Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής για ήχο Cure


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους, αν και παρακολουθώ το forum εδώ και λίγο καιρό αυτό είναι το πρώτο μου post.

 

Ενδιαφέρομαι να βγάλω ήχο Cure και κοιτούσα τους Cornford συγκεκριμένα τo μοντέλο Roadhouse 50 κεφαλή με 2x12 ή 4x12 καμπίνα, ποιά είναι η διαφορά (πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα των 2x12 & 4x12 καμπινών, πχ περιορισμός χώρου για απόδοση ήχου κάπου διάβασα ότι οι 4άρες χρειάζονται πολύ χώρο για να "απλώσει" ο ήχος).  Ο ενισχυτής θα χρησιμοποιείται στο σπίτι, σε πρόβες σε στούντιο αλλά και σε live (όχι σε στάδια) ;D.

 

Η άλλη εναλλακτική λύση των Cornford είναι ο Fender twin reverb (o οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και από τους Cure σε Live), ωστόσο ο τωρινός τους κιθαρίστας προσφάτως χρησιμοποιεί την Cornford RK100 (κτήνος για τα δικά μου δεδομένα).

Τώρα χρησιμοποιώ έναν Fender hot rod deluxe python, πεταλιέρα line6 m13, και κιθάρες Shecter Corsair (κουφωτές).

 

Ποιά είναι η γνώμη σας για τους ενισχυτές??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Νομίζω ότι οι 4x12 είναι overkill για Ελλάδα. Δεν μπορείς εύκολα να τις στήσεις σε live κ.λ.π. στα μαγαζιά και τις σκηνές που παίζουν. Ο συνδυασμός δε 4x12 με 100άρα κεφαλή θα είναι σαν να πάρεις μπαζούκας για να σκοτώσεις μυρμήγκι, ειδικά για τον ήχο που θες ο οποίος στηρίζεται στα καθαρά με εφε μπροστά.

 

Στη θέση σου θα κοίταζα πρώτα να κάνω μια αλλαγή στο μεγάφωνο. Θα πέταγα το V30 και θα έβαζα ένα Eminence Swamp Thang που σκοτώνει σε 1x12, εναλλακτικά υπάρχουν και ακόμα πιο ποιοτικές λύσεις στον τομέα, πιο ακριβές μεν αλλά σίγουρα πιο φθηνές απ' το να αλλάζεις ενισχυτές. Ενδεικτικά αναφέρω τα high wattage greenbacks του Scumback.

 

Μετά θα έδινα μεγάλη σημασία στους μαγνήτες της κιθάρας. Θα πέταγα τους Duncan Designed και θα πήγαινα είτε ποιοτικούς PAF style μαγνήτες με αρκετό high end όπως οι Lollar Imperials. Aυτά νομίζω αρκούν, εκτός αν θές να πάς σε κάποιον μεγαλύτερο και καθαρότερο Twin αν και δε νομίζω ότι θα έχεις το ίδιο σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα όσο τα προηγούμενα που σου πρότεινα. Eτσι κι αλλιώς το καθρό κανάλι χρησιμοποιείς. Εκτός βέβαια αν για κάποιο λόγο δε σου φτάνει η ένταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρομαι να βγάλω ήχο Cure

 

ασε τους λαμπατους ενισχυτες και παρε ενα BOSS CHORUS & ενα ΒΟSS FLANGER (ΦΥΣΙΚΑ θα χρειαστεις και ενα BOSS DIGITAL DELAY & REVERB)   pedal,καρφωσε το σε εναν ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ πολυ καθαρο ΤΡΑΝΤΖΙΣΤΟΡΑΤΟ ενισχυτη με ΠΟΛΛΑ βαττ και θα εισαι 90% εκει .

 

Eναλλακτικα παρε εναν ROLAND JAZZ CHORUS STEREO (o Smith χρησιμοποιουσε τον 160αρη,αλλα δεν θα τον βρεις οποτε παρε τον 120αρη που ειναι και κλασσικος) τιγκαρε το chorus & χρησιμοποιησε τα ιδια πεταλια που γραφω παραπανω χωρις το chorus.

 

Ηχο Cure με λαμπατο ενισχυτη θα βγαλεις & με αυτο το τερας (το χρησιμοποιει απο τα late 90s & μετα)

 

http://www.leejackson.com/VL503.htm

 

αλλα δεν υπαρχει λογος μια και αυτο που ολοι μας θεωρουμε "ηχος Cure" θελει την ψυχριλα των 80s που μονο ενα..ποιοτικο τραντζιστορ... ;D μπορει να βγαλει...

 

edit.η πεταλιερα σου ηδη εχει εξαιρετικα μοντελλα των πεταλιων αυτων οποτε εισαι οκ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πέταγα τους Duncan Designed και θα πήγαινα είτε ποιοτικούς PAF style μαγνήτες με αρκετό high end όπως οι Lollar Imperials.

 

Η κιθάρα του Porl πάντως duncan designed έχει δεν ξέρω βέβαια αν σε αυτή που έχει τους έχει αλλάξει. Και ο Smith έχει JD και 59' νομίζω στην custom του και στα πρώτα χρόνια νομίζω είχε jazzmaster.

broke another g-string

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

O Perry Bamonte είναι όλα τα λεφτά. Απλά ακούστε τον ήχο του στο Trilogy (live in Berlin). Kαι αυτός παίζει με Gibson και μια Custom made Αria.

 

Oι Cure χρησιμοποιούν και τρανζίστορ και μοντελινκ ενισχυτές, έχουν όμως κι έναν Twin κι έναν Vox να βρίσκεται πρόχειρος στα live.

 

Όσον αφορά την M13 ότι και να λέμε BOSS CE-2 και DM-2 δεν είναι...αν μιλάμε για αυθεντικά 80s.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα στα κλασσικα των Cure o Smith χρησιμοποιουσε μια Jazzmaster (με ενα buzzstop δικης τους κατασκευης),φυσικα ενα Fender VI (super σημαντικο για αυθεντικο ηχο Cure) τον Roland Jazz Chorus & το BF3 που ειναι και το βασικοτερο πεταλι (δεν χρησιμοποιουσε πεταλι chorus) για ηχο Cure.... ;D,για Delay απο το 83 και μετα χρησιμοποιουσε το DD2 ;) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα στα κλασσικα των Cure o Smith χρησιμοποιουσε μια Jazzmaster (με ενα buzzstop δικης τους κατασκευης)

 

...στην οποια εβαλε εναν μαγνητη απο μια φτηνοκιθαρα που ειχε παλια και επαιζε συνεχεια μ'αυτον, σπαζοντας τα νευρα του sound engineer που δεν μπορουσε να πιστεψει οτι αγνοουσε τους μαγνητες της jazzmaster...

 

παντως επαιζε και με twin.

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω πωωω, χαμός από τις απαντήσεις.  Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, τώρα είναι που χάθηκα :-\.  Παίζει μια κεφαλή hellcat της Cornford 35W μέσω γνωστού ίσως με μια καμπίνα 2x12 Cornford πάλι? Την δοκίμασα και έχει κρυστάλλινο ήχο και φοβερό drive με πολύ καλό sustain.  Την έχει δοκιμάσει κανείς αυτήν?

 

Τον Hot rod, τον έχω στο 3 είτε παίζω σπίτι  ή στο στούντιο (ακόμα και στο live δεν ξέφυγε πάνω από το 4) και είναι ΔΥΝΑΤΟΣ.  Αν τον πιέσω παραπέρα δεν ακούω τα υπόλοιπα οπότε κάτι πιο δυνατό μάλλον θα είναι υπερβολή.  Έχω σαστίσει πάντως...

 

Εδώ είναι μερικά κλιπάκια από το πρώτο μας live, για πείτε μου την γνώμη σας.

 

Ευχαριστώ πολύ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντως επαιζε και με twin.

 

Και ποιος ΔΕΝ επαιζε με twin & JC.....back in the day.. ;D (νομιζω οτι το 99% των new wave UK αλμπουμ στα 80s με τον ιδιο twin & τον ιδιο JC ειχαν γραφτει... ;D..ακομα και ο Marr στον πρωτο δισκο των Smiths με JC παιζει.. ;D..αφου ηταν ο....καλυτερος τοτενες.. ;D)  (και εδω το ιδιο φαινομενο ειχαμε θυμαμαι οτι οταν νοικιαζαμε ενισχυτες ο JC ηταν στα διπλα λεφτα απο τον Twin.... ;D,γιατι ηταν..."καλυτερος"... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου