Προς το περιεχόμενο

Πεταλιερα με δυνατοτητα channel switching


FrosT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Behringer έχει δύο προγραματιζόμετα αναλογικά switches. Μπορείς να αναθέσεις σε αυτά να αλλάζουν ας πούμε το κανάλι του ενισχυτή σου απο καθαρό σε βρώμικο.

Η ανάθεση αυτή "σώζεται" στο preset της μαζί με το program change #, τις προτιμήσεις σου για τους υπόλοιπους Μidi controllers κλπ. Δηλαδή ναί, κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφεις.

Μπορείς να έχεις το preset-patch-program 001 της εφεδιέρας σου ή του rack στην θέση 1Α της FC-1010 και ταυτόχρονα να σου αλλάζει το κανάλι του ενισχυτή σου σε clean και στην θέση 1Β να έχεις το preset-patch-program 001 της εφεδιέρας σου ή του rack με βρώμικο κανάλι, ενώ στην θέση 1C της FC-1010 να έχεις τοpreset-patch-program 094 της εφεδιέρας σου ή του rack με το κανάλι της αρεσκείας σου. Επίσης μπορείς να ρυθμίζεις και όποια άλλη παράμετρο της εφεδιέρας σου θέλεις, (π.χ minimum ή maximum volume) αρκεί το εφέ σου να δέχεται την συγκεκριμένη εντολή μέσω midi.

Η FC-1010 διαθέτει και έναν PC editor που κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, απλά τικάροντας κουτάκια και βάζοντας νούμερα ( Value ) στους Midi Controllers.

Mπορείς να κατεβάσεις το μάνιουαλ απο το site της Εταιρίας και να διαβάσεις με λεπτομέρειες τις δυνατότητές της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα φιλε μου!

το προβλημα σου με ειχε απασχολησει και μενα παλιοτερα και κατεληξα να χορευω κλακετες γιατι δεν μπορουσα να κανω κατι αλλο.

Στην περιπτωση σου τωρα,

 

Αρχικα θα πρεπει ο ενισχυτης σου να παιρνει midi καλωδιο.

Κατα δευτερον θα χρειαστεις οπωσδηποτε την πεταλιερα - controller (της benhriger ειναι καλη).

τριτον μπορει αν τα καταφερεις να μην χρειαζεται να χορευεις κλακετες επι σκηνης αλλα σκεψου το πακετο με καλωδια που θαχεις να αντιμετωπισεις.

 

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Και το G-System έχει relays επίσης.

 

Αλλά η πιο οικονομική και all-around λύση είναι η Behringer που πρότεινε ο Bill. Αν το πολυεφφέ σου ελέγχεται από MIDI (που όλα το κάνουν), απλά τα έχεις "πίσω" και τρέχεις τα πάντα από την FCB.

 

Δες και εδώ για ένα "unofficial" firmware update (με έξτρα τσιπάκι) που κοστίζει ελάχιστα και αυξάνει πολύ τις δυνατότητες:

 

http://www.ossandust.be/

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια και μιλάτε για το G major 2, να ρωτήξω αν καποιος ξέρεις αν το equilizer του είναι 10 band eq. και γενικά αν είναι καλό και transparent??? Σκέφτομαι καιρό να το χτυπήσω το εν λόγω rack...

Mesa BooBie: The Spirit of Sex in Bedroom :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη ο φιλος που ψαχνει λυση εχει καλο ενυσχητη λαμπατο ειναι αμαρτια να παιζει με boss-pod και τα ρεστα...γιαυτο g-major 2...θα κρατησεις τον τονο σου και θα εχεις αψογα εφφε...το relay ρυθμιζεται στα patches οποτε μπορεις να κανεις οτι φανταστεις...ολα αυτα αν θες να κανεις το βημα σε RACK...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια 1000 ευχαριστω για τις απαντησεις, πραγματικα εχω αρχισει και ξεκαθαριζω λιγο τα πραματα στο κεφαλι μου  :D :D

Οτι θα εχω την behringer για κοντρολλερ ειναι σιγουρο πλεον, καθως κανει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ψαχνω.

 

Αρχικα θα πρεπει ο ενισχυτης σου να παιρνει midi καλωδιο.

 

Μα το ολο point της behringer δεν ειναι οι αναλογικες εισοδοι για τα fs του ενισχυτη? Αν ειχε midi ο amp θα ηταν ολα πολυ πιο απλα  :P :P

 

θα κρατησεις τον τονο σου και θα εχεις αψογα εφφε...το relay ρυθμιζεται στα patches οποτε μπορεις να κανεις οτι φανταστεις...ολα αυτα αν θες να κανεις το βημα σε RACK...

 

Μερικες ερωτησεις για το G Major:

  • Οι συνδεσεις πως ειναι? Το συνδεεις και στο fx loop και στο input του amp και συνδεεις την κιθαρα στο rack? Μονο ετσι μπορω να φανταστω να δουλευουν και εφφε και gate και comp..
  • Ποιες οι διαφορες μεταξυ G Major & G Major 2??

Γενικα καμια καλλη εναλλακτικη για το TC εχουμε, μπας και γλιτωσω το 440αρι?

Επισης, ειδα στο Νακα που ειναι ο εισαγωγεας της TC οτι εχει ακομη προς πωληση το G Sharp που ειναι μεν παλιοτερο μοντελο, αλλα ερχετε περιπου στη μιση τιμη (G Major 440 € - thomann, G Sharp 240 € - Νακας). Εχει κανεις καμια ιδεα περι τινος προκειτε?

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου