Προς το περιεχόμενο

Αγορά Midi Controller!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,θελω να αγορασω ενα midi controller keyboard με σκοπο να το χρησιμποποιω μονο για να γραφω midi και οχι για τους ηχους ή οποιαδηποτε αλλη λειτουργια,και σκεφτομαι την πιο φθηνη λυση(σε 88 πληκτρα παντα) που ειναι το M-AUDIO KEYSTATION 88ES.Αν καποιος το εχει ή θελει να προσφερει τη γνωμη του επι του θεματος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Αν είσαι πιανίστα ίσως αξίζει να πας προς ένα digital piano. Έχω ένα της CASIO με το οποίο είμαι τρελά ευχαριστημένος! (PX 110). Μπορεί να υπάρχουν πολύ φθηνά τέτοια (είναι μάλλον παλιά, αλλά έχουν midi φυσικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οτι ειδα η EMU δεν βγαζει με 88 πληκτρα και το Casio ειναι πολυ καλο,απλα εκτος απο τα βαρυκεντρισμενα πληκτρα,οι υπολοιπες λειτουργιες του δεν θα μου χρειαστουν εφοσον ολα τα οργανα και την συνθεση την κανω στο pc...το πιο φθηνο σε αυτη τη κατηγορια που βρηκα με βαρυκεντρισμενα πληκτρα(και οχι ημι-) ειναι το FATAR SL-990 PRO,εχετε καμμια ιδεα περι αυτου...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενα midi controller keyboard με σκοπο να το χρησιμποποιω μονο για να γραφω midi και οχι για τους ηχους ή οποιαδηποτε αλλη λειτουργια,.

 

Για αυτόν ακριβώς το σκοπό έχω ένα Fatar studio 900 εδώ και 12 χρόνια περίπου ....

σκυλί μαύρο με πολύ καλό feeling στα πλήκτρα για τα γούστα μου . 

Αν δεν κάνω λάθος η Fatar κατασκευάζει τα κλαβιέ της Kurzweil .

μόνο αυτό λέει πολλά .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρωτησω και κατι σχετικο,για ηχογραφηση κυριως πλατες και ορχηστρικα μερη νομιζεται οτι θα χρειαστω τα βαρυκεντρισμενα πληκτρα?παιζουν καποιο ρολο σε τετοιου ειδους χρηση ή μονο στο να παιζεις πιανιστικα κομματια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα βαρυκεντρισμένα πλήκτρα υπάρχουν μόνο και μόνο για να μπορούν να αντιγράψουν το feeling του πιάνου και απευθύνονται κυρίως σε όσους έχουν ξεκινήσει με πιάνο και δεν μπορούν να δουλέψουν τα ελαφριά πλήκτρα των synth.

 

Άλλες εταιρίες το έχουν αντιγράψει πιστά άλλες όχι. Τελευταία υπάρχει η τάση και στα μικρά μοντέλα synths (61 πλήκτρα) να αντιγράφουν 88άρια κλαβιέ, πχ ελαφρύτερο feeling στις ψηλές οκτάβες πιάνου και βαρύτερο στις χαμηλές ακόμη και διαφορετικό panning (Right/Left) στο κλαβιέ κτλ

 

Από εκεί και πέρα γενικά πλάτες και strings καλύπτονται με 76 και τα 88 είναι υπεραρκετά. Τα 61 είναι συνήθως λίγα και θες πολλές octave transponse +/- 1, αλλά όλα θέμα συνήθειας είναι με τον καιρό.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρα να υποθεσω οτι περα απο το feeling(εχω κανονικο πιανο στο σπιτι για να παιζω και ενα casio  που εγραφα στο pc μεχρι σημερα αλλα εχει μονο 61 πληκτρα)και επειδη το m-audio 88es το βρισκω 150ευρω σε αντιθεση με το πιο φθηνο κλαβιε με βαρυκεντρισμενα πληκτρα που κανει περιπου 400ευρω δεν υπαρχει λογος να ανεβω προς τα εκει για τη χρηση που το θελω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου