Προς το περιεχόμενο

Νέο τραγούδι από funky_bassman... Metaloud!


funky_bassman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν είχε καιρό να με πιάσει "συγγραφικός" οίστρος και τώρα αποφάσισα να δουλέψω ένα παλιό μου τραγούδι το οποίο πλέον έχει τελείως διαφορετική προοπτική... Ήθελα να κάνω και μία δοκιμή βάζοντας το ούτι σε πιο metal/rock δρόμους και ήχους... Οπότε συγχωρήστε μου σας παρακαλώ το αντικειμενικά απαίσιο παίξιμο μου...

Επισυνάπτω 2 αρχεία του ίδιου τραγουδιού για να μου πείτε πιο σας αρέσει περισσότερο από άποψη ήχου και παραγωγής..

Όλα τα όργανα είναι παιγμένα από εμένα εκτός από τα drums που είναι λούπα του EZ... Το μπάσο είναι ένα Squier P bass των 130 ευρώ με ένα preamp της Line6, η κιθάρα μία Squier Strato με προσομοίωση έναν VOX 2Χ12 σε καμπίνα Marshall 4Χ10 (πάλι από την Line6),τα strings είναι cello και violin της DSK (πολύ ωραία εταιρία για VST και κυρίως είναι free) και το ούτι είναι παιγμένο από εμένα και ηχογραφημένο με κάψα (μπορείτε να δείτε εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=178496.0).. Όλη η μίξη και το "master" έγινε στο audition 3.0

Χτυπάτε άφοβα!!!

metaloud_1.mp3

metaloud_2.mp3

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραιο ως θέμα αλλά θελει δουλεια για να ολοκληρωθει ως τραγούδι (κάποιο γυρισμα κλπ).

 

η δική μου γνωμη ειναι: ή βαζεις μια λουπα πιο oriental με μερικά περκουσιον και το πας πιο ακουστικό ή πρέπει να μπει μια καφρικη κιθάρα ;)

 

 

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο τιτλος σου δηλωνει οτι θα υπαρχουν και φωνητικα, και περιμενα να τραγουδησεις καποια στιγμη.

Κατα τ'αλλα συμφωνω οτι χρειαζεται ''κατι ακομα'' για να ολοκληρωθει και να φυγει απο την απλη ''αναπτυξη ιδεων''. Ωστοσο, οι ιδεες μου αρεσαν και αν μπει αυτο το κατι ακομα που λεμε, νομιζω θα ειναι αρκετα ενδιαφερον.

Κατι σημαντικο παικτικα, ομως, ειναι το οτι σε τετοια ειδη(metal/rock οπως λες κι εσυ), με αργο tempo και σκοτεινη διαθεση, ειναι ''απαραιτητο'' να υπαρχει τελειος συγχρονισμος! Να σκανε μαζι αυτα που πρεπει! Στο κομματι σου, ειδικα στο πρωτο μερος του, τοσο το μπασο οσο και η κιθαρα νομιζω πως δεν ακολουθουν πιστα τη λουπα. Εχω την εντυπωση οτι βιαζεσαι. Ειδικοτερα στο χτυπημα του ταμπουρου, το οποιο ερχεται λιγο μετα την κιθαρα. Με λιγη ρυθμικη διορθωση στο παιξιμο ωστε να γινει πιο ορθο αλλα και πιο ''aggressive'' και αποφασιστικο, νομιζω οτι το κομματι θα δειξει ολη του τη δυναμικη, η οποια φαινεται οτι υπαρχει!

Ισως και να χρειαζεται οντως λιγο γκαζι περισσοτερο στην κιθαρα(αλλα αυτο πλεον ειναι υποκειμενικο και στην τελικη το αποφασιζεις μονος σου).

Edit: Ok, πρεπει να διαβαζω προσεκτικοτερα, γιατι τωρα ειδα οτι ζητας να σου πουμε πιο μας αρεσει περισσοτερο σαν παραγωγη και μπορει να μη σε ενδιαφερουν αλλα σχολια.

Σαν ηχος και παραγωγη δεν μπορεσα να διακρινω μεγαλη διαφορα. Ισως να προτιμω τα τυμπανα του δευτερου, αλλα με την υπολοιπη μιξη του πρωτου. Θα τα ξαναακουσω και θα επανελθω αν σημειωσω κατι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν έχω κάνει κάποιες "διορθώσεις" από χτες στην ενορχήστρωση και θα ήθελα γνώμες για πιο να κρατήσω ώστε να το δουλέψω λίγο καλύτερα και παιχτικά και σαν ήχος (κοινώς να φέρω έναν πληκτρά να παίξει τα vst και να γίνει προσεκτικότερη δουλειά...)..

Πάλι είναι 2 κομμάτια για να μου πείτε για ήχο εάν μπορείτε... Στην ουσία στο ένα κομμάτι έχει γίνει μόνο μίξη ενώ στο άλλο περαιτέρω επεξεργασία στο stereo ώστε να είναι λίγο πιο smooth...

metaloud_3.mp3

metaloud_4.mp3

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα προβληματα στον χρονο εξακολουθουν να υπαρχουν. Θελει δουλεια ακομη.  Σε οτι αφορα τον ηχο

η  προσθηκη του λιμιτερ δεν ειναι αυτο που διορθωνει κατι. Πρακτικα στο 3 και το 4 ακουσα το

ιδιο σχεδον ηχοχρωμα με 4 db περιπου παραπανω, οκ και την νεα λουπα που βαζει κι αυτη χρονικα

προβληματα.

 

Ροκ-Μεταλ? Ποσο ροκ η μεταλ θελεις να βγει?

Θα ηθελα να ξερω εαν εχεις καποια παραγωγη εμποριου στον νου σου που θες να προσεγγισεις.

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ροκ-Μεταλ? Ποσο ροκ η μεταλ θελεις να βγει?

Θα ηθελα να ξερω εαν εχεις καποια παραγωγη εμποριου στον νου σου που θες να προσεγγισεις.

Ίσως στην εισαγωγή του spiral των Godsmack...

http://www.youtube.com/watch?v=-z70xGxVLpk

Tα προβλήματα στον χρόνο δυστυχώς το ξέρω ότι υπάρχουν... Απλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να το ξαναγράψω μόνος μου γιατί έτσι και αλλιώς θα κάνω και άλλη δουλειά τζάμπα εφόσων θα τα ξαναγράψω πιο σοβαρά εφόσων καταλήξω σε μία ενορχήστρωση... Γενικά προτιμάς τη νέα λούπα ή το κλασικό drumming?

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετρονομος την τυχη μου!!!!!!!!! :)

Το πρόβλημα είναι ότι είναι ηχογραφημένα με μετρονόμο αλλά κάτι κάνω λάθος στο editing (Μάλλον στο κόψε ράψε) γιατί στο τέλος βγαίνουν προβλήματα... U got a point πάντως!!!  ;)

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου