Προς το περιεχόμενο

pay 2 play ( η νεα μοδα , υποθετικα ερχομενη στην Ελλαδα)


jose

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ειναι ετσι, εκτος απο τα φραγκα, μας εκανε επικοινωνιακη ζημια οπως προανεφερα, κ η τιμη για τα 10 ευρω ηταν φιξαρισμενη απο το μαγαζι. Τοσα θα μπει η εισοδος , τελος. Μια λογικη τιμη για gigs θεωρω οτι ειναι εως 8 ευρω.  Η επικοινωνιακη ζημια ειναι οτι οταν φερνεις τοσο κοσμο κ βλεπει αυτη τη τιμη, ποσοι απ αυτους θα σου ξαναρθουν? Με τοσο κοπο εφτασες σε σημειο τετοιο αν αναλογιστεις οτι αλλες μπαντες εως 30 ατομα κοσμο μαζευουν. Κ να τον χασεις ετσι? Κ να σε λενε κ φραγκοφονια? Δεν ειναι μονο οτι , ενταξει , ο μαγαζατορας στην εφερε κ σε εκλεψε. ΕΙναι η ζημια στο κοσμο που σου κανε. ΕΙναι τα βηματα πισω που σε παει . Γιατι αν ηταν μονο τα λεφτα χαρισμα του. Αλλα ουτε ποτα κερασε, κ ενισχυτες-πιατινια κουβαλησαμε, ειναι το γ***το που λεμε.  Κ περα απ τις συμφωνιες κ τα λεφτα θελω να παω το θεμα αλλου.

 

Με συγχωρείς και με όλο το θάρρος ειλικρινά. τι επικοινωνιακή ζημιά μπορεί να σου έκανε όταν ήρθαν 60-70 άτομα. ??? Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι απο αυτούς ηταν φίλοι σας ή φίλοι φίλων. Θα τους πείτε οτι έγινε μαλ... και τέρμα. Και στο κάτω κάτω να μην παίζατε με είσοδο! και εγώ διαφωνώ με την είσοδο.

 

Να σου δώσω μια φιλική συμβουλή? μη ξαναπαίξεις εκεί, μη το σκέφτεσαι και προχώρα. Μ@λ@κες παντού θα συναντήσεις, δε μπορεί να σκάς κάθε φορά. και εγώ έχω πιαστεί μ@λ@κ@ς και πολλοί απο εμάς σίγουρα. Αλλά απο τότε πρόσεχα με τι ανθρώπους έχω να κάνω. Έμαθα απο τα λάθη... ;)

 

καλή επιτυχία σε ότι κάνεις με τη μπάντα σου ειλικρινά

 

 

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 160
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αγαπητε μου gerard , δεν παει ετσι το πραγμα. Γιατι ακομα κ αν ειναι αυτοι φιλοι μας κ φιλοι φιλων, δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο το να σε θεωρει ο φιλος σου φραγκοφονια. Εστω αυτα τα ατομα που ηρθαν, ακομα κ αν τους αρεσαμε, δυσκολα θα ξαναρθουν. Οποτε χανεις ενα μεγαλο ποσοστο. Γιατι οταν κανεις ενα live δε το κανεις μονο με το σκοπο να σου ρθουν ατομα, αλλα τα ατομα που θα σου ερθουν, να περασουν καλα ωστε οταν ξανακανεις live να σου ξαναρθουν κ να πουν κ σε αλλους να ρθουν κ παει λεγοντας. Δεν πρεπει να πουν , α τον ειδαμε τον jose , αντε να δουμε κ αλλους. Γι αυτο κ οταν εισαι νεο γκρουπ οπως πχ εμεις εχουμε αναγκη στο να ερθει ο αλλος κ να περασει καλα ωστε να μας ξαναρθει, κ φυσικα το οικονομικο παιζει μεγαλο παραγοντα ωστε να σου ξαναρθει ο αλλος.

 

Στο 2 ζητημα μας, που ειναι ο "συνδικαλισμος" . Αυτο μπορει να στηθει κ μεσω του νοιζ, αλλα κ μεσω μιας σελιδας στο διαδικτυο, η το facebook, ωστε να μαζευτουν πχ μια 20δα γκρουπακια, να διαπραγματευοντε με αλλη δυναμικη τα deals, να πετυχαινουν καλυτερες τιμες σε προμηθευτες για μπλουζακια κ αλλα αξεσουαρ, να μεταδιδουν τη γνωση τους οι παλαιοτεροι στους νεους, κ οι νεοι τη φρεσκαδα στους παλαιοτερους. Οπως οι μαγαζατορες εκαναν καρτελ κ συμφωνησαν μεταξυ τους διαφορα αισχη, κ οποιος σπασει τις συμφωνιες μαυρο φιδι που τον εφαγε, γιατι κ εμεις να μην συσπειρωθουμε? Δεν ειναι καιρος αυτος για μοναχοφαγαδες ( που ποτε δεν ημουν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν λιγο ειδα οτι κ παλιοτερα ειχε ανοιχτει ενα παρομοιο θεμα. Κ ειπωθηκαν πολυ σωστα πραγματα. Κ θα θελα να παραθεσω οσα ειπωθηκαν κ ηταν πραγματι αξιολογα γιατι η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησεως

 

"Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών έχουν ξεφύγει!

 

Πλέον οι μουσικοί παίζουν σχεδόν τζάμπα! Οκ..Δεν απαιτούμε τρελά μεροκάματα..αλλά δεν δέχονται να δώσουν ούτε καν τα βασικά..η αυτά που δικαιούμαστε τέλος πάντων!

 

Δεν δέχομαι να κάνω πρόβες..εξάσκηση..μελέτη..soundcheck..κουβάλημα κτλ κτλ..Και να πληρώνεται καλύτερα ο σερβιτόρος και ο μπάρμαν..

 

Βέβαια δεν μου φταίνε αυτοί..αλλα μην ξεχνάμε ότι μια μουσική σκηνή  ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στην μπάντα και στους καλλιτέχνες που παίζουν εκεί για να βγάλει τα κέρδη της..δηλαδή δεν θα πας να πιεις ποτό εκεί χωρίς να έχει ζωντανή μουσική..

 

Live bar/club/music/etc stage χωρίς live δεν υφίσταται...

 

'Ετσι δεν είναι?

 

Θα έπρεπε να μην ξαναπαίξει κανένας μουσικός για να δουν όλοι αυτοί πόσο ανάγκη μας έχουν...αναρωτιέμαι πότε θα έρθουν καλύτερες μέρες...

 

Αυτό συμβαίνει σε όλους τους χώρους διότι η ελληνική νοοτροπία είναι να θεωρείται "μάγκας" όποιος καταφέρνει να μην πληρώσει αυτούς που εργάζονται γι'αυτόν. Και αυτό βρίσκει ως πρώτα θύματα όσους παράγουν ένα πνευματικό έργο, το οποίο για τον κάθε άξεστο "επιχειρηματία" δεν έχει υλική υπόσταση (όπως πχ ένα αυτοκίνητο), οπότε αυτοδικαιολογείται για την προσπάθειά του να κλέψει τον άλλον.

Και βεβαια το κλασσικο υφακι στεναχωριας οταν σου δειχνουν στις 5:00 το πρωι το μισοαδειο μαγαζι και σου λενε "Δεν ειχαμε κοσμο σημερα..να σου δωσω τα μισα γιατι ουτε κι εγω βγαινω;".

 

 

 

Βεβαια...στις 5:00 το πρωι λογικο ειναι το μαγαζι να εχει 2-3 τραπεζια...Ομως γι'αυτον ειναι πιο λογικο ειναι να κανει αυτη τη συζητηση στις 5:00 κι οχι στις 1:30-2:00 που ολοι χορευουν απο κατω και συνηθως ανοιγουν και 2-3 κασονια σαμπανιες

 

ΑΛΛΑ οταν το μπουκαλι το ποτο κανει ΛΙΑΝΙΚΗ 12 ευρω(οποτε χοντρικη πολυ πιο κατω - και ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και μπομπα.... ) και βγαζει 12 ποτα τα οποια πωλουνται 8 - 15 το ενα = 96 - 180 ευρω, χωρια που πολλες φορες δεν ειναι καν το ποτο μεσα στο εισιτηριο, ε,τοτε ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ....Ετσι δεν ειναι?

Πανω απο ολα πρεπει να κανεις ΠΡΙΝ το live ξεκαθαρη και ξερη κουβεντα με το αφεντικο.Και οταν λεω ξερη και στεγνη,εννοω μεταξυ αλλων την αμεση ερωτηση "αν δεν ερθει κοσμος τι θα παρουμε ?" .ΔΕΝ αφηνουμε κανενα περιθωριο για ειρωνικα βλεμματα,ψαρωτικες μαλακιες,"θα τα βρουμε"(αοριστια) "μην αγχωνεσαι" (στεγνη ειρωνεια),και ΔΕΝ χρειαζεται να περιμενουμε με τις ωρες το αφεντικο σαν ηλιθιοι μεχρι να εμφανιστει - με το πασο του - ,να απανταει στα κινητα συνεχεια,να κανει τις δημοσιες σχεσεις του με τον ενα και με τον αλλο και στο τελος να μας πεταξει και μια ελεημοσυνη σημασιας. Δεν εννοω οτι πρεπει κανεις να το παιζει ιστορια και μυστηριος,αλλα αν το καθε αφεντικο εχει εμφανως περιφρονητικη / υπεροπτικη συμπεριφορα πρεπει να τον γραφουμε στα π@π@ρια μας και να φευγουμε.Αλλιως εχει κερδισει αμεσως το πανω χερι και κανει οτι θελει. Μονο οταν θα αλλαξουμε νοοτροπια σα λαος σε αυτο θα βαλουνε καποτε μυαλο.

 

Και για να μη μου την πεις κανεις,δεν εννοω οτι πρεπει ο μουσικος να εχει το πανω χερι. Πρεπει να ειναι και οι δυο ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις...αλλά είσαι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά, που κάνει το ίδιο με σένα, (Nikolas, Nestoras...) και πληρώνεται κανονικά και δεν νομίζω ότι αισθάνονται "βλάκες" και ριγμένοι όταν κάνουν τα live τους.

...Και ούτε τους είδα να "συνδικαλίζονται"....

Άρα?...Μήπως να τους ρώταγες πως τα καταφέρνουν?

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτη τη φορα θα συμφωνησω μαζι σου.  Κ οχι μονο αυτο, θα θελα να μας πουν κ περιπτωσεις απατεωνιας κ πως τις χειριστηκαν. Η εμπειρια τους θα ειναι χρυσαφι κ η συμβουλες τους. Το γεγονος οτι ακομα δεν εκλεισαν 24 ωρες κ φτασαμε ποσες σελιδες κ ποσα views επι του θεματος με χαροποιει. Γιατι πλεον δεν ειμαι μονος. Υπαρχει προβλημα μεγαλο κ υπαρκτο. Κ πολυ θα θελα να ακουσω απο τις λεγομενες παλιοσειρες πως αντιμετωπισαν τις λακουβες κ τις κακοτοπιες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκοπος του θεματος ηταν ο jose να μοιραστει με τους υπολοιπους μια κακη εμπειρια και να παρει συμβουλες ωστε να μην του ξανασυμβει. Βγηκε ενα καλο συμπερασμα για το τι πρεπει να προσεξει κανεις σε μια συναυλια και πως να προετοιμαστει. Κακες εμπειιες υπαρχουν σε ολους τους επαγγελματικους χωρους οταν η μια απο τις δυο πλευρες (συγκροτημα) ειναι νεα στο χωρο και δεν εχει μεγαλη εμπειρια στις συμφωνιες.

 

Οι ομαδες και η εκδικητικη σταση θα εχουν ως μονο αποτελεσμα των αποκλεισμο των συγκροτηματων και την τοποθετηση τους στη μαυρη λιστα.

 

 

Οι συναυλιακοι χωροι και τα συγκροτηματα εχουν μια σχεση αλληλοεξαρτησης οποτε ειναι καλο να μην δημιουργουμε εχθρους. Ο καθε ενας (μαγαζια η συγκροτηματα) εχει καποιους ορους συνεργασιας αλλα δεν σημαινει οτι αμα δεν συμφωνουμε με αυτους ειναι εχθρος μας, απλα δεν μπορουμε να συνεργαστουμε μαζι τους.

 

 

Ας μην ειμαστε εριστικοι και ας προσπαθησουμε να κανουμε το καλυτερο απο την πλευρα μας και ο χρονος θα δειξει εαν το κοινο πραγματικα θελει να μας ακουσει.

 

Νικος

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα?...Μήπως να τους ρώταγες πως τα καταφέρνουν?

Η απαντηση ειναι απλη..τα καταφεραν επειδη ηταν μπαντα μαγαζιου..αλλα...παιζουν 4 ωρες το μινιμουμ..για 60 ευρω εκαστως το μαξιμουμ...ο φιλος προφανως δεν ειναι μπαντα μαγαζιου αλλα μεμονομενο λαιβ..εκει φυσικα το κασε ανεβενει..το δικο μας ειναι 2 ωρες για 60 ευρω εκαστως...αλλοι εχουν περισοτερο...αλλα επαναλαμβανω..μονο απ τα 10 ευρω εισοδο χωρις ποτο επρεπε να το καταλαβεις οτι ο τυπος ειναι λαμογιο..

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

warwick να σου διευκρινησω οτι μας ελεγε στις διαπραγματευσεις 10 με ποτο. Μετα αλλαξε η φαση , μολις ειδε οτι αρχισε να μαζευεται κοσμος. Τι μπορουσες να κανεις εκει κ ενω εχει αρχισει το event? Nα τον κανεις ρομπα απο το μικροφωνο? Μετα πως φευγεις απο κει μεσα? Εγω πρωσοπικα αρχισα να υποψιαζομαι οτι η βραδυα δε θα χει καλη καταληξη λιγο μετα το soundcheck, οταν μας ειπε οτι συχνα πυκνα του κανουν επισκεψεις απο το ΙΚΑ οταν εχει live ( γιατι αραγε). Ωστοσο μου ερχεται στο μυαλο οτι το μαγαζακι αυτο θα κλεισει η θα μεταφερθει αλλου κ κανει κλεψιες μιας κ δε τον νοιαζει το αυριο αφου η θα κλεισει η θα παει αλλου. Η ουσια ειναι οτι απ αυτη την ιστορια σχεδον παντα ζημιωμενος βγαινεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο προσωπικη εμπειρια θελω να σου πω οτι το 90 τα εκατο τετοιων μαγαζιων μεσα σε δυο χρονια εχουνε κλεισει...καλο ειναι να αναφερεις και το ονομα του συγκεκριμενου μαγαζιου για να ξερουν και αλλοι φιλοι να μην την πατησουν κ αυτοι...αυτο κατ εμενα ειναι απ τα σημαντικοτερα πραγματα που εχει να προσφερει ενα φορουμ μουσικων

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο προσωπικη εμπειρια μιλοντας παντα, τετοια μαγαζια ΔΕΝ θα κλεισουν, γιατι ο ιδιοκτητης ειναι πονηριδης. ΞΕρει που τα κανει αυτα. Τα κανει πχ σε εμενα που κανω περιστασιακα gigs κ οχι πχ στους "Carabella's balls" οι οποιοι παιζουν συχνα κ εχουν λαο απο πισω τους, κ εχουν τα @@ να του πουν , οχι ρε μεγαλε, αν μας θες θα δεχτεις τους δικους μας ορους αλλιως παμε αλλου, κ εκει τους δεχοντε κ κανουν μωκο. Σε εμενα που με λενε " Κακομοιρογλου" κανουν τις μαγκιες , γιατι ξερουν οτι ειμαι χομπιστας κ κανω τη κ....λα μου κ ξερουν οτι δε μπορω να τους βλαψω. Μια αλλη λυση ειναι να προσλαβεις μανατζερ που να σου κλεινει δουλειες, που να ξερει που να παει κ με ποια μαγαζια εχει κονε. Βεβαια ο μανατζερ κοστιζει κ πρεπει στην αρχη να σπρωξεις φραγκα , ελπιζοντας στο μελλον οτι θα τα παρεις πισω , κ ρισκαρεις γιατι μπορει να μπεις κ μεσα απ την αλλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου