Προς το περιεχόμενο

Τι χρησιμευουν οι μπαταριες στην κιθάρα;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχην ο Clapton δεν παιζει με active μαγνητες' date='χρησιμοποιει απλα μερικες φορες ενα active boost (οι Lace Sensors ΔΕΝ ειναι active ουτε οι Noiseless που προσφατα χρησιμοποιει)

 

Oι μαγνητες EMG (γιατι αυτοι ειναι κατα 90% οι active μαγνητες στους οποιους αναφερονται οι περισσσοτεροι κιθαριστες) δεν ειναι ουτε καλυτεροι,ουτε χειροτεροι απο τους passive μαγνητες.

 

Εχουν ομως εντελως διαφορετικο ηχο & απευθυνονται σε διαφορετικους κιθαριστες.

 

Αν καποιος θελει ενα ΚΛΑΣΣΙΚΟ ηχο κιθαρας (δηλ. ζεστο με λιγο "καλο" θορυβο,καλσσικη vintage "καθυστερηση" , γλυκα πριμα & "κοφτερα" μπασα) θα πρεπει να τον αναζητησει σε κλασσικους passive μαγνητες & εννοειται θα χρησιμοποιησει κλασσικοους low gain tube amps.

Αν ομως καποιος παιζει με παρα πολλα ψηφιακα εφε,high gain amps & θελει εναν μοντερνο μεταλλαδικο η μη ηχο με μηδενικο θορυβο & ανταποκριση "ξυραφι" θα πρεπει να αναζητησει τον ηχο αυτο στους μαγνητες της EMG (η της Barolini ειδικα αν παιζει τζαζ)

 

Το ιδιο και στο μπασο αν καποιος θελει τον κλασσικο,παχυ & μουντο ηχο μπασου θα πρεπει να χρησιμοποιησει ενα κλασσικο μπασο με passive μαγνητες,αν θελει να παιξει με την Πεγυ Ζηνα στο "μαγαζι" :lol: η να κανει σολα,η θελει εναν πολυ λαμπερο ηχο με μειωμενη "μουνταδα" (την οποια μουνταδα προσωπικα ΛΑΤΡΕΥΩ) θα πρεπει να παρει ενα μοντερνο..εικοσαχορδο μπασο φτιαγμενο απο 20 ειδη ξυλων & active μαγνητες.[/quote']

 

¶ι γεια σου σύντροφε...

 

¶ποψή μου (σκληρή μάλλον) higain σε συνδιασμό με άκτιβ χρησημοποιούνται πέρα απο μεταλλάδες μόνο από νέους που χρησημοποιόντας το ενοχλητικά πολύ gain προσπαθούν να κρύψουν λάθη παικτικα και να νιώθουν την ψευδαίσθηση πως παίζουν πολύ γρήγορα...

Προσωπικά δεν έχω δει κανέναν Shredder που λενε να χρησημοποιεί πολυ gain για το sustain του παρά μόνο σωστό vibrato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

το υπερβολικο gain ειναι ετσι κι αλλοιως ΛΑΘΟΣ για ΟΛΑ τα ειδη μουσικης (ακομα και για το αγριοτερο μεταλ) :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικά πέρα από practice οι τρανσιστορ ενισχυτές δε λένε μία (και ΧΕΡΙΑ να έχεις .....σε live πχ..... αστο θα βγει ανέκδοτο!)

 

Δηλαδή' date=' ο Jazz Chorus είναι ενισχυτής που ακούγεται σαν ανέκδοτο????

 

Aνάλογα τι είδος παίζει ο καθένας μας, όλα ακούγονται καλά![/quote']

 

+φωνώ.

 

Λαμπρό παράδειγμα ο Dime που έκανε σχολή στον ήχο παίζοντας ΜΟΝΟ solid state και live και studio. Ακου το monsters of rock στην Ρωσσία και πες μου αν είναι ανέκδοτο ;)

 

Συγνώμη για τον κ. Dimme?? τες πα εγώ ακούω και προσέχω τους κυρίους : Steve Vai, Kotzen, Andy timons, Eric Johnson, Joe satriani , Mc alpine, Jake Lee, Gilbert.... και πολλούς πολλούς άλλους.... αλλά και κλασσικότερους για τους οποίους τρελένομαι όπως Ritchie Blacmore, Robertson, Gary Moore, το δίδυμο των Wishbone ash Mart & Andy, και ένα κάρο άλλους...... κανείς από αυτούς δεν πρόκοψε με τρανσίστορ :lol: αλλά τες πα είναι όλα αυτά γούστα.... και οι κουφοί έχουν δικαίωμα γιατί όχι? ... μπορεί να είμαι ένας από αυτους..... :lol: :lol:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη για τον κ. Dimme?? τες πα εγώ ακούω και προσέχω τους κυρίους : Steve Vai' date=' Kotzen, Andy timons, Eric Johnson, Joe satriani , Mc alpine, Jake Lee, Gilbert.... και πολλούς πολλούς άλλους.... αλλά και κλασσικότερους για τους οποίους τρελένομαι όπως Ritchie Blacmore, Robertson, Gary Moore, το δίδυμο των Wishbone ash Mart & Andy, και ένα κάρο άλλους...... κανείς από αυτούς δεν πρόκοψε με τρανσίστορ :lol: αλλά τες πα είναι όλα αυτά γούστα.... [b']και οι κουφοί έχουν δικαίωμα γιατί όχι?[/b] ... μπορεί να είμαι ένας από αυτους..... :lol: :lol:

 

Και γω με λάμπα παίζω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μονόδρομος... Οποιος δλδ παίζει tube ειναι καταδικασμένος να έχει καλό ήχο και όποιος solidstate είναι κουφός? BTW το τελευταίο μπορούσες να το είχες αποφύγει... ακούγεται λίγο αγενές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κυρίως video από live εμφανίσεις' date=' u wanna some ?[/quote']

 

Ευχαριστώ... :lol: έχω ήδη αρκετά...

 

Εννοούσα ότι, εκτός αν ακούσεις από κοντά, δεν πρόκειται να καταλάβεις και πολλες διαφορές από τις δυναμικές της λάμπας...

 

Καλά για mp3 και τέτοια ξεράσματα δεν μιλάμε καν...

 

Κατά τη γνώμη μου, σε επίπεδο ηχογράφησης CD μπορεί πολύ άνετα να γίνει 'απομίμηση' του ήχου της λάμπας...

 

Προσοχή, του ήχου είπα! :wink: (ναι, διάβασα τα παλιότερα θέματα για το Guitar rig)

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζητώ συγνώμη αν φάνηκε "αγένεια" απλά το έγραψα ως αστείο, γιατί δεν πιστεύω σε παρεξηγήσεις όσον αφορά το φόρουμ, αλλά στην καλή διάθεση και στο χιούμορ, άλλωστε ανταλλαγή απόψεων είναι :lol: απλά όλοι έχουμε μάθει να ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΜΕ κάτι το οποίο δεν έχει την αξία που του προσδίδουμε! και για να εξηγηθώ : υποτίθεται ότι ξέρεις να παίζεις κιθάρα και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 2 ενισχυτές τρανσίστορ & λάμπα τι θα πάρεις? Επίσης γνώρίζεις τα πλεονεκτήματα της λυχνίας άλλωστε και σύ διαθέτεις έναν όπως λες, επίσης γνωρίζεις τα μειονεκτήματα του τρανσίστορ.... γιατί τα πολυψάχνουμε? οι κιθαρίστες που ανέφερα παραπάνω και κάνουν την δουλέιά που κάνουν, τυχαία επιλέγουν λάμπα? Λες να μην τους έχουν πλησιάσει εταιρείες να προμοτάρουν μοντέλα τρανσίστορ? και να το έκαναν στιγμιαία ποτέ δεν έπαιξαν ζωντανά με αυτούς και εντάξει κάποιοι τρανσίστορ ενισχυτές ακούγονται περίφημα δεν το αμφισβητώ, όμως πάντα το γυάλισμα της λάμπας και την ευκρίνεια δεν θα την πάρεις.... εγώ αυτό που κάνω εδώ και 5 χρόνια και ΔΕΝ έκανα τα προηγούμενα 15 είναι να ακούω ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ & ΞΑΝΑ μέχρι το ώτο να αντιληφθεί και την λεπτομέρεια, φυσικά ποτέ δεν θα την πιάσει γιατί είμαι και λίγο κουφός :lol: :lol: :lol: αλλά λαμπα - τρανσίστορ και καρφί κιθάρα επάνω τους κάνει κραααα! και το σημαντικότερο όπως λέει και ένας φίλος μηχανήματα πουλάνε ΧΕΡΙΑ δεν πουλάνε! Καταδικασμένος είναι αυτός που ότι και να πάρει άμα δεν ξέρει την πεντάτονη .....

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα ξέφυγε από active μαγνήτες σε διαμάχη ss vs tube??? Κάτι σαν το ΠΑΟ - Ολυμπιακός [η σειρά είναι επείτηδες έτσι για αντιστοιχία - ναι είμαι γάυρος;)].

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Οι περισσότεροι ήχοι που με αρέσουν έχουν ως βάση τους αναλογικό σήμα [sRV- Richie Kotzen - Jake E Lee, πρώτη περίοδος Malmsteen, Blues Saraceno], ενώ ακόμα και Vai/Satriani/Eric Johnson που μάλλον αναφέρθηκαν ήδη, μπορεί να φορτώνουν το σήμα με Chorus, Delay, Eventide και δεν συμμαζεύεται αλλά χρησιμοποιούν είτε υψηλής ποιότητας racκ, είτε κλασικά Boss πεταλάκια [έστω και modded από Mike Keanely].

Οι ήχοι solid state που μου κάθονται καλά στο αυτί... έρχονται από παίκτες με @@@ όπως Greg Howe [στην δεκαετία του 80 έπαιζε με Fender SS κεφαλή - καμπίνα και την Fender HM Strat], Shawn Lane [R.I.P - νομίζω Rolland JC χρησιμοποιούσε ή κάτι τέτοιο δεν είμαι σίγουρος]. Οι Active μαγνήτες στα αυτιά μου έχοντας παίξει με κιθάρες φίλων και σε καταστήματα [Lag - Ibanez - Carvin] εμένα δεν μου κάνουν κλικ, ειδικά οι EMG με αφήνουν αδιάφορο. Αλλά αφού δεν αφήνουν αδιάφορο παίκτες όπως ο Gilmour, Zakk Wylde σίγουρα έχουν και αυτοί την χρήση τους. Γενικά οι περισσότερες διαμάχες αυτού του τύπου που δεν γίνονται μόνο εδώ αλλά σε όλα τα μουσικά fora είναι λίγο "σε δουλειά να βρισκόμαστε".

Για μένα εξαρτώνται όλα από τι θέλεις να παίξεις, τι ήχο θέλεις να βγάλεις, τι θέλεις να περάσεις.

Προσωπικά την βρίσκω πιο πολύ να παίζω καρφί σε ένα λαμπάτο ενισχυτή χωρίς καν Reverb [άντε με κανά Wah] και δεν αντέχω να ακούω κανένα SS ενισχυτή [ειδικά στο βρώμικο κανάλι του] αν δεν παρεμβάλεται ένα πεταλάκι με έστω μια λαμπίτσα 12Αx7. Ο καθένας μας βέβαια ακούει και αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον ίδιο ήχο.

Just my 2 cents που λένε και οι γιάγκηδες - με τόσα που έγραψα άντε το μισό ευρώ μου;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θελει να παιξει με την Πεγυ Ζηνα στο "μαγαζι" :lol: η να κανει σολα' date='η θελει εναν πολυ λαμπερο ηχο με μειωμενη "μουνταδα" (την οποια μουνταδα προσωπικα ΛΑΤΡΕΥΩ) θα πρεπει να παρει ενα μοντερνο..εικοσαχορδο μπασο φτιαγμενο απο 20 ειδη ξυλων & active μαγνητες.[/quote']

 

Δεν καταλαβαινω τον ειρωνικο σου τονο. Ξερεις.... μπασο δεν ειναι μονο το τεραχορδο και μπασσιστες δεν ειναι μονο οσοι παιζουν blues και funk. Οσο για το σχολιο με την Πεγκυ Ζηνα μαλλον ως ατυχες μπορω να το χαρακτηρισω καθως μπασσιστες οπως πχ John Myung, John Patitucci δεν νομιζω να παιζουνε σε τετοιου είδους 'μαγαζια'.

 

Δεν μπορεις να θίγεις (εσυ και και καποιοι αλλοι που ειχαν ειρωνικο και απαξιωτικο τονο, αλλα ιδιαιτερα εσυ σαν mod που εισαι) μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων μονο και μονο επιδη εχει διαφορετικα γουστα απο τα δικα σου. Ουτε να προσπαθεις να επιβαλεις την δικια σου αποψη σαν την σωστη.

Τωρα το ξερω οτι θα πεσετε ολοι να με 'φατε' αλλα η ειρωνια ειναι το μοναδικο πραγμα που δεν μπορω να ανεχτω.

 

Με φιλικη διαθεση παντα :wink: ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου