Προς το περιεχόμενο

Engl powerball 2-invader-steve morse-fireball


treloagori

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα ενδιαφερομαι για εναν απο αυτους τους ενισχυτες...εκτος απ τα χαρακτηριστικα τους λαμπες,καναλια που τα εχω βρει θα με ενδιεφερε καποια αποψη απο προσωπικη εμπειρια με τα μηχανηματα αυτα...

 

δεν με ενδιαφερει να κανει παπαδες το μηχανημα ουτε να εχει 453 καναλια απλα να ξερω ποιος εχει τον ''καλυτερο'' βρωμικο ηχο...δεν εννοω καφριλες αλλα καλο  διαυγη βρωμικο ηχο....

 

επισης  αν γνωριζουμε σε ποιον απ τους αλλους engl βασιζεται το βρωμικο του morse...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω παίξει με τον POWERBALL II και μάλιστα την περίοδο που καιγόμουν να δοκιμάσω ENGL. Τελικά, όταν τον δοκίμασα απαγοητεύτηκα πλήρως.Να διευκρινίσω πάντως ότι έπαιξα σε σχετικά χαμηλές εντάσεις (volume καναλιού περίπου στο 3 και master περίπυ στο 2-3). Είναι και 100άρης, πόσο να τον ανοίξεις?

 

Anyway, μην ξεφεύγω. Αυτό που διαπίστωσα κατευθείαν είναι ότι ο ενισχυτής έχει μηδέν bottom end, μηδέν μπάσα, ένα άψυχο πράγμα. Επιπλέον ο ήχος ήταν πολύ πλαστικός/ψηφιακός για τα γούστα μου (και μ'αρέσει ο ήχος των Nevermore, φερ'ειπείν που παίζει με ENGL ο loomis). Το μόνο κανάλι που μου φάνηκε αρκετά καλό ήταν το crunch κανάλι. Το καθαρό ήταν αδιάφορο και τα 2 lead κανάλια όπως περιέγραψα προηγουμένως.

 

Το μόνο καλό που το προσδίδω σαν ενισχυτή είναι το αρκετά καλό αποτέλεσμα που δίνει σε ηχογράφηση στο 4ο κανάλι.

 

Σε αυτά τα λεφτά (και ακόμα λιγότερα) υπάρχουν πολύ καλύτερα κεφάλια κατ'εμέ. Ο POWERBALL II μου έβγαλε κάτι το φτηνιάρικο. Κρίμα γιατί κι εγώ είχα στρέψει όλες μου τις ελπίδες για ποιοτικό ήχο προς τα εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Σε αυτά τα λεφτά (και ακόμα λιγότερα) υπάρχουν πολύ καλύτερα κεφάλια κατ'εμέ.

 

Βασικα επειδη εχω δοκιμασει τελευταια τα παντα και ο συγκεκριμενος ηταν ο μονος που μου αρεσε , μπορεις να μου πεις ποια αλλα κεφαλια βρισκεις καλυτερα και πιο φθηνα γιατι ψαχνομαι αυτο το διαστημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό είναι οι:

 

Orange rockerverb 50 (έχω παίξει με τον συγκεκριμένο και έχει ένα απ'τα καλύτερα και φυσικά distortion κανάλια που έχω ακούσει σε κεφαλή. Και μιλάμε για βαρβάτο σφιχτό ήχο.Έχει επίσης φοβερό καθαρό κανάλι-υπόψιν στην κιθάρα μου έχω EMG, ε ακόμα και μ'αυτούς τα σπάει το καθαρό, στα μείον του, το ότι είναι 2κάναλος)

http://www.thomann.de/gr/orange_rockerverb_50h_mkii.htm

 

Bugera 333/333xl (δεν ξέρω ποιο απ'τα 2-δεν ξέρω αν έχει διαφορά αν έχει ή όχι το xl. Τον άκουσα από κοντά και μπορώ να πω πως το βρώμικο κανάλι του με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Για τα άλλα κανάλια δεν ξέρω αλλά ο φίλος για βρώμικο κανάλι μίλησε. Βέβαια μετά μπαίνει στην μέση το όλο θέμα περί αξιοπιστίας bugera)

http://www.thomann.de/gr/bugera_333.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης να μην ξεχάσω τον Blackstar Series 1 100 ο οποίος έχει 1000 φορές καλύτερα καθαρά απ'τον powerball II. Συγκεκριμένα έχει τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει σε ενισχυτή με την κιθάρα μου (με EMG).

Το δεύτερο βρώμικο κανάλι του (παρόλο που είναι κυρίως rock ενισχυτής) ειδικά σε συνεργασία με ένα overdrive πετάλι είναι πιο βαρβάτο,φυσικό και smooth απ'του ENGL και έχει bottom end να φάνε και οι κότες.

http://www.thomann.de/gr/blackstar_series_one_100.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη πιστευεις οτι υπαρχει συγκριση μεταξυ των engl και ειδικα του powerball που εχουν παιξει τοσοι γνωστοι καλλιτεχνες με τους bugera ? δεν επιτιθεμαι απλα ρωταω γιατι μου εκανε εντυπωση...

 

Επισης το βρωμικο καναλι του orange ειναι αρκετο για καποιον που παιζει metal ας πουμε ?

 

απλα ρωταω ετσι ? no offence !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό δεδομένων αυτώς που λες για το πόσοι παίζουν με ENGL και την διαφορά στο κόστος τους αλλά μια δοκιμή ίσως σε κάνει να το δεις κι εσύ έτσι. Αν βγάλεις απ'το μυαλό σου (όχι εσύ, γενικά εννοώ) μάρκες, τιμές κ.λ.π. και εμπιστευτείς μόνο τα αυτιά σου τότε θα εκπλαγείς. Υπόψιν, όλα αυτά που λέω αφορούν τον ήχο και μόνο. Δεν αφορούν υλικά κατασκευής, αξιοπιστία και τέτοια.

 

Για τον Orange  το drive κανάλι του είναι πολύ στιβαρό και κάνει άνετα για metal. Μην ψαρώνεις απ'το όνομα της εταιρίας (εγώ την είχα κυρίως για rock ενισχυτές να φανταστείς και ήμουν έτσι όταν έπαιξα μαζί του  :o ) ή απ'την εμφάνισή του (η οποία δεν μ'αρέσει εμένα προσωπικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοιτα εχω δοκιμασει τον powerball ... και εχω παθει πλακα... μου αρεσε παρα πολυ... δηλαδη ενας ενυσχητης που εχει και καθαρο και βρωμικο καναλι , κατι το οποιο δεν βρισκεις ευκολα σε ενυσχητη...

 

θα κοιταξω και τους οραντζ... αλλα μου κανει εντυπωση που δεν σου αρεσε ο παουερμπολ.

 

οταν λες μποτομ εντ τι εννοεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω να δώσω τον ακριβή χαρακτηρισμό του bottom end αλλά εγώ τον αντιλαμβάνομαι σαν "ογκώδη μπασίλα". Δεν έχει σχέση με το μπάσο στο eq του ενισχυτή.

Αν εσένα σ'αρέσει ο powerball τότε δεν θα σου πω εγώ ούτε κανείς άλλος αν είναι καλός. Εγώ απλά είπα την γνώμη μου για τα δικά μου γούστα με βάση τα δικά μου αυτιά. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ απλά είπα την γνώμη μου για τα δικά μου γούστα με βάση τα δικά μου αυτιά. ;)

 

ναι ρε παιδι μου νταξει δεν λεω... απλα μου εκανε εντυπωση που δεν σου αρεσε γιατι οταν τον ακουσα μου αρεσε πολυ... Δηλαδη περισοτερο απο τον dual recto ας πουμε... και απο τον single , και απο τον 6505+ και γιαυτο απορησα... Ουτως η αλλος ολες αυτες οι αναλυσεις ειναι πολυ στο μικροσκοπιο αφου ειναι δυνατον να βγαλεις πολυ καλους ηχους απο ολους αυτους του ακριβους και καλους ενυσχητες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου