Προς το περιεχόμενο

προβλημα με bass drums


grohl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

 

Εδώ και ένα μήνα έχω πρόβλημα με τη μπότα μου καθώς πράγματα που έπαιζα για τη πλάκα έχω φτάσει σε σημείο να τα παίζω με δυσκολία ή να μην τα παίζω καθόλου.

Δηλαδή για παράδειγμα το ποιο απλό .Προσπαθώ να παίξω τριπλές με το ένα πόδι και μου βγαίνει ένα περίεργο πράγμα με ποιο πολλές μπότες ή άλλες φορές κολλάει το πόδι και παίζω πάλι κάτι, αλλά με παύση ανάμεσα στις μόνες μου μπότες. Ενώ για παράδειγμα τα πραγματάκια αυτά τα απλά, τα παίζω με ευκολία με το αριστερό (χρησιμοποιώ διπέταλο) παρόλο που είναι αρκετά ποιο αγύμναστο και όχι τόσο εξοικειωμένο όσο το δεξί μου πόδι.

Τι έχω πάθει;

Ο δάσκαλος μου λέει ότι το πόδι μου έχει γυμναστεί σε ποιο δύσκολα πράγματα και παίζει παραπάνω νότες και έχει ξεχάσει τα απλά

Εμένα πάλι μου φαίνεται περίεργο καθώς πριν ένα μήνα έπαιζα όλα αυτά που τώρα δυσκολεύομαι να παίξω.

Να σημειώσω ότι έχει αυξηθεί η μελέτη μου τους τελευταίους 2 μήνες(μπας και το έχω κουράσει) με έμφαση στη μπότα καθώς προσπαθούσα να εφαρμόσω ένα τρόπο που μου έμαθε ο δάσκαλος μου(το έχω αναπτύξει σε άλλο topic)heel up και να κρατάω το πόδι στον αέρα και το κόπανο μακριά από το δέρμα μέχρι το επόμενο χτύπημα.

Επίσης να σημειώσω ότι εδώ και 2 μήνες αγόρασα ένα καινούριο πετάλι με το οποίο και δεν είχα κανένα πρόβλημα και το συνήθισα αμέσως αλλά μετά από ένα μήνα άρχισαν τα παραπάνω προβλήματα. Δοκίμασα αρκετές ρυθμίσεις αλλά πάλι τα ίδια καμία ανταπόκριση.

 

Ειλικρινά το θέμα αυτό με έχει στεναχωρήσει πολύ αυτό το καιρό...

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση; έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 να καθεσαι στην ακρη του καθισματος...

2 τα ποδια σου οταν εισαι heel up (τα μπουται δλδ) να ναι παραλληλα με το εδαφος

3 το ποδι σου κατω απο το γονατο να ειναι καθετο στο εδαφος...

 

ετσι θα νιωθεις πιο ανετα...

I am Calm like a bomb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε grohl σου συμβαίνει κάτι που είναι συνηθισμένο σε ντράμερ. Απλά πρέπει να ηρεμίσεις λίγο με τα χτυπήματα σου και να προσέχεις μην κουράσεις το πόδι σου παραπάνω απ' ότι αντέχει. Μιά μέρα ξεκούρασης σε εντατικές περιόδους πρακτικής είναι σαν μιά μέρα πρακτικής - θα ξεκουράζονται και θα δυναμώσουν οι μύες σου.

 

Σιγά - σιγά θα δυναμώσουν συγκεκριμένοι μύες που πρέπει ώστε να μπορεί το πόδι σου να αποδώσει σωστά την καινούργια τεχνική που μαθαίνεις.

 

Σε λίγο καιρό θα νιώστεις κάτι άλλο διαφορετικό που στην αρχή θα σε παραξενέψει / στενοχωρήσει κ.ο.κ. αλλά είναι όλα μέρος του εκπληκτικού συναισθήματος και ταξιδιού όταν μαθαίνει κάποιος κάτι.

 

Καλή συνέχεια και πρόσεχε στην στάση και στο να μην κουράζεσαι σε οτιδήποτε κάνεις πάνω στο σετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λύση στο πρόβλημα σου είναι η γνώση των κινήσεων του ποδιού έτσι ώστε να εκτελέσει σωστά το κτύπημα.Το πόδι από το γόνατο και πάνω δεν εκτελεί καμμία κίνηση(απλά παρασύρεται σε κίνηση λόγω της κίνησης της κλείδωσης του αστραγάλου).Η κύρια κίνηση από την οποία παράγεται τελικά το κτύπημα,βασίζεται στο πέλμα και στην κλείδωση του αστραγάλου και μόνο σε αυτα.

Για να σηκώσεις φτέρνα θα πρέπει πρώτα να κάνεις ορισμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης της άρθρωσης του αστραγάλου.Αυτό σημαίνει πως πρώτα πρέπει να εξασκήσεις το πέλμα σου heel down,έπειτα να εξασκήσεις την φτέρνα σου κι έπειτα να ανεβάσεις την φτέρνα.

Να ξέρεις πως όταν λέμε heel up,εννοούμε ισσορόπηση του ποδιού με το ελατήριο του πεταλιού και όχι σήκωμα της φτέρνας με τον μηρό(ήδη έχουμε επισημάνει οτι καμμία κίνηση δεν ξεκινάει ουσιαστικά από το γόνατο και πάνω).

Για διπλά κτυπήματα χρησιμοποιούμε και μια πρόσθετη κίνηση στις προηγούμενες,αυτή της φτέρνας από δεξιά προς αριστερά(για το δεξί πόδι).

Εάν γνωρίζεις και εφαρμόζεις τις παραπάνω κινήσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Εάν σφίγγεσαι όταν παίζεις,τότε θα έχεις πρόβλημα.Πόνοι,ειδικά πάνω απο το γόνατο,θα πρέπει να σε προβληματίσουν για την ορθότητα της κίνησης του ποδιού σου.Η κίνηση πρέπει να πραγματοποιείται φυσικά.

Κάποια σου παράλειψη ή μη κατανόηση στα παραπάνω,σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου