Προς το περιεχόμενο

Vintage nut VS Am std. nut with solid steel saddles


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν χρησιμοποιώ πετάλια για drive. Μόνο το λαμπάτο ενισχυτή, που με τη Gibson Nighthawk ακόμα και με μονοπήνια διάταξη σκοτώνει. Μου φαίνεται ότι ενώ η μεξικάνα έχει πολύ ωραίο ακουστικό καθαρό ήχο, στο βρώμικο υπολείπεται. Χρειάζεται όλο το volume του ποτενσιόμετρου, και comressor CS3 boss για να δώσει γκάζια, αλλά και πάλι αν δεν κλείσω tone, τα πρίμα θερίζουν. Μόλις κλείσω το tone στο 6-7, γίνεται μεστός ο ήχος, αλλά δεν έχω αρμονικές (τσιμπιτές με πένα, δεν ενοοώ ανοιχτές).

 

Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να πιάσω ήχο Gibson, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Θέλω απλά να αποκτήσω πιο μεστό ήχο, Ερικ Τζόνσον ας πούμε, αλλά χωρίς κομπρέσορα. Έτσι σκέφτηκα μήπως το θέμα ήταν τα βαγονάκια της γέφυρας. Θυμήθηκα την κλεμμένη μου American Standard sunburst με custom shop neck+bridge και pearly gates SD που θέριζε...Eίχε τέτοια βαγονάκια. Τώρα θα μου πείτε ότι η μία είχε καλύτερα ξύλα, και θα έχετε δίκιο. Οκ. Μπορώ να κάνω κάτι στη μεξικάνα? Γέφυρα θα αλλάξω έτσι κι αλλιώς. Ποια μου προτείνετε? Επίσης, αν αλλάξω μόνο μαγνήτη bridge, ο virtual vintage heavy blues dimarzio θα ταίριαζε καλά με τους υπόλοιπους custom shop fender?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αν αλλάξεις bridge μαγνήτη, βάλε πάλι έναν Pearly Gates. Μάλιστα, κοίτα μήπως βρεις NOS τον Pearly Gates Plus που έβγαινε με το σήμα της Fender. Είναι εξαιρετικός μαγνήτης και αφού σου άρεσε στην άλλη κιθάρα δεν το συζητάμε.

 

Για τρέμολο αν το αποφασίσεις να δώσεις κάποια φράγκα και να παραμείνεις σε εξάβιδο, με bend steel saddles, βάλε αυτό:

 

http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_tailpieces/Electric_guitar_tremolos/Wilkinson_Gotoh_VSVG_Vintage_Tremolo.html

 

Θα με θυμηθείς.  ;)

 

Αν τώρα πας σε solid saddle, και πολύ περισσότερο 2-post μοντέρνο τρέμολο, υπάρχουν ένα σωρό καλές επιλογές (αλλά και τρύπημα της κιθάρας, στη δεύτερη περίπτωση).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι σκέφτηκα μήπως το θέμα ήταν τα βαγονάκια της γέφυρας. Θυμήθηκα την κλεμμένη μου American Standard sunburst με custom shop neck+bridge και pearly gates SD που θέριζε...Eίχε τέτοια βαγονάκια

 

ναι ...τα....βαγονακια εκαναν τη διαφορα.... ;D ;D

 

βαλε τους ιδιους μαγνητες και θα εισαι μια χαρα...ασε τα ...ξυλα και τα σελακια ησυχα.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

 

Για καθαρά εμφανισιακούς λόγους, θα προτιμούσα να παραμείνω σε σχήμα και μέγεθος μονοπήνιου μαγνήτη. Ακόμα και τη χροιά του μονοπήνιου την προτιμώ στη στρατ. Ετσι κι αλλιώς, Gibson έχω.

 

Σχετικά με το τρέμολο: δεν το χρησιμοποιώ. Τα ελατήρια τα έχω σφίξει ώστε η γέφυρα να ακουμπάει στο σώμα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η καλύτερη ποιότητα υλικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου