Προς το περιεχόμενο

Vintage effect pedals


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ανοίγω το θέμα γιατί έχω στην κατοχή μου κάποια παλιά πεταλάκια, και πρίν λίγες μέρες μου ήρθε η ιδέα να ρίξω μια ματιά στο δίικτυο να δώ τι παίζει απο τιμές στο e-bay αλλά και σε άλλα sites που ειδικεύονται σε vintage ή απλά σε ψαγμένο εξοπλισμό. Και ψιλοσοκαρίστηκα με τις τιμές. Συνειδητοποίησα οτι είχα αρκετές εκατοντάδες ευρώπουλα πεταγμένα στο συρτάρι.  :o :o :o

Λέω λοιπόν να δώ τί γίνεται και εδώ, ποιός έχει τί, ποιός ψάχνει τί, ποιός ξέρει τί.

Για να πώ την αλήθεια σκέφτηκα μια να τα ρίξω στο e-bay και να τα ρευστοποιήσω για να κάνω καμμιά αγορά, αλλά και η διαδικασία της συζήτησης έχει και αυτή την ομορφιά της.

Για κάποια απο αυτά υπάρχει η εκτίμηση στα ξένα φόρα οτι είναι περίπου Holy grails στο είδος τους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Έχω τα εξής "κουτάκια" που όλα λειτουργούν, εννοείται οτι υπάρχουν σημάδια φθοράς αλλά λειτουργικά είναι όλα άψογα.

 

1.TC Electronics Booster/Distortion/Line Driver. Νωρίς δεκαετία του 80. Ίσως '82 ή '83.

2.BOSS DM-2 Analog Delay. Ίδια ηλικία περίπου.

3.BOSS GE 7B Bass Graphic Equaliser δεύτερο μισό δεκαετίας 80.

4.BOSS LM 2 Limiter περίπου 1988

 

Ειδικά για το TC, το βρίσκω να πουλιέται απο 360 ως 400 δολάρια ΗΠΑ σε πολύ καλή κατάσταση, και θεωρείται κορυφαίο booster, μοναδικό ίσως στην κατηγορία του.

Για το DM-2 Analog Delay λέγεται οτι έχει μοναδικό ήχο, παρά τον χαμηλό χρόνο delay άν θυμάμαι καλά γύρω στα 200 ή 300 ms. Πουλιέται επίσης σε εξωφρενικές τιμές που αγγίζουν τα 450 δολάρια ΗΠΑ.

Δυστυχώς δέν έχω καμμιά συσκευασία και manual απο κανένα. Χαθήκανε στις απανωτές μετακομίσεις που έχει η ζωή ενός εργαζόμενου μουσικού.  :-[

 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

To θέμα είναι αν θέλεις να τα αντιμετωπίσεις σαν αντικείμενα επένδυσης ή σαν μουσικά εργαλεία.

 

Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι -αντικειμενικά μιλώντας- ισχύει το πρώτο. Αν και όντως πολλά από αυτά τα "holy grail" πετάλια έχουν μοναδικό ήχο, η αξία τους έγκειται στις "ιδιοτροπίες" τους (ηχητικά και σαν αίσθηση), δηλαδή αυτό που προσφέρουν είναι... mojo. Ωστόσο το mojo έχει την αξία του όταν σε κάνει να παίζεις καλύτερα!  ;)

 

Εντούτοις οι περισσότεροι θα τα δουν σαν συλλεκτικά αντικείμενα και εδώ η χρηματική τους αξία πολλαπλασιάζεται. Δεν μπορώ δηλαδή να δεχτώ ότι ένα original tubescreamer έχει καλύτερο ήχο ή αίσθηση από ένα boutique σημερινό κλώνο του... κι'όμως μπορεί να πουλιέται για πάνω από τα διπλά.

 

Αν ΔΕΝ τα χρησιμοποιείς θα έλεγα να τα κρατήσεις γιατί η συλλεκτική αξία τους μάλλον θα αυξηθεί στο ορατό μέλλον. Το γεγονός ότι δεν έχεις τις συσκευασίες είναι ένα μείον σ'αυτή την περίπτωση.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στειλτα αν μπορεις,μουφες ειναι τα περισσοτερα σε σχεση με αυτα που βγαινουν τωρα,πριν απο λιγα χρονια πουλησα ολα τα αρχαια μου ΒΟSS σε τρελλες τιμες & ποτε δε μετανιωσα (10 Tonelab SE που εχουν 100 φορες καλυτερο ηχο θα μπορουσα να αγορασω με τα λεφτα που μαζεψα  .... ;D ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βεβαια, υπαρχει παντα η πιθανοτητα καποιος γνωστος μουσικος να χρησιμοποιησει ενα απο αυτα και να καταληξουν να πουλιουνται οσο τουτο δω. :o

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To TC το παίζω λίγο, μπροστά απο ένα Boogie Mk ii και παίζει όντως εκπληκτικά.

Τα άλλα κάθονται. Δέν είμαι και κιθαρίστας, απλά γρατζουνάω λίγο...  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω το να αγοραζεις online vintage pedals ειναι λιγο tricky γιατι συνηθως δεν μπορεις να τα τεσταρεις. Αρα σιγουρα χρειαζεται πολύ ερευνα, να δεις πολλες γνωμες, reviews, videos, να ακουσεις γνωστες ηχογραφισεις που χρησιμοποιησαν τα πετάλια κλπ. Επισης πρεπει να σκεφτεις και το μελλον...τι service θα χρειαστουν, ποσο noisy ειναι για ηχογραφιση, και τα σπανια ανταλλακτικα τους.

 

Προσωπικα εχω αρχισει να αγοραζω μερικα vintage pedals, και κυρίως Boss. To καλό μ'αυτά είναι ότι αντεχουν στον χρόνο και ότι είναι όντως πολύ καλά, άνετα συγκρινόμενα με τα "μπουτίκ" της εποχής, και ευκολα σε ανταλλακτικα και στη ρευματοδότηση τους.

 

Επειδη κοιτάω για χρόνια τις Online τιμες πεταλιών, εχουν όντως ξεφυγει τρελά προς τα'πάνω, και στο τέλος θα καταλήξουν τα dedicated shops στο Σόχο του Λονδίνου να είναι φθηνότερα. Πλέον για να βρεις ένα από τα "holy grails" σε καλή τιμή θα πρέπει να πας σε υπαίθρια αγορά κάπου στην Ευρώπη, να το βρεις ψιλοχαλασμένο και να το φτιάξεις...

 

Εγω δεν το βλεπω σαν επενδυση. Αγοράστε καποιο επειδη ξερετε οτι θα σας εμπνευσει για καλυτερη μουσική για πολλά χρόνια. Αν έχετε καποιο που δεν το θελετε πια, γιατι να το εχετε αιχμαλωτο? Για να βγαλετε 200 περισσοτερα ευρώ σε δέκα χρόνια? Περάστε το στον επομενο μουσικό...

 

ty

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου