κανα bass synth πριν)

 

αλλά εκεί που σπαζόμουνα ήταν όταν το άνοιγα τέρμα ήθελα και άλλα πρίμα...γιαυτό και πήρε δρόμο (όπως όλα τα πετάλια μου!)

κατα τα άλλα σαν κατασκευή πολύ γερό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ααααυτή ακριβώς τη ρύθμιση είχα ! (synth (envelope filter)-muff-wah) Αλλά ούτως ή άλλως θα με διώχνανε από τη μπάντα μου αν τον παρουσίαζα αυτόν τον ήχο, οπότε λειτούργησε προληπτικά! Για τα πρίμα διαφωνώ, αλλά γούστα είναι αυτά! Πάντως, στην αρχή της αλυσίδας είναι just fine!

www.lowercut.com

www.theroadmiles.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρουσίαζε ενα lag στο κλείσιμο του εφέ που ήταν ενοχλητικό. Το ίδιο δεν ίσχυε και στο άνοιγμα του εφέ όπου ήταν αμεσότατο.

 

Για το lag(κατά το κλείσιμο του πεταλιού),αν δεν κάνω λάθος,υπάρχει εσωτερικά ενα trimmer που ρυθμίζεις το delay time.Δεξιόστροφα έχει περισσότερο κ.ο.κ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου