Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή pickguard και μαγνητών σε Squier strat


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας συμφορουμίτες!

Έχω εδώ και χρόνια μια Squier HSS standard strat (20th Anniversary-2002) σαν αυτή στην πρώτη εικόνα αλλά σε 3-color sunburst. Οι μαγνήτες μου φαίνονταν πολύ ψόφιοι και δεν πάλευα με τίποτα το μαύρο pickguard και τα πλαστικά. Θέλησα λοιπόν να δοκιμάσω κάτι άλλο. Πήρα λοιπόν έναν pre-wired pickguard guitar-parts-online σε tortoise (εικ. 2 http://www.guitarpartsonline.com/product_info.php?products_id=287) και η κιθάρα δείχνει πλέον σαν αυτή, αλλά με διπλό στη γέφυρα (εικ. 3). Το κακό είναι ότι όταν έβγαλα τα παλιά ηλεκτρικά, είδα ότι οι single μαγνήτες έδειχναν να είναι alnico, τώρα τι alnico, κΩ κλπ. δεν ξέρω. Οι καινούριοι είναι κεραμικοί. Η κιθάρα είναι πλέον πολύ πιο γκαζωμένη και δυνατή, αλλά στα καθαρά, είναι τελείως τσίγκινη... Όχι ότι οι προηγούμενοι βγάζανε πολύ γλύκα, για μπλουζ και ροκ που θέλω εγώ.

Το ερώτημα είναι, αν ξέρει κανείς τι σόι μαγνήτες έβαζε τότε η squier σ'αυτή την έκδοση που αναφέρω(20th Anniversary-2002). Μήπως ήταν καλοί και τζάμπα τους έβγαλα?

Έχετε να προτείνετε κανένα καλύτερο σετ μαγνήτες σε λογικά χρήματα για το στυλ που θέλω? Δεδομένου και της "ελεϊνής" αξίας της κιθάρας? Αξίζει τον κόπο να βάλω κάτι της προκοπής ή να πορευτώ μ' αυτά, μέχρι να πάρω ένα καλύτερο όργανο?

F032-1700-509.thumb.JPG.fd57d2ab2dc102b64006ee20a5c81467.JPG

pretorthsswhite1.jpg.bf4e785a7efc2984b3a2ffd79828b544.jpg

F032-1600-509.thumb.JPG.18ef378bb13357ef0ff6f18f88074f54.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και ήταν καλύτεροι οι παλιοί σου μαγνήτες.....

Αυτοί που διάλεξες είναι....... άστο.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαίνω ότι οι, και καλά, πιο vintage alnico έχουν υποτίθεται χαμηλό output, αλλά τουλάχιστον βγάζουν έναν ήχο της προκοπής. Εκείνοι που είχα τονίζω ήταν "ψόφιοι", δε δίνανε ένα ωραίο ηχόχρωμα. Τι προτείνετε? Να βάλω τους παλιούς? Κάτι άλλο στο κύκλωμα, μήπως βοηθήσει?

Αυτοί που έβαλα, για 40$ ούτε καν, σούπερ είναι για τα λεφτά τους. Άντε να τους στείλω αδιάβαστους. Καμιά πρόταση για άλλους? [για μπλουζ-ροκ πάντα]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tonerider.Οικονομικοί και αξιολογοι

http://www.tonerider.com/pickups/stratpickups.html

Αν μένεις Αθήνα μπορείς να τους δεις στο Fuzzville στην Πατησίων220Γ(στέλνουν και πανελλαδικά μέσω ΕΛΤΑ ή courier)Tel: 210 8674090,

αλλιώς μέσω e-shopping

http://www.dangleberrymusic.co.uk/m-15-tonerider-pickups.aspx

Εδώ έχει και λίγο περισσότερο "ψωμί" για το θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=155064.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ φίλε hadgi για την πρόταση. Διάβασα και το thread που παραπέμπεις, πήγα και στο site των tonerider. Από τα κλιπάκια ακούγονται εξαιρετικοί. Ένα θεματάκι μόνο είναι ότι η κιθάρα μου είναι HSS και τα σετ που πουλάνε είναι μόνο SSS. Ή θα πρ'επει να πάρω ένα σετ SSS+humbucker έξτρα, ή να αλλάξω pickguard για να γίνει η κιθάρα SSS. Δυστυχώς είμαι στην επαρχία δεν παίζει να τους δω από κοντά.

Να'σαι καλά πάντως 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα θα μπορέσεις να κάνεις μια μόντα με την παραγγελία(όσον αφορά το Fuzzville-από τη δική μου επικοινωνία μαζί τους φάνηκαν ΟΚ άτομα).Αν,παρόλα αυτά,είναι κάθετοι και το πακέτο S-S-S δε σπάει,αγόρασε έναν έξτρα διπλό.Είναι αρκετά φτηνοί μαγνήτες (γύρω στα 35 ευρώ έχει ο διπλός  :P)και τον μονό που περισσεύει μπορεις να τον πουλήσεις στις αγγελίες(πιστεύω θα φύγει μέσα σε μια βδομάδα  ;) )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετρωντας με ενα πολυμετρο στην κλιμακα των ΚΩ μπορεις να δεις την αντισταση των μαγνητων σου οσο μεγαλυτερη τοσο περισσοτερα γκαζια αλλα χανεις σε vintagia..

θεωρητικα vintage single coil παιζουν αναμεσα στα 5 με 7 ΚΩ κιλοωμ. Απο 7 και πανω αρχιζουν να εχουν μεγαλη εξοδο. Σε humbacker τωρα οι τιμες ειναι πιο πανω αφου εχουμε να κανουμε με διπλο μαγνητη δηλαδι απο 9 και πλανω μπορει εωσ και 16-16 ΚΩ δεν ξερω ακριβως μεχρι που φτανουν. Καλά καθαρά σε μονούς μαγνήτες για fender έχεις με μαγνητες με χαμηλή έξοδο κατά την γνώμη μου απλά χάνεις σε γκάζια αν παίζεις μέταλ κτλ. Ανάμεσα στα 5 με 6 αντε 6,5 ΚΩ έχεις τέλεια καθαρά φυσικά παιζει ρόλο και ι κατασκευή του μαγνήτη και φυσικα αυτό είναι ανάλογο πολλές φορές και της τιμής του ... :)

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να'στε καλά ρε παληκάρια!

Φίλε hadgi, θα δω τι θα μπορέσω να κάνω  με το Fuzzvile. Ελπίζω να δέχονται τέτοιες τράμπες. Αλλιώς ίντερνετ!

Φίλε Gilmour, πολύ σωστά τα λες για τα ΚΩ, τα ξέρω κι εγώ θεωρητικά, απλά δεν έχω πολύμετρο να δω τι "ψάρια" πιάνουν οι ήδη υπάρχοντες μαγνήτες :(

Για τα μπλουζ που θέλω, μάλλον σε κάτι vintage θα κινηθώ. Κι έναν πιο γκαζωμένο ΗΒ για bridge, για πιο ροκ καταστάσεις και κανένα σόλο (που να συνεργαστεί καλά βέβαια και με τους δυο μονούς).

Και πάλι ευχαριστώ! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα της εξόδου ενός μαγνήτη, αν και εξαρτάται εν μέρη απ'την αντίσταση του πηνίου, δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει την ένταση στην έξοδο. Υπάρχει ο παράγοντας mV στην έξοδο, όπου ανάλογα με το υλικό του πηνίου, μπορεί να έχει διαφορετική έξοδο, άσχετα με την αντίσταση, για παράδειγμα ο DiMarzio HS-3 έχει αντίσταση 23,72ΚΩ, παρ'όλα αυτά η έξοδος του είναι μόλις 93mV, πράγμα που σημαίνει οτι ο μαγνήτης έχει εύρος, αλλά δεν έχει μεγάλη έξοδο.

Ένας τρόπος να μετρήσεις την έξοδο είναι με το πολύμετρο στα mV και έναι καλώδιο κιθάρας, όλα τα ποτενσιόμετρα ανοιχτά και επιλέγεις ένα-ένα μαγνήτη και χτυπάς μία-μία χορδή και βλέπεις που "πικάρει", δηλαδή πιο είναι το πιο υψηλό σημείο που σου δίνει.

Σε πολούς φθηνούς μονούς, έχω δει οτι γυρνώντας τον μαγνήτη ανάποδα, συμπεριφέρεται λίγο καλύτερα στα καθαρά, δεν χάνεις κάτι λοιπόν να δοκιμάσεις πριν προσωρήσεις σε δεύτερη αγορά (αν και μάλλον θα κριθεί αναγκαία).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου