Προς το περιεχόμενο

1958 Les Paul VOS Vs 1959 Les Paul VOS


argytar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολες οι reissues ειναι πρακτικα οι ιδιες κιθαρες με μικρες διαφοροποιησεις που εχουν να κανουν με το finish , τους μαγνητες και κυριως το παχος του μπρατσου , το βαρος και την ομορφια του maple στο καπακι.

Οι R7 εχουν τα πιο παχια μπρατσα και μετα ακολουθουν οι R8 με τις R9 να εχουν λιγοτερο παχια απο τις R8 , αν ομως δεν τις παιξεις ο ιδιος ειναι λιγο δυσκολο να αποφασισεις πιο απο ολα σε βολευει καλυτερα.

Εκεινο που κανει τις R9 ακριβοτερες "καθ'υπερβολη" ειναι απλα οτι ειναι λιγο ελαφρυτερες ( οπως και οι R0 ) απο τις R8 οι οποιες ειναι με τη σειρα τους ελαφρυτερες απο τις R7 και οτι εχουν flame maple καπακι!

Κατα την ταπεινη μου γνωμη , αν σε βολευουν τα παχια ψωμωδη μπρατσα , εκεινη που αποτελει το " the best thing for the money " ειναι η LP Custom 68 Reissue και μετα η R7!

Προφανως αμα ειναι να δωσεις τοσα λεφτα , ειδικα σημερα που δεν υπαρχει σαλιο , πρεπει οπωσδηποτε να τις δοκιμασεις ο ιδιος , αν και σε αυτη την κατηγορια ( απο τη δικια μου πειρα ) ειναι πολυ δυσκολο να παρεις ενα μετριο οργανο αν και ποτε δεν ξερεις....

Αυτη η φωτο ειναι απο το custom-shop της Gibson και αναφερεται στο βαρος που πρεπει να εxει το καθε μοντελο.

 

GibsonLPWeights.jpg

It's only Rock 'n' Roll .....................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 72
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

 

ok δε βρίσκω αυτή τη στιγμή παράδειγμα στο ebay

 

ισως αυτό

 

http://cgi.ebay.com/Bookmatched-Curly-Flamey-Maple-Guitar-Top-Exquisite-/200351708504?pt=Guitar_Accessories&hash=item2ea5e47558

 

αλλά γενικότερα μην αρπάζεσαι μπορεί και να έχει flame maple tops που κάνουν τόσα λεφτά που λες αν είναι παλαιας κοπης ή προερχόμενα από reserves της Ευρώπης.

αναρρωτιέμαι πιο πολύ αν δικαιολογείται η τιμή και αν δίδοντας τα διπλασια (πολλα λεφτα) παίρνεις καλύτερη κιθάρα . Το βαρος όντως παιζει ρόλο οπότε τοτε σιγουρα δικαιολογειται ο διαφορετικος ηχος. Προσωπικα παιζω με U μανίκια οπότε δε με χαλάει η 57άρα ,αν και μια λες πωλ ελαφριά είναι καλή φάση...

 

Θα δείξει...κουβέντα να γίνεται! Ευχαριστώ όλους για τις απανττήσεις!! Ήταν διαφωτιστικές!

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοειται πως και η 57 goldtop που ειναι κατα πολυ φτηνοτερη οτι εχει πανομοιοτυπο ηχο με τις 58 59 και 60. Ολες BB1 & BB2 εχουν με 50s wiring και τα ψευτο bumblebees που βγαζει η gibson.

 

Εννοειται πως πληρωμεις 99% εμφανιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια εγω εχω μια 57 VOS και εχω παιξει και με 58 και με 59. Χοντρικα θα ελεγα πως η 57 ροκαρει περισσοτερο απο ολες, εχει πιο αγριο χαρακτηρα. Η 58 ειναι λιγο πιο γλυκια και και 59 ακομη πιο γλυκια. Η 58 εχει το ιδιο ακριβως μπρατσο με την 57 και η 59 εχει πιο λεπτο. Το μαονι που μπαινει στην 59 και στην 60 ειναι το καλυτερης ποιοτητας/ελαφρυτερο.

 

Τωρα για το καπακι που αναφερεστε θα πω πως ναι η Γκιμπσον υπερτιμολογει το καπακι και ειναι αστειο αυτο που κανει. Ομως αφου μπορει να πουλησει υπερτιμολογημενα οργανα με βαση το grain στο καπακι το κανει. Ο κοσμος γουσταρει τα νερα στο κελεμπεκι ενω ουσιαστικα προσφερουν ελαχιστες μην πω κιολας μηδαμινες διαφορες στον ηχο. Ειναι θεμα εμφανισης καθαρα.

 

Τα κελεπουρια στην σειρα αυτη ειναι η 57 και η 58. Βεβαια το πολυ χοντρο μπρατσο που εχουν ειναι θεμα προσωπικου γουστου. Εμενα μου αρεσουν. Σε αλλους καθολου!

 

Παντως αν καποιοσ θελει να παρει σωστη Λες πωλ παει μονο σε VOS. Αν συγκρινεις παραγωγης λες πωλ με Καστομ σοπ οι πρωτες ειναι για γελια. Πολλοι φιλοι εχουν και τις εχουμε βαλει διπλα διπλα και ολοι κλαινε που εδωσαν 1800 η 2000 χιλιαρικα να παρουν την traditional η την standard η την classic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η traditional ειναι μια χαρα κιθαρα.

 

εγω παντως για την ιστορια σχεδιαζω να παρω μια 59 η 60 vos 2008+ και να βαλω tonepros stopbar tailpiece, jimmy page wiring, (paper in oil caps, διπλο coil splitting, διπλο out of phase), (μαλλον) bareknuckle riff raff/black dog και grover tuners, τεραστιο σε κοστος project αλλα οταν επιτελους θα μπορεσω να το υλοποιησω θα εχω κλεισει απο gibson και γενικα humbackeroειδη...

 

υγ. ναι οι bb1 & bb2 ειναι χαλια  ;D

υγ2. τα ηλεκτρικα που εχουν τα reissue μοντελα αν και καλα, ουδεμια σχεση εχουν με την εποχη που αντιπροσωπευουν

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα

 

εγώ έχω την 57 vos και είχα δοκιμάσει την 58 και την 59. Η 57 είναι η πιο σκαστή , ευκρινείς και ανοικτή. Η 58 είναι πιο γλυκιά , σκοτεινή και μουντή και η 59 είναι το ενδιάμεσο απο την 57 και την 58 κάτι σαν τη ''χρυσή τομή''. Δεν νομίζω ότι η 58 και η 59 ήταν πιο ελαφρυές ίσα ίσα πάντα οι goldtop  μου φαίνονταν πιο ελαφρυές αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Προσωπικά και τα ίδια χρήματα να έκαναν πάλι την 57 θα αγόραζα και η επόμενη κιθάρα μου θα είναι η 56 vos.

 

ελπίζω να βοήθησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έπαιρνα Les Paul με P90s μάλλον την 54 θα προτιμούσα!! Μ αρέσει το πρωτόγονο στυλ της, νομίζω ότι και η studio με τους P90s είναι καλή ευκαιρία αν και δεν ξέρω από ξυλεία τι παίζει ...

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρυσι το καλοκαίρι είχε περάσει μια '56 V.O.S. από το Vibrato που ήταν εξαιρετική. Αν την πήρε κάποιο μέλος του Forum ας τη παρουσιάσει.

1)Χοντρικα θα ελεγα πως η 57 ροκαρει περισσοτερο απο ολες.

2) Η 58 εχει το ιδιο ακριβως μπρατσο με την 57.

3)Πολλοι φιλοι εχουν και τις εχουμε βαλει διπλα διπλα και ολοι κλαινε που εδωσαν 1800 η 2000 χιλιαρικα να παρουν την traditional η την standard η την classic.

1)Δεν συμφωνώ.

2)Όχι.

3)Και κάποιοι άλλοι (φίλοι) κλαίνε για τα λευτά που έδωσαν για V.O.S. ;)

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρυσι το καλοκαίρι είχε περάσει μια '56 V.O.S. από το Vibrato που ήταν εξαιρετική. Αν την πήρε κάποιο μέλος του Forum ας τη παρουσιάσει.1)Δεν συμφωνώ.

2)Όχι.

3)Και κάποιοι άλλοι (φίλοι) κλαίνε για τα λευτά που έδωσαν για V.O.S. ;)

 

1) εγω νομιζω οτι η 59 παιζει καλυτερα τερλεγκα

2) Μερικες φορες αυτο ισχυει  :)

3) γιουπιγιαγια γουπι γιουπι για

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου