Προς το περιεχόμενο

nova-atlantis.gr


mustafank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Αν και δεν αφορά τη μουσική καθ'εαυτή,αλλά την Τέχνη,γενικότερα,θα ήθελα να σας ενημερώσω για την προσπάθεια δύο φίλων να δημιουργήσουν έναν online εκδοτικό οίκο,ο οποίος θα παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του στους συγγραφείς,οι οποίοι και θα έχουν τον πλήρη έλεγχο και τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους,ορίζοντας από μόνοι τους το αντίτιμο των βιβλίων τους(από δωρεάν έως όσο πιστεύουν),το οποίο και θα τους αποδίδεται εξ'ολοκλήρου(δε θα κρατάει κάποιο ποσοστό ο εκδοτικός οίκος).

  Η ηλεκτρονική διέθυνση του site είναι:

http:// nova-atlantis.gr/

 

και σύμφωνα με τα λόγια των δημιουργών του:

 

Nova Atlantis

 

  Λόγος καινοφανής... Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί ένας λόγος που έρχεται από νέους καλλιτέχνες και παρουσιάζεται μέσα από έναν νέο, καινοτόμο «εκδοτικό οίκο»; H Νέα Ατλαντίδα λοιπόν , εμπνευσμένη από τον ιδανικό ουτοπικό κόσμο που οραματίστηκε ο Francis Bacon, είναι ο χώρος όπου θα συναθροίζονται οι σκέψεις, οι ιδέες και το έργο των ανθρώπων εκείνων, που σαν ανήσυχα πνεύματα ζητούν το τόσο «σουρεαλιστικά» πραγματικό: να επικοινωνήσουν άμεσα με συνανθρώπους, να διαβάσουν και να διαβαστούν, χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει κανένας που θα κρίνει το έργο τους με ιδιοτελή κριτήρια. Οι «εκδόσεις» Nova Atlantis («εκδόσεις» κατ’ευφημισμό μόνο, για αυτό και τα εισαγωγικά... J ) είναι ο χώρος εκείνος που θα φιλοξενήσει αυτά τα έργα.Είναι ένας άυλος εκδοτικός οίκος που επιτρέπει σε συγγραφείς να εκδώσουν το βιβλίο τους με παρά πολύ απλές διαδικασίες, αλλά και να έχουν μια άμεση διάδραση με το αναγνωστικό κοινό τους.

 

   Καινοφανές; Σίγουρα! Κι αυτό γιατί μέσω των «εκδόσεων» Nova Atlantis παρέχεται εκτύπωση απευθείας σε ηλεκτρονικό βιβλίο (οικολογικό, εύχρηστο, μεταφέρσιμο, διαδόσιμο), άμεση πρόσβαση των αναγνωστών στα βιβλία το επόμενο λεπτό από τη δημιουργία τους, επικοινωνία συγγραφέων-αναγνωστών, δυνατότητα να ορίζει ο κάθε συγγραφέας την τιμή που εκείνος κρίνει κατάλληλη για το βιβλίο του και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από τον εκδοτικό οίκο! Οι εκδόσεις Nova Atlantis ΔΕΝ εισπράτουν τίποτα από την τιμή που θα ορίσει ο συγγραφέας ούτε και χρεώνουν τους συγγραφείς προκειμένου να ανεβάσουν το έργο τους στον ιστότοπο! Γιατί; Γιατί έτσι θέλουμε... Δεν έχουμε σκοπό να βγάλουμε χρήματα από αυτό. Τα εξόδα τα καλύπτουμε από τις λίγες διαφημίσεις και μόνο.

 

   Απλά, το όλο εγχείρημα βασίζεται στην ιδέα δύο ανθρώπων που είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια, και οι οποίοι όντας γνήσιοι «ερασιτέχνες» θέλησαν να φτιάξουν έναν εκδοτικό οίκο που θα έχει ελάχιστα έξοδα, για να μπορεί να παρέχει το έργο το δικό τους αλλά και άλλων καλλιτεχνών ει δυνατόν και δωρεάν. Πως μπορείς άλλωστε να τιμολογήσεις το πνευματικό δημιούργημα; Κάποιο ποίημα λόγου χάρη; Έχει κόστος; Έχει τιμή; Πως μπορείς να κοστολογήσεις τον λόγο;

 

   Όπως είπε και ο φίλος μου κάποτε σε ένα ποίημά του: «Λόγος στεγνός. Πώς αλλιώς;»

 

   Λόγος Καινοφανής...

   Έτσι! Όπως η άυλη σκέψη,

   τον άυλο λόγο πλάθει

   και άυλη γραφή εξακοντίζει

   σε αισθήματα

   που λημέρισαν σε ανήλιαγα μέρη

   να δροσιστούν

   απ΄το ερωτόνερο που έλουσεν

   τις κόρες των ματιών

   και των ανθρώπων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καταρχήν χρόνια πολλά και ευχαριστούμε για το λινκ και τις πληροφορίες.

 

Επέτρεψέ μου, όμως, να παραμείνω ολίγον σκεπτικός, για τους παρακάτω λόγους:

 

1. Το να ορίσεις αντίτιμο για το βιβλίο σου, ΔΕΝ είναι δυνατόν ακόμη. Πρόκειται να γίνει στο μέλλον, αλλά το πότε δεν αναφέρετε.

2. Δε βλέπω (για την ώρα), λόγο να χρησιμοποιήσει κανείς την nova atlantis, παρά να το κάνει μόνος του. Είναι μάλλον εύκολο για τον μέσο χρήστη να βρει hosting και να ανεβάσει το PDF αρχείο του, και να το προσφέρει. Απ'την άλλη, για τον πατέρα μου (πχ), ετών 74, που είπε να ασχοληθεί τώρα στη σύνταξη με τη φιλοσοφία, μάλλον θα λειτουργησει καλά!

3. Δε μπορώ να βρω πληροφορίες για το ποιοί είναι, ονόματα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κλπ. Αυτό με κάνει εξαιρετικά σκεπτικό! Δε μπορείς να ζητάς το πόνημά μου, το έργο μου, την συνεργασία μου, και να μην ξέρω ποιός είσαι. Ειδικά αφού είναι στα Ελληνικά, φαντάζομαι ότι τρέχει από Έλληνες. Η e-mail φόρμα δε μου φτάνει.

 

Τέλος, ως επαγγελματίας καλιτέχνης, λόγια του τύπου "Πως μπορείς άλλωστε να τιμολογήσεις το πνευματικό δημιούργημα; Κάποιο ποίημα λόγου χάρη; Έχει κόστος; Έχει τιμή; Πως μπορείς να κοστολογήσεις τον λόγο;" με απομακρύνουν από την όλη ιδέα... Ναι, ο λόγος δεν έχει τιμή, αλλά ο χρόνος, η εκπαιδεύση και οι ανάγκες έχουν! Δηλώνω ένθερμος οπαδός των freeware και open source προγραμμάτων, αλλά κι εκεί υπάρχει ένα όραμα, διαφορετικό από την απαξίωση (χρηματική) των έργων τους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Nikolas:Το site μόλις βγήκε στον "αέρα",οπότε στην πορεία,πιστεύω,πως οι όποιες παραλείψεις θα διορθωθούν(από όσο γνωρίζω είναι σε διαδικασία απόκτησης ISBN).

  Δεν είμαι ένας από τους δημιουργούς του site(ο ένας εκ των δύο είναι καλός μου φίλος) προς αποφυγή παρεξηγήσεων

και από όσο τον γνωρίζω(μια και σίγουρα δε μπορώ να μιλάω εκ μέρους του) η όλη ιδέα δεν έχει να κάνει με την απαξίωση του χρήματος όσο με την εξάλειψη μεσαζόντων,ούτως ώστε ο συγγραφέας να έχει την αμεσότερη δυνατή σχέση με το αναγνωστικό του κοινό(θα λειτουργήσει forum,για συζητήσεις μεταξύ των δημιουργών και του κοινού).

 

Όσο για αυτό:

3. Δε μπορώ να βρω πληροφορίες για το ποιοί είναι, ονόματα, διεύθυνση, τηλέφωνο, κλπ. Αυτό με κάνει εξαιρετικά σκεπτικό! Δε μπορείς να ζητάς το πόνημά μου, το έργο μου, την συνεργασία μου, και να μην ξέρω ποιός είσαι. Ειδικά αφού είναι στα Ελληνικά, φαντάζομαι ότι τρέχει από Έλληνες. Η e-mail φόρμα δε μου φτάνει.

έχεις δίκιο και θα το μεταφέρω στους ίδιους.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πολύ ωραία! :)

 

Ευχαριστώ για τις παραπάνω πληροφορίες. Ελπίζω να πάει καλά, και, πράγματι, να λειτουργήσει όπως περιγράφεις! :) Θα είναι καλό να υπάρχει κάτι τέτοιο από Ελληνικής μεριάς!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου