Προς το περιεχόμενο

Φυσικά VS ηλεκτρονικά τύμπανα.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστω για τον πολυτιμο αντιλογο σου beero

Θα σταθω σε 2-3 σημεια..

1.οτι δεν διαβασες - οτι το thread επικεντρωνεται σε αρχαριους drummers

2.Καπου γραφεις καλυτερα να χτυπαω αερα...παρα ηλεκτρονικα τυμπανα..?{Αυτο για μενα ειναι αναξιο συζυτησης. Η  ολα ή τιποτα λογικες...οταν υπαρχουν λυσεις ,για μενα ειναι ατοπες.

Καπου επισης γραφεις περι σπιτικου φαγητου και fast food...αλλα αμα πεινασεις και δεν εχει μαγειρεψει η μαμα...χτυπας και ενα hamburger right?

3.Καπου επισης γραφεις οτι ο αδερφος σου προτιμουσε να ακουει 4 ωρες φυσικα τυμπανα...παρα 4 ωρες τικι τικι...

Σε αυτο θα σου απαντησω...τραβα να μεινεις στο νοικι...και ξαναμιλαμε

Με λιγα λογια δεν μπορουμε να κανουμε τις δικιες μας συνθηκες κανονα και να τις πεταμε μεσα σε ενα φορουμ που εχει γραφτει αποκλειστικα για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ τυμπανιστες..

 Οσων αφορα αυτα που ειπε ο Kap..και που εσυ εσπευσες να τονισεις.. Σαν καποιος που εχει δουλεψει τη  μιση του ζωη σε practice pads αλλα και σιτες..με ολο το σεβασμο..αλλα δεν θα συμφωνησω .......ουτε καν για τις σιτες.

Αν και ο ανθρωπος δεν λεει οχι στα ηλεκτρονικα.. αλλα σημειωνει οτι καλυτερα ειναι η φυσικα η rubber pads. Προσωπικα εχω βολευτει τη σιτα αφανταστα και θεωρω οτι ειναι λιγο πιο φιλικη προς τα χερια μου [Οσων αφορα κραδασμους}. Δεν ειμαι υπερμαχος των ηλεκτρονικων ουτε ειμαι στο Payroll της Roland..αλλα μετα απο 10 χρονια διδασκαλιας εχω ζυγιασει και εχω βιωσει τα υπερ και τα κατα και των δυο.

 

διαβασα πολυ καλα το thread και καταλαβα πολυ καλα επισης ότι απευθυνεσαι σε αρχαριους.

απλά εθεσα την άποψή μου από τη δική μου εμπειρία και κατέληξα στο ότι δεν με γεμίζουν, ίσα ίσα με αποθούν πλέον

 

τωρα αυτό που λες για το νοίκι δεν το καταλαβαίνω...και σε σπίτι με νοικι να ήμουν και ο αδερφος μου να ήταν ενας άλλας ενοικιαστης της πολυκατοικίας αν ήξερα ότι ενοχλω με τα ηλεκτρονικά για τα οποία εδωσα 1800 για να μην ενοχλω είναι ξενερωτικό

δεν είμαι από τους ανθρωπους που λένε ''δε με νοιαζει, δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας''

 

δεν ειμαι καθετος ως προς τη χρηση ηλεκτρονικων αρκει να εχεις επαφη και με φυσικό σετ, ειδικά όταν είσαι αρχάριος

 

τα εχω ''λιωσει'' τα ηλεκτρονικα για να με βολεψουνε, εκανα οτι μπορούσα....δε μου κάνουν...

ίσως με κανα κομματι td-20 να ήμουν πιο ικανοποιημενος αλλα και πάλι πολλά λεφτα....

 

εχω κανει και ενα ποστ για ηλεκτρονικα και sequencer-drum mapping-vst συνδυασμο. εκει κάπως βολευτηκα είδα πολύ καλα αποτελέσματα αλλά όταν πέρασε ο καιρός με ξαναχαλάσανε

 

βαγγελη ίσως να εκφραστηκα λάθος, λάθος ''εκθεση-έκφραση'' κατα κάποιον τρόπο αλλά το θέμα είναι ότι πλεον λέω όχι για μενα σε ηλεκτρονικα...ξαναλέω ίσως με μια td-12/20 να ηταν διαφορετικά, πολλά λεφτα όμως ειδικά για αρχάριο

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα συμφωνήσω με Vagelism. Πούλησα τα ακουστικά για λόγους χώρου και θορύβου. Τώρα παίζω άνετα μέχρι 3-4 τα ξημερώματα ένα χρόνο τώρα και μέχρι τώρα δεν με έχει ενοχλήσει κανείς απ' την πολυκατοικία. Το όφελος τεράστιο. Οστόσο μέσα στο σπίτι ακούγονται. Οπωσδήποτε χοντρή μοκέτα στο πάτωμα. Το καλοκαίρι αργά το βράδυ τζάμια κλειστά και κλιματισμός.

 

Σχετικά με το touch, rebound κτλ, παίζω μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον σε ακουστικό set και δεν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα από το ότι στο ακουστικό set οι εντάσεις είναι πιο δυνατές και θέλω ~5 λεπτά για να προσαρμοστώ.  Τουλάχιστον δεν βλέπω μεγαλύτερη διαφορά από το να παίζω σε διαφορετικά ακουστικά set με διαφορετικά κουρδίσματα. Το μόνο σοβαρό είναι η διαφορά στη μπότα, που στα TD-4 η επιστροφή δεν είναι πολύ καλή. Ίσως στις νέες εκδόσεις τώρα με το KD-9 pad να είναι OK. Για σίτες ή λάστιχο, έχοντας και κανονικό ταμπούρο με σίτα, η αίσθηση της σίτας στο μικρό pad είναι πολύ πιο κοντά στο δέρμα από όσο είναι το κανονικό ταμπούρο με σίτα.

Tα τομ τα προτιμώ με rubber pad, αλλά έχω παίξει πολύ λίγο σε σετ με τομ με mesh-heads, οπότε μπορεί να κάνω λάθος.

 

Θέμα με τενοντίτιδες ακόμα κανένα.

 

Επίσης να προσθέσω στα συν του ηλεκτρονικού set, ότι επειδή τα pad είναι μικρά, πιστεύω ότι χτίζεις γρηγορότερα μεγάλη ακρίβεια στις κινήσεις.

 

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο beeros, μεγάλο πλην στο ηλεκτρονικό set είναι το κόστος. Ακόμα και σε μικρά μοντέλα, που από μόνα τους είναι γύρω στα 1000~1500e το κόστος είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι σύντομα κάποιος γυρνάει  σε VST (πχ. BFD2, Superior Drummer) για ποικιλία αλλά κυρίως καλύτερους ήχους που δίνουν πολύ καλύτερο feeling. Εκεί θέλεις ισχυρό PC και πολύ καλή κάρτα ήχου για χαμηλό latency και αν πας και με το νόμο κανά 200e  για το κάθε πρόγραμμα και περίπου κι άλλα τόσα για κάθε add-on.

 

Ένα δεύτερο πλην πρέπει να είναι η χρήση βούρτσας....δεν το χω δοκιμάσει, αλλά μου φαίνεται δύσκολο στο 10" snare pad.

 

Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι οτι δε θεωρώ ότι είναι καλό μόνο για αρχάριους. Και μένα μου αρέσει το ακουστικό set περισσότερο (πολύ περισσότερο βασικά), αλλά είτε αρχάριος είτε έμπειρος, όταν τίθεται θέμα αν μπορείς να εξασκείσαι ή όχι, πιστεύω το ηλεκτρονικό set είναι μονόδρομος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.

 Οσων αφορα αυτα που ειπε ο Kap..και που εσυ εσπευσες να τονισεις.. Σαν καποιος που εχει δουλεψει τη  μιση του ζωη σε practice pads αλλα και σιτες..με ολο το σεβασμο..αλλα δεν θα συμφωνησω .......ουτε καν για τις σιτες.

Αν και ο ανθρωπος δεν λεει οχι στα ηλεκτρονικα.. αλλα σημειωνει οτι καλυτερα ειναι η φυσικα η rubber pads.

 

Βαγγελη,μια μικρη διορθωση...ειπα παντ,οχι παντς...εννοωντας τη χρηση του παντ για χτισιμο touch,control,αντιληψη του rebound και τι μπορει να κανει για το παιξιμο σου,ηχου και τεχνικης...τελος παντων,ενα ειναι για μενα ολα αυτα...στις σιτες ειναι αδυνατον να γινει αυτο...προσωπικα παρακινω(επιβαλω ;)) στους μαθητες μου που εχουν ηλεκτρονικα να εχουν και ενα παντ η να χρησιμοποιουν (αν εχουν καποιο φτηνο ρολαντ π.χ.)καποιο απο τα λαστιχενια "τομ" παντς του σετ και οχι το "σνερ" που συνηθως ειναι σιτα για να κανουν ολες τις βασικες τεχνικες ασκησεις...επισης τους παρακινω να στηνουν το ηλεκτρονικο τους σετ με ρεαλιστικες αποστασεις οσο γινεται...καθοτι τα παντς ειναι μικροτερα,ειναι επικυνδυνο ο παιχτης να συνηθισει σε μια πολυ κοντινη αποσταση που ειναι αδυνατον να επιτευχθει με κανονικες διαστασεις και ογκο τυμπανων και να εχει την ψευδαισθηση οτι τα chops του στο σετ "σπερνουν"... :D...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευτυχως ο ντραμερ μας εχει ηλεκτρονικο σετ και οταν ανοιγει ο καιρος παιρνουμε το αυτοκινητο(στο οποιο εχω προσαρμοσει εναν μετατροπεα ρευματος απο 12V σε 220V) και κανουμε προβες εξω στα γρασιδια και γενικα οπου βρουμε! ;D ;D ;D

Σε συνδυασμο με μπυρες και μια ψησταρια!!!

drum-bike-from-moscow.jpg

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΘΕΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο παιδιά ωραίο το θέμα.

Ώς άσχετος με τα ηλεκτρονικά (δεν είχα ποτέ, μόνο 3-4 φορές έχω παίξει), παραθέτω την άποψη μου..  :)

Και γω τα σιχαίνομαι τα ηλεκτρονικά. Δεν μου αρέσουν. Φυσικά φορ εβερ.

Αλλά χρειάζονται. Και θέλω να πάρω (Βασικά πάω για DIY-λύση). Τι να κάνω; Έχω μόνο 6-8 ώρες την βδομάδα σε ακουστικό.

 

Ναι μεν είμαστε ντραμερ και μας αρέσει ο φυσικός ήχος κλπ κλπ... Αλλά τι να κάνουμε; Παρά να χαζεύω στις 10 το βράδυ στο γιουτιουμπ, δεν είναι καλύτερα να παίζω κάτι; Και αύριο-μεθάυριο πάω και παίζω το ίδιο σε ακουστικό, για να φτιάξω τον ήχο μου, το feel μου κλπ.

Στο κάτω κάτω τα έχεις και βγάζεις κανα sticking, καμια άσκηση independence κλπ, και το μεταφέρεις μετά στο ακουστικό. Παρά τίποτα; Παρα γιουτιούμπι;

 

Ο αρχάριος αμα μένει σε πολυκατοικία; Να μην μάθει ποτέ; Ας είναι να βγάλει κάτι σε ηλεκτρονικό παρά να μην βγάλει τίποτα.

 

Music is what feelings sound like...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

ίσως με κανα κομματι td-20 να ήμουν πιο ικανοποιημενος αλλα και πάλι πολλά λεφτα....

ξαναλέω ίσως με μια td-12/20 να ηταν διαφορετικά, πολλά λεφτα όμως ειδικά για αρχάριο

Kαι σε αυτο ειμαι κατα.

Η αποψη μου ειναι οτι αφου τα ηλεκτρονικα προοριζονται μονο για μελετη ..το να δωσεις 6000 ευρω για ενα TD20..το θεωρω υπερβολη.{Ακομα και αν τα εχεις}

Δεν θα αλλαξει κατι...Λιγο καλυτερος ηχος..μεγαλυτερα τυμπανα - μεγαλυτερα πιατα..

Ακομα και το TD 12 θεωρω οτι ειναι υπερβολικο. {3000ευρω.}

Μεχρι ενα χιλιαρικο ειναι νομιζω αρκετα για ενα ηλεκτρονικο σετ.

Να μελετησουμε θελουμε.

Θα συμφωνησω επισης με αυτο που ειπε ο Kap..σχετικα με τις αποστασεις αναμεσα στα ηλεκτρονικα τυμπανα..Παραλειψη μου  .  Οποιος εχει ηλεκτρονικα τυμπανα...πρεπει να προσεχει τις αποστασεις αναμεσα στα τυμπανα , για να μπορει μετα να μεταφερει αυτουσιο το παιξιμο του σε ενα φυσικο..

Ευχαριστω για την πολυ σημαντικη επισημανση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα σε ολους....

Πρωτο μου post εδω μεσα και ειπα να μοιραστω την μικρη εμπειρια μου....

 

Καταρχην να αναφερω οτι πρωτοασχοληθηκα με ντραμς πριν καμια δεκαρια χρονια οπου και εκανα καποια μαθηματα για κανα χρονο μελετωντας κυριως στα μαξιλαρια(!) του κρεβατιου μου...Που και που καθομουνα και σε κανα σετ ειτε για μελετη ειτε για κανα τζαμαρισμα με κανα φιλο...Σχετικα συντομα αρχισα να το παραταω το οργανο, αφου και τα μαξιλαρια βαρεθηκα να κοπαναω (η προοπτικη αγορας δικου μου σετ δεν επαιζε εκεινη την περιοδο) και δεν επαιζα τοσο συχνα με αλλους...

Για παρα πολυ καιρο, ζητημα ηταν να ειχα πιασει μπακετες τα χερια μου δυο τρεις φορες.

Ολο αυτο το διαστημα βεβαια ο,τι μουσικη και να ακουγα τα τυμπανα και ο ρυθμος μου "μιλαγε"...

Πριν κανα δυο χρονια με  πριζωσαν δυο φιλοι να αρχισουμε να παιζουμε τιποτης ετσι για την παρτη μας. Ξεκινησαμε να παιζουμε μια στο τοσο. Γκρανγκα γκρουνκα αυτοι, νταπα τουπα εγω... Προς μεγαλη μου εκπληξη συνειδητοποιησα οτι βρισκομουν σε πολυ καλυτερη "κατασταση " απο οταν ειχα παρατησει το οργανο.(Μην φανταστειτε τιποτα τρομερο, κουλαδι ειμαι ακομα...!) ???

 

Πριν περιπου τεσσερεις μηνες περιπου αγορασα ενα μεταχειρισμενο σετ rolland td3...

Το λοιπον μετα απο τεσερεις μηνες χρησης εχω να πω τα εξης για τα ηλεκτρονικα τυμπανα:

 

1) Τους τελευταιους αυτους μηνες εχω παιξει τυμπανα , οσο δεν εχω παιξει συνολικα απο τοτε που πρωτοεπιασα μπακετες. Αρχισα παλι μαθηματα πλεον και εξασκουμαι καθημερινα.

Μακαρι να μην ηταν τοσο ακριβα και να μπορουσα να τα ειχα παρει οταν πρωτοξεκινουσα.

2) Παρολο που ειναι σχετικα αθορυβα, καποια προβληματακια με εναν γειτονα τα ειχα τις ωρες κοινης ησυχιας.

3) Πλεον αισθανομαι μια πολυ αισθητη βελτιωση στο παιξιμο μου(ειπαμε κουλαδι ειμαι ακομα...!) . Ακριβως ομως λογο αυτης της βελτιωσης -και εδω ειναι το οξυμωρο(?) της υποθεσης- θα ηθελα να παιζω ολο και πιο πολυ σε φυσικα τυμπανα...!

4) Το ταμπουρο που στο δικο μου σετ ειναι meshhead το ευχαριστιεμαι περισσοτερο απο τα υπολοιπα που εινα rubber pads. Ισως καποια στιγμη τα αλλαξω ολα για καλυτερη αισθηση (πιο κοντα στα φυσικα τυμπανα).

5) Οποτε παιζω σε ακουστικο σετ δεν δυσκολευομαι ιδιαιτερα να προσαρμοσω το παιξιμο μου σε αυτο. Ανακαλυπτω βεβαια εναν αλλο "πλουτο" εκφρασης...

 

Τεσπα για να μην κουραζω,οπως καταλαβατε στην περιπτωση μου τα ηλεκτρονικα τυμπανα μου εδωσαν την καταλληλη ωθηση ωστε να μπορεσω να ασχοληθω πλεον πιο σταθερα και σοβαρα και να γουσταρω ακομα περισσοτερο τα ντραμς.... ;D

Σιγουρα ομως αν συνεχισω να εχω την ιδια καψα, καποια στιγμη με καποιο τροπο θα προσπαθησω να αποκτησω ενα ακουστικο σετ...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το να αρχισω να λεω ποσο ενδιαφεροντα θρεντ κανει ο βαγγελης, νομιζω δεν εχει νοημα. ας ρωτησω λοιπον αυτα που θελω.

πηρα πριν 2 μερες τα 2Box mk2. το καλο ειναι οτι εχει καλες αποστασεις. ειναι ψιλο γουρουνια τα παντς. απο την αλλη ειχε η σιτα πολυ ριμπαουντ. το μειωσα οσο το δυνατον περισσοτερο (σχεδον τα μες ειναι ξεσφιχτα, αλλα παρολα αυτα δεν ειναι χαλαρα) . το ριμπαουντ απο τη μικρη μου εμπειρια ειναι αρκετα κοντα στο κανονικο.

πιο πριν επαιζα κανα χρονο ροκ μπαντ στο ion drum rocker. το οποιο ειχε ραμπερ παντς, και εκει εμαθα (σχετικο ειναι αυτο , ε) να δουλευω χωρις ριμπαουντ.

 

το θεμα μου ειναι το εξης, επειδη με αγχωσε ο kapdrums.

να παρω κανα ξυλινο ή λαστιχενιο practise pad για εξασκηση σε double strokes ξερω γω, παradiddles κτλ κτλ?

ή και το να παιζω πανω στα πόδια μου μια χαρα με εκπαιδευει?

(γενικα με φτιαχνει πολυ να παιζω πανω στα ποδια μου(ξερω ειμαι μαζοχας)...

γιατι αν ισχυουν αυτα που λεει ο kapdrums (και δεν εχω κανενα λογο να τον αμφισβητησω), δε εχω καμια ορεξη να χαλασω την τεχνικη επειδη εχω σιτες κτλ κτλ

 

(ναι οκ ξερω θα μου απαντησει την παρασκευη ο δασκαλος μου, αλλα ειναι τοσο ωραιο θρεντ που ειπα να ανοιξω λιγο τη συζητηση και εδω)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

το θεμα μου ειναι το εξης, επειδη με αγχωσε ο kapdrums.

να παρω κανα ξυλινο ή λαστιχενιο practise pad για εξασκηση σε double strokes ξερω γω, παradiddles κτλ κτλ?

ή και το να παιζω πανω στα πόδια μου μια χαρα με εκπαιδευει?

 

 

καταρχην,οχι αγχος!κατω το στρες! ;D ;)

 

...νομιζω ρε παιδια δεν υπαρχει σοβαρος ντραμερ που να μην εχει στο σπιτι του ενα η δυο παντς...λαθος κανω?τα ποδια καλα ειναι για χαβαλε αλλα δουλεια,σοβαροι ναμαστε δεν γινεται πανω στα ποδια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου