Προς το περιεχόμενο

Διόρθωση pitch σε πικαπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

δεν είναι τοσο δυσκολο να παρατηρησεις διαφορα μισου ημιτονίου. αλλα ακομα πιο αδιαψευστος παραγοντας είναι ο χρόνος. σε πενταλεπτο τραγουδι το πικαπ τελειώνει 15 δευτερα πιο γρηγορα απο τη δηλωμενη διάρκεια (και το cd) προφανως.

 

και το προβλημα είναι οτι με ένα τέτοιο πικαπ απλα δεν ακους την αυθεντικη ηχογραφιση, πες το παραξενιά αλλα υποτίθεται οτι προτιμας το βινυλιο σε σχεση με το cd, όταν μπορεις, προκειμενου να εχεις ενα ηχητικό αποτελεσμα πιο κοντα στην αυθεντική ηχογραφιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι: πως στην ευχή ακούει κανείς διαφορά ενός ημιτονίου σε ένα πικαπ βινυλίου; Πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος ότι φταίει το πικαπ και όχι κάποιος άλλος παράγοντας' date=' όπως το να ήταν ελάχιστα ξεκούρδιστα τα όργανα που έπαιζαν ή να έχανε λίγο το μπομπινόφωνο με το οποίο τους έγραφαν αυτούς που έπαιζαν.

 

Ακόμη και να δεχτώ ότι φταίει το πικαπ (που δεν το δέχομαι, διότι δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για κάτι τέτοιο), τι νόημα έχει να θέλει κανείς να το διορθώσει; Θα παίξεις μαζί του κάποιο όργανο; Θα επιχειρήσεις να το συγχρονίσεις με κάποια άλλη συσκευή η οποία (....) επίσης δεν έχει κάποιο τρόπο να διορθώσεις το pitch της;

 

Απλές απορίες.[/quote']

 

Φαντάζομαι πως συγκρίνωντάς το με τον ίδιο δίσκο σε CD καταλαβαίνεις την διαφορά "κουρδίσματος". Επίσης ναι, μου φαίνεται απόλυτα λογικό το να παίζεις μαζί με το κομμάτι... :roll:

Αξέχαστες εποχές που καταστρέφαμε κασσετοφωνάκια με το rewind για να βγάλουμε όλα τα κομμάτια του "καινουργιου" δίσκου των Maiden :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, συγνώμη που επιμένω αλλά νομίζω ότι παιδεύεστε χωρίς λόγο. Το ξέρω ότι υπάρχει μία μυθολογία για τους δίσκους βινυλίου και όλα αυτά, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς πικαπ πολλών εκατοντάδων ευρώ, με βραχίονα πολλών εκατοντάδων ευρώ και κεφαλή πολλών εκατοντάδων ευρώ, το βινύλιο ακούγεται πολύ-πολύ χειρότερα από το φθηνότερο cd. Τώρα, αν μέσα στα εκατοντάδες χιλιάδες κριτς, τα σφάλματα ανάγνωσης, την λερωμένη βελόνα κλπ κλπ, καταφέρνει κάποιος να ενοχλείται από απόκλιση του 1/3 του ημιτονίου, του προτείνω λαμπρή καριέρα σε... υποβρύχιο (όπου η άριστη ακοή πληρώνεται αδρότατα και γλυτώνει ζωές).

 

Επίσης, το επιχείρημα για την σύγκριση με το cd δεν ευσταθεί διότι πολλά επαγγελματικά cd έχουν επίσης συστηματάκι για την ρύθμιση του pitch οπότε μικρές αποκλίσεις στο pitch υπάρχουν ακόμη και στα cd, αφήνοντας κατά μέρος τις ανακρίβειες που υπάρχουν στους αναφερόμενους ως χρόνους διάρκειας ενός οποιουδήποτε συγκεκριμένου κοματιού (τέτοιες έχω εντοπίσει πολλές φορές).

 

Τέλος, όντως κάποτε χαλάγαμε κασετόφωνα, αλλά γιατί τα χαλάγαμε; Μήπως τα χαλάγαμε διότι δεν υπήρχε cd; Σήμερα υπάρχει άνθρωπος που θα κάτσει να κάνει rewind με... δίσκους βινυλίου, καταστρέφοντάς τους ακόμη περισσότερο; Όταν υπάρχει το cd;

 

Έλεος.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιναι πειρατικος ο δισκος..για αυτο....

 

 

 

Παντως αν με το που τον εβαλες..ειπες..Ωπα αυτο εχει αποκλιση 1/3 του ημιτονιου!!!!!!Ε τοτε ρε φιλε....υποκλινομαι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι ρε παιδια, δεν εχω ...βιονικη ακοή. προφανως δεν το καταλαβαίνεις.

αλλα δεν γινεται να παιξεις απο πανω με τιποτα, και μετρώντας τους χρονους όντως πηγαίνει πιο γρηγορα. και ενταξει, δεν σημαινει οτι δεν ακουω δισκους λογω αυτού, απλα αν μπορώ να το λυσω θα ηταν καλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου