Προς το περιεχόμενο

Les Paul με 600 ευρώ.


koomis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από εμένα!

Νομίζω ότι το κόλλημα με τις Epiphone και τις Gibson καθώς υπάρχουν καθόλα αξιοπρεπείς (για να μην πω καλύτερες!) εναλλακτικές σε τιμές-χάρμα!

Μια τρομερή επιλογή θσ ήταν να μαζέψει λίγα παραπάνω και να πάρει μια Edwards! Πολλές κακές (ή και καλές) γλώσσες λένε ότι πατάνε Gibson, κοστίζουν λιγότερο και σκίζουν από ποιότητα! Από εκεί και πέρα υπάρχουν και εξαιρετικές singlecut PRS που δεν είναι ακριβώς Les Paul αλλά είναι εξαιρετικές, ειδικά για τον ήχο που ψάχνει το παλικάρι! Αξιότερο αναφοράς από όλα τα δείγματα που υπάρχουν είναι ένα μοντελάκι που θα κυκλοφορήσει μάλλον τον Ιούλιο και απ' όσο αναμένουν όλοι θα σκοτώνει: PRS SE 245! Στον ντίβη κάνει 646 γιούρα και από ήχο το μόνο βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube μου κάνει πολύ καλή εντύπωση!

Από εκεί και πέρα, κι εγώ ψαχνόμουν κάποτε για Epiphone αλλά πλέον απαξιώ λόγω ελεεινής ποιότητας (όχι μόνο στον ήχο, αλλά και στο hardware)... Η δε Studio είναι αξιοπρεπέστατη αλλά μέχρι εκεί! Τη σκεφτόμουν και εγώ αλλά η Edwards μου φαίνεται (και ακούγεται!) ΠΟΛΥ καλύτερη λύση, το ίδιο και η PRS!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Τη δικιά μου epiphone την αγόρασα μετά από αυστηρή επιλογή ανάμεσα σε 12 φαινομενικά ίδιες κιθάρες. Την πήρα το 2004. Μου πήρε 2 μήνες, και όταν τη βρήκα, την έβαλα να παίξει στον ίδιο RIVERA ενισχυτή δίπλα σε μια Les Paul Custom του 1990. Οι διαφορές στον ήχο ήταν απειροελάχιστες. Με τους μαγνήτες που της έβαλα (496R & 500T), πλεον μιλάμε για εφάμιλλο όργανο, που τότε μου κόστισε 750 αγορά + 200 μαγνήτες + 100 ποτενσιόμετρα tone push-pull και εργασία, σύνολο 1050 ευρώ. O μπασίστας μας (Μικρές Διαδρομές) έφερε στο στούντιο μιά Gibson LP studio του γιου του, για να περάσουμε κάτι riff σε ένα καινούργιο τραγούδι. Καλή, αλλά ο RIVERA την ξεγύμνωσε. Τελικά έπαιξε μέσα από έναν Fender ROC-PRO που αγορασα από ένα συμφορουμίτη μας. Αυτό, γιατί το όργανο στον λαμπάτο έδειξε αδυναμία, οπότε γράφτηκε παιγμένο από τον solid state. Το συμπέρασμα είναι δικό σας. Η δική μου epiphone πάντως σπέρνει. Και δυστυχώς τη δίνω, αφού από Gibson έχω τη Nighthawk SP3 του 1993. Ουσιαστικά, δεν βρίσκω Gibson που στα χέρια μου να παίζει καλύτερα από αυτήν που έχω. Χρειαζομαι ήχο strat, και θα πάω σε λύση μεξικάνικης. Όχι όποιας να ναι.

Θα ψάξω να βρώ αυτή που σονάρει. Γιατί στα φτηνότερα μοντέλα που λογικά έχουν και κατώτερη ξυλεία, μερικές φορές υπάρχουν εξαιρέσεις. Και αυτό είναι γνωστό.

 

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Στη θέση σου, θα έψαχνα να βρώ κιθάρα στα χρήματα που διαθέτει ο φίλος σου, αφού όμως τη δοκιμάσω. Δεν θα έπαιρνα ποτέ από μακριά, γιατί δεν ξέρεις τί θα σου έρθει και αν θα σονάρει. Φίλος πήρε Gibson από Αμερική, έδωσε 1350 ευρώ, και όταν τη βάλαμε στον ενισχυτή στεναχωρεθήκαμε. Κιθάρα μόνο με δοκιμή. Όπως είχε πει και ο Gary Moore σε μια συνέντευξή του,  όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος ποιο είναι το κριτήριό του όταν αγοράζει μια κιθάρα, αυτός απάντησε: "πρώτα την ακούω χωρίς ενισχυτή. Αν πάλλεται το ξύλο, θα βγάλει ήχο. Μετά την βάζω στον ενισχυτή".

 

Α, μπορείτε να δείτε την εν λόγω κιθάρα στο ερασιτεχνικό video clip που φτιάξαμε. Από το 2:12 και μετά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Έχοντας,μόλις, αγοράσει μια μεταχειρισμένη Hagstrom Super Swede,μπορώ να πω μόνο καλά λόγια.

  Άριστη ποιότητα κατασκευής,σούπερ ήχος (με δυνατότητα νασπλιτάρεις τους μαγνήτες σε μονούς με coil tap) και - κατά τη γνώμη μου - Les Paul feel στο maximum.

 

  ps Η κιθάρα μου είναι αυτή:

http://www.thomann.de/gr/hagstrom_super_swede_flm_vb.htm

 

το χρώμα μ@μ@ει,binding σε σώμα,μανίκι,headstock και πανέμορφα κλειδιά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου