Προς το περιεχόμενο

Liquid Mix στα Pro Tools mpowered


tugito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Χρόνια και ζαμάνια γιατι τελειώνω την σχολή και εχω πηξει κυριολεκτικά. Μακάρι να με βοηθήσετε σε κάτι γιατι αδυνατώ να κατανοήσω πως η FOCUSRITE εν έτη 2010 δεν δουλευει με τα PROTOOLS. Μπορει να φταινε και τα PROTOOLS, και παλι αδιανόητο είναι. Μην σχολιάσω και ότι για win 7 πρέπει να κανεις εγκατάσταση σε legacy mode. Μην σχολιάσω οτι δεν ειναι 64bit τα protools.. Anyway ας μεινουμε στο θεμα.

 

Liquid mix, δουλευει αψογα με cubase , όλα κομπλε τα πάντα όλα και σε xp και σε win7 64bit τα οποια χρησιμοποιει καργα για την άψογη διαχείρηση μνήμης (τα sessions Μου γινανε τεράστια πλέον και τα βγάζουν με άνεση).

Liquid mix, ΔΕΝ δουλεύει με Protools mpowered, ουτε σε xp ούτε σε win7 64bit. Ιδιο πρόβλημα, αν το φορτώσω μια φορά κάπως πάει και έρχεται , αμα παω να βαλω κι άλλη φορά τέλος, Κρασάρισμα σε επίπεδο να πρέπει να κλείσεις το pc. Οποτε επειδή δεν εχω σκοπο τετοια μηχανηματαρα να μην την χρησιμοποιώ στα κομμάτια μου κάνω όλες τις δουλειες στο πολυαγαπημένο μου cubase. Κρίμα όμως τα λεφτα που εχω δωσει για αυθεντικά protools και κάθομαι και τα κοιτάω..

 

Αν κάποιος βρήκε τρόπο και όλα οκ ας πει μπας και δοκιμασω. Δεν βλεπω ουτε καν drivers και λυσεις.. δοκιμασα και beta drivers 3 version, τιποτα, δοκιμασα ολες τις ρυθμισεις στο protools σε μνημη και buffer και όλα. Εχω κανει τα παντα. Crash all the fucking time.

Γενικως τα protools mpowered μου εχουν κανει πολλα θεματα, οπως να βγαζουν error οτι δεν εχουν μνημη με 1 vst και ελευθερη την μνημη.. οτι να ναι..

 

Σωστε με, liquid mix in protools mpowered 8.03cs2.. HOW???

 

QuaD core 6600

4gb RAM DDR2 800MHz

MAUDIO PROJECT MIX I/O firewire

LIQUID MIX

PROTOOLS αυθεντικα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν το liquid mix είναι μόνο DSP επεξεργαστής ή και κάρτα ήχου, αλλά το ερώτημα είναι πώς αγόρασες ένα DAW που απαιτεί συγκεκριμένα interfaces της m-audio για να τρέξει, και περιμένεις να το χρησιμοποιήσεις απροβλημάτιστα με το liquid mix?

 

Νομίζω επίσης, ότι επιτάχυνση DSP χρησιμοποιούν μόνο οι εκδόσεις HD και πάνω, και πάλι σε dedicated hardware. Οπότε για LE και m-powered, μάλλον δύσκολα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν το liquid mix είναι μόνο DSP επεξεργαστής ή και κάρτα ήχου, αλλά το ερώτημα είναι πώς αγόρασες ένα DAW που απαιτεί συγκεκριμένα interfaces της m-audio για να τρέξει, και περιμένεις να το χρησιμοποιήσεις απροβλημάτιστα με το liquid mix?

 

Νομίζω επίσης, ότι επιτάχυνση DSP χρησιμοποιούν μόνο οι εκδόσεις HD και πάνω, και πάλι σε dedicated hardware. Οπότε για LE και m-powered, μάλλον δύσκολα...

 

Κάτι έχεις μπερδέψει. Το liquid mix είναι dsp μηχάνημα. Παίζει παντου και με όλα τα sequencers, δεν εχει να κανει κατι, δεν απαιτεί κάτι απο το sequencer. Αντιθέτως είναι ουσιαστικά plugins που δουλεύουν όμως με την μνημη του μηχανήματος και όχι του pc. Τα protools δουλευουν με την maudio καρτα ηχου που εχω. Το ότι έχουν δυσλειτουργία με το liquidmix δεν έχει λογική. Η δυσλειτουργία λογικά εγκειται στους drivers του liquidmix + στα προβληματα των Protools (εχουν πολλά bugs και κολλήματα ακόμα και με plugins πασίγνωστα, στο dsp θα κολλάγανε; lol).

 

Πάντως για να απαντήσω και τυπικά στην ερωτηση τα protools χρησιμοποιούνται απο πάρα πολλά στούντιο και ενα τεράστιο ποσοστό επίσης έχει και το liquidmix. Απο την προπαγάνδα των διαφημίσεων φαντάστηκα ότι δουλευει απροβλημάτιστα, αλλά τελικά δουλευει σωστα μάλλον μόνο σε mac και μόνο σε protools HD.

 

Anyway επειδή το πρόβλημα είναι σε κάποιον κώδικα μεταξύ liquidmix και protools και επειδή εχω δει μερικους να λένε ότι εχουν pc με protools mpowered και liquidmix και όλα κομπλέ ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος απο αυτους πως το κατάφερε. Μπορει πχ. να χρησιμοποιησε συγκεκριμένους drivers. Μπορει να έβαλε protools παλια εκδοση. Κατι τέτοιο περιμένω, όχι κατι παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν βρήκα κάποιες πληροφορίες που θα τις δοκιμάσω σήμερα και θα σας πω αν λύθηκε το θέμα.

 

"I've installed 8.0.3 to my PT8 on my vista-64bit PC's this week end, then i did the windows 7 upgrade.

 

everything's work fine. I've cheked all the plugins & they all work.

 

Only bug with my liquid mix, i had to downgrade my firewire driver on windows to make it run & if i want to use my liquid mix on a session, a have to launch PT as administrator."

 

Δηλαδή θέλει legacy drivers στο firewire θύρα που σύνδεσες το liquidmix καταρχάς, κάτι το οποιο το ήξερα εξαρχής και το χω κάνει, αλλά λέει επίσης πρέπει να τρέξεις τα protools σαν administrator. Αυτο δεν το εχω δοκιμάσει. Επειδή λοιπον βγηκε και το update 8.04 από ότι είδα πριν 2 μερες θα βαλω και το update , θα το τρέξω και σαν administrator και αμα μου ανοιξει πανω απο 2 instances του liquidmix χωρις να κρασαρει ολο το pc θα ενημερωσω..

;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκανα τις δοκιμες μου και το Update και όλα. Η μόνη διαφορά ότι μπόρεσα να ανοιξω 5 stereo instances του liquid mix πριν κρασαρει. Με το cpu και το rtas load στο 30% μονο.. οποτε δεν βλεπω φως προς το παρον, λιγο καλυτερα απο πριν απλα αλλα σε σχεση με τα 16 stereo instances που με ανεση ανοιγει το cubase..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από τικετ στην FOCUSRITE Μου ζητησαν να δοκιμασω τους νεους drivers Που βγηκαν προχτες.. εκανα την δοκιμη, αποτέλεσμα μια απο τα ίδια, άψογα ολα στο cubase, στο protools ομως μόλις τολμήσεις να φορτώσεις πάνω από ένα stereo instance του liquidmix κρασάρει.

Θα σας κάνω update με ότι απαντήσουν μπας και υπάρξει λύση, αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι που να του δουλεψε ας γράψει εδώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά από άπειρα email και δοκιμές με focusrite, βρήκα την λύση. Είδα στα administrative tools ότι το error ειναι crash των protools.

 

1) delete/trash protools preferences (εχει οδηγιες στο site των protools)

2) επειδή το crash των protools σκεφτηκα οτι σχετίζετε με το ότι υποστηρίζουν μονο δύο πυρήνες γιατι αυτή ειναι η διαφορά τους απο το cubase που μου τρέχει τέλεια, τα άνοιξα και πηγα και άλλαξα στα settings τους πυρήνες σε 2.

3) τα έκλεισα και τα ξανάνοιξα και οταν έφτασα στο σημειο να φορτώσω Plugin liquidmix μου έκλεισαν τα Protools με μύνημα λάθους χωρίς να κρασάρει το pc επιτέλους. Δηλαδη το θέμα του crash διορθώθηκε όντως με τους 2 πυρήνες.

4) Ξανάτρεξα τα protools και μου γράψανε ότι τα win7 αλλάζουν το στυλ σε windows7 basic γιατι τα Protools δεν υποστηρίζουν κάποια εφφε (aero και τέτοια), αυτό θα γίνεται αυτόματα κάθε φορά που τρέχεται το πρόγραμμα αυτο και όταν κλείνει θα επιστρέφει το στυλ σε φουλ. Πέραν του ότι έμεινα μαΡ$$#ς με το πως εντοπίζουν προβλήματα τα windows 7 όντως πλέον άνοιγα instances των liquidmix plugins για πλάκα. Κανένα κόλλημα, 16 φορές το φόρτωσα σε ότι πιθανό συνδιασμό και σε ήδη γεμάτο Project με plugins και vst.

 

Πραγματικά έχει πολύς κόσμος το πρόβλημα αυτό με τα crash και το Liquidmix και συνοψίζω ώστε να βοηθήσουμε.

 

1) delete/trash preferences of protools

2) changing scheme of windows7 to windows 7 basic

3) loading protools and in the settings choose 2cores only

4) reboot the pc and enjoy

 

:)

 

Από ότι μου είπε η FOCUSRITE θα βάλει το guide στο site της.

;D ;D

 

ΥΓ.Αν είναι εφικτό να αλλαχτεί ο τίτλος σε "Liquid Mix στα Pro Tools mpowered και σε WINDOWS 7 64bit"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

Παει καιρός αλλά να ενημερώσω ότι και με 3 πυρήνες ενεργούς όλα δουλεύουν οκ. Οπότε μην το περιορίζετε στους 2. Καλό είναι να μην μπαίνει ποτέ 4 ενεργούς πυρήνες στα protools για να έχει έναν πυρήνα να διαχειρίζεται τα windows και τα λοιπά..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου