Προς το περιεχόμενο

Farfisa service


PanosTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια παλιά Farfisa (με drawbars) και μου φαλτσάρουν όλα τα Λα (είναι κάμποσα Hz πεσμένα). Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Είναι πολύπλοκο το service?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλει κούρδισμα!

 

Αν στο κάνει σε όλες τις νότες, υπάρχει περίπτωση, ανάλογα ποια VIP έχεις, να υπάρχει ένα master tuning trimmer από κάτω που μπορείς να το ρυθμίσεις χωρίς να ανοίξεις το organ. Αρκεί να βρεις την συγκεκριμένη τρύπα!

 

Αν στο κάνει μόνο στην Λα, πρέπει να ανοίξεις το organ! Θέλει προσοχή, αν και στα oscillators δεν υπάρχει θανατηφόρα τάση, υπάρχει όμως σε άλλα μέρη του organ! Οπότε δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός. Όταν κουρδίζεις, η Farfisa θα είναι στο ρεύμα, οπότε υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας!

 

Τα oscillators σε όσες VIP έχω δει, βρίσκονται στον πάτω, ενώ στις Compact από πάνω, στο πίσω μέρος. Φαντάζομαι όμως VIP έχεις, αφού λες ότι έχει drawbars. Υπάρχει ένα τρίμμερ σε κάθε ταλαντωτή(νότα) που ρυθμίζει την  συχνότητα του(της). Σε κάθε ταλαντωτή αναγράφεται και η νότα πάνω στην αντίστοιχη πλακέτα. Οπότε εύκολα μπορείς να καταλάβεις ποιός είναι που. Περιστρέφοντας το δεξιά-αριστερά κουρδίζεις την νότα. Ένας ταλαντωτής είναι για όλες της Λα. Μετά γίνεται η διαίρεση ανάλογα με το πόσες οκτάβες υπάρχουν, στους διαιρέτες.

 

Αν δεν "έρχεται" η νότα όσο και να περιστρέψεις το τρίμμερ δυστυχώς θέλει προσθήκη ή αφαίρεση χωρητικότητας στο κύκλωμα. Είναι λίγο πιο δύσκολο αυτό και φυσικά χρειάζεται ...κολλητήρι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου