Προς το περιεχόμενο

Χρησιμες συμβουλες για drummers μερος 2ο.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mερικες ακομα χρησιμες συμβουλες  που χρησιμοποιουμε ολοι οι drummers.

• Ποτε μην ξεκινατε από το σπιτι σας για προβα η για live…χωρις τα ακολουθα αντικειμενα  μεσα στην τσαντα σας.

1 .  Κλειδι για τα τυμπανα {Το πιο βασικο}

2 .  Ένα μικρο σετ με 2-3 κατσαβιδια {Σταυρωτα και ισια}

3.  Ένα μικρο σετ  Αλενακια

5.    Μια πενσα .

6.    Ταλκ για το πεταλι.

7.  Ενα κομματι σχοινι 1μιση μετρο{σε περιπτωση που γλυστραει η κασσα για να μπορεσετε να την δεσετε στο σκαμνι}.

8.    2-3 μανταλακια [Πολύ χρησιμα σε εξωτερικες συναυλιες  για να στηριζονται οι παρτες στο αναλογιο}

9.  Στυλο – χαρτι και 2-3 xρωματα μαρκαδορους stabilo. {Το stabilo είναι το υπερτατο εργαλειο των μουσικων..απλα και μονο γιατι φωσφοριζει στο σκοταδι}

10.  Μονωτικη  η  κολλητικη ταινια {Πολύ σημαντικο}

11 Λιγο πλαστικο ευκαμπτο σωληνα διαμετρου 1-2 εκατ. για βασεις που δεν εχουν πλαστικο στο σημειο που πατανε τα πιατινια.

12 Καπελο για τον ηλιο  και γυαλια ηλιου + αντιηλιακο 

13 Πετσετα προσωπου και περικαρπια για τον ιδρωτα.

14.  Mερικα ευκολα  κρουστα όπως shaker eggs, mallets, hand chimes, τριγωνα , ντεφι , κουδουνα. κλπ. Μερικες φορες ένα τριγωνο μπορει να κανει την διαφορα σε ένα κομματι... Δεν ειμαστε κρουστοι..αλλα εχουμε 2 χερια και 2 ποδια.. που σημαινει π.χ ότι μπορουμε να παιζουμε beat με τα 3 μελη και shaker eggs με το δεξι χερι… Καλο είναι να υπαρχουν στην τσαντα σας

15.Ωτασπιδες

• Καλο είναι επισης να υπαρχουν μεσα στο πορτ μπαγκαζ…ειδικα σε περιπτωση συναυλιων που δεν ξερετε τι θα σας φερουν…η σε προβες σε προβαδικα που δεν εχετε ξαναπαει

1. Πεταλι κασσας

2. Σκαμνι  {ποσες φορες… εχω παιξει σε ξυλινα σκαμνια με τηλεφ.καταλογους}

3. 2  βασεις για πιατινι και μερικες klip on βασεις αν παιζετε με splash

4.Εχτρα ταμπουρο και σε περιπτωση που χρησιμοποιείτε  2 ταμπουρα …καλο είναι να εχετε και ένα εχτρα μικροφωνο  μαζι σας…..`

• Ιδανικο είναι επισης να επενδυσετε σε ένα In Ear Monitor συστημα …Θα σας απαλλαξει από το αγχος αν θα εχει μονιτορς για τα drums και όταν τα  db στο stage ξεφευγουν.

• Μια επισης από τις πιο κρισιμες συμβουλες που μου ειχε δωσει και ο δικος μου δασκαλος…και που ποτε δεν μπορεσα να ακολουθησω λογο ιδιοσυγκρασιας…

«Αν θελετε να σταδιοδρομησετε στην μουσικη σκηνη της Ελλαδας γενικοτερα.. « Ότι μαλακια και καλαμπορτζια  κι αν δειτε … {Γιατι θα δειτε διάφορα εκει εξω}….».

                                                  «ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ »

Eιναι ένα πολύ σοβαρο θεμα που χωραει πολύ συζήτηση. Αυτό που μπορω να πω εγω…είναι μην περιμενετε ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ  να δειχνει  τον επαγγελματισμο και την αγαπη για την μουσικη που δειχνετε εσεις. Το ότι αγορασατε 1500 ευρω ταμπουρο ..δεν σημαινει ότι θα βρειτε και τους σωστους μαγαζατορες – ηχοληπτες - μουσικους για να το εκτιμησουν. Και επειδη πια οι δουλειες είναι λιγοστες και οι μουσικοι χιλιαδες… προσπαθηστε να διατηρησετε την ψυχραιμια σας σε ότι κουλο κι αν ακουσετε..

• Όταν ξεφορτωνετε το αμαξι παντα αφηνετε καποιο άλλο μελος της μπαντας  να φυλαει το αμαξι οσο ξεφορτωνετε.  Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα σε  ,  μεχρι να ξεφορτωσετε τη κασσα από το αυτοκινητο…να εχουν κανει φτερα τα πιατινια σας..Εχει συμβει πολλες φορες σε συναδερφους .Επισης μην αφηνετε ποτε οργανα στο πισω καθισμα αυτοκινητου  την ωρα που πατε για προβα η για καφε..Χρησιμοποιηστε το πορτ μπαγκαζ.. Δεν φανταζεστε ποσες κιθαρες και τυμπανα εχουν κλαπει με αυτό το τροπο.

• Χρησιμοποιηστε πλατφορμες μεταφορας με ροδακια  για την μεταφορα των τυμπανων σας.. Κοστιζουν λιγο {50 ευρω} και μπορει να καθορισουν ολο το παιξιμο της βραδυας.Επισης θα μειωσουν κατά πολύ τη φθορα των τυμπανων σας.

• Επενδυστε σε καλες θηκες  {Ηardcase} ειδικα αν βγειτε on tour…Επειδη  εχω κανει περιοδεια με τα τυμπανα χυμα σε ένα Βαν… μετα από 10 πολεις το σετακι σας θα είναι αγνωριστο από τα χτυπηματα.

• Αν πριν από συναυλια σκοπευετε να παιξετε με το δικο σας σετ και  εχετε  rack.…εχετε 2 επιλογες …Η  προσπαθηστε να στησετε την προηγουμενη μερα για να προλαβουν τα χερια σας να ξεκουραστουν….η φερτε μαζι σας το καλυτερο σας φιλο και βαλτε τον να σφιξει τις βιδες. Το ιδιο ισχυει αν εχετε ένα πολύ μεγαλο σετ. Ζητηστε βοηθεια.  Η αποψη μου παντος είναι { εκτος κι αν ανηκετε στους drummer που εχουν δικο τους drum tech…} Συναυλιες και Rack…δεν ταιριαζουν πολύ καλα μαζι. Τα rack είναι πολύ καλα και στιβαρα σε περιπτωσεις σαιζον ή  πολλαπλων  εμφανισεων στον ιδιο χωρο.

• Προσπαθηστε να μεινετε οσο μπορειτε μακρυα από τον ηλιο ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες..Καπελo , γυαλια ηλιου , μπολικο νερο για ενυδατωση , ελαφρια –λευκα ρουχα  και αντιηλιακο είναι αναγκαια προστασια σε καλοκαιρινες συναυλιες. Παρα πολλες φορες εχουμε  δει συναδερφους να καταρρεουν από ηλιαση και θερμοπληξια ..ειδικα κατά τη διαρκεια Soundcheck το καλοκαιρι.

Συμπτωματα και Αντιμετωπιση ηλιασης και Θερμοπληξιας.

• Ηλίαση είναι : η παρατεταμένη έκθεση του ατόμου στον ήλιο (ηλιακή ακτινοβολία). Ο ασθενής νιώθει αδιαθεσία, ανορεξία, ναυτία, ίλιγγο και πονοκέφαλο. Το δέρμα γίνεται θερμό και στεγνό.

Πρέπει να μεταφερθεί ο ασθενής σε μέρος δροσερό. Αφαιρούνται τα ρούχα, του κάνουμε αέρα και ραντίζουμε το πρόσωπο με νερό μέχρι να ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του. Χορηγούνται πολλά υγρά αλλά όχι οινοπνευματώδη. Σκεπάζουμε το άτομο με στεγνό σεντόνι.

• Θερμοπληξία είναι : η υπερθέρμανση του οργανισμού από την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας του περιβάλλοντος σε αυτόν. Μπορεί βεβαίως να παρουσιαστεί θερμοπληξία από θερμά ρούχα, κατανάλωση αλκοόλ, καρδιακές παθήσεις, ανεπάρκεια νερού στον οργανισμό (αφυδάτωση), παχυσαρκία και έντονη εργασία σε θερμό περιβάλλον. Ο ασθενής παρουσιάζει πυρετό, ταχυκαρδία, ταχύπνοια, σπασμούς και κώμα. Πρέπει ο ασθενής να μεταφερθεί σε δροσερό μέρος. Αφαιρούνται τα ρούχα, τοποθετούμε κρύα επιθέματα στο μέτωπο (κομπρέσες), χορηγούμε πολλά υγρά χωρίς αλκοόλ και σκεπάζουμε με βρεγμένο σεντόνι.

 

• Προσπαθηστε μεσω ενός προγραμματος υπολογιστη Cubase Κλπ …η πειραματιζόμενοι με ηλεκτρονικα τυμπανα να καταλαβετε μερικες βασικες αρχες ηχοληψιας…και προσπαθηστε να αρχισετε να φτιαχνετε τον ηχο σας ..ακομα και σε ένα 8ακαναλο...Παρα πολλες φορες μου εχει τυχει να πρεπει ο ιδιος να φτιαξω τους ηχους μου σε συναυλιες  όπως τους ηθελα, μιας και ο ηχοληπτης…ηταν για τα πανηγυρια.

• Σε περιπτωση που το αφεντικο αρνηθει να σας πληρωσει μετα το Live και δειτε ότι κατω από τη μασχαλη του.. κατι γυαλιζει και φουσκωνει…Ευχαριστηστε τον με χαμογελο , καντε αναστροφη και σπιτι σας..{Τrue story}.

• Τρια σουβλακια , μισο κιλο κοκορετσι  και 6 μπυρες…πριν από Live ή προβα.. δεν είναι και ο καλυτερος συνδιασμος για ομορφα παιξιματα....Μια σαλατα 1 ωρα πριν το gig είναι αρκετη για να σας κρατησει . Mετα περιδρομιαστε αφοβα. Το ιδιο ισχυει και για  4  καφεδες..

• Κατι ακομα που με προβληματιζει και θελω να θιξω.…Σαν μουσικοι δουλευουμε 80 % με τον εγκεφαλο μας..και 20 %  με τα μελη μας . Λογικο είναι επειδη τον θελουμε {Τον εγκεφαλο}να τρεχει…να μεινουμε  μακρυα από ουσιες που μπορουν να τον κατευνασουν η να υπερδιεγειρουν. Αλκοολ-  τσιγαρα και ναρκωτικα οποια μορφης…η αποψη μου είναι ότι ολοι οι μουσικοι πρεπει να μεινουμε μακρυα. Ειδικα σε περιπτωσεις recording  , αν δειτε ότι βγαινουν περιεργα τσιγαρα στο τραπεζι…προσπαθηστε να φυγετε από το χωρο.. Επισης μην ξεχνατε ότι πληρωνετε με την ωρα .. Πρεπει να γινει  κατανοητο, ότι ακομα και το παθητικο καπνισμα  τετοιων τσιγαρων…ειναι αρκετο να σας χαλασει ολο το session.

• Το θεμα αλκοολ είναι επισης πολύ σημαντικο. Ισως δειτε ότι με 1-2 ποτα παιξατε λιγο καλυτερα αποψε…αλλα αν αυτό γινετε 3-4 φορες την εβδομαδα..καποια  στιγμη τα 2 ποτα θα εχουν γινει 8 , μονο και μονο για να βγαλετε αυτή τη διαθεση. Και θα εχετε ηδη γινει αλκοολικοι. Το τραγικο είναι ότι πολλοι συναδερφοι κατεληξαν αλκοολικοι μεσα σε 2 σαιζον , χωρις καν να το καταλαβουν.

• Πινετε πολλα υγρα {χωρις ζαχαρη} κατά τη διαρκεια live..ειδικα το καλοκαιρι..

• Παντα ζεσταμα  - πριν από live η προβα… Ειδικα το χειμωνα. Αν δεν είναι εφικτο ..ζητηστε από τη μπαντα σας να ξεκινησει με 2-3 αργα κομματια μεχρι να ζεσταθειτε.

• Σε προβες η σε live κρατηστε τα πιατινια σας χαμηλα και προσπαθηστε να εχετε οπτικη με όλα τα μελη της ορχηστρας. Είναι λαθος να κλείνεστε στον εαυτο σας. Η μουσικη είναι ζωντανη πανω στο stage και ένα βλεμμα είναι αρκετο για να καθορισει ολη την εξελιξη ενός κομματιου.

• Επιμεινετε στο θεμα προβας!! Ποτε δεν είναι αρκετες..και οσο και καλα κι αν παιζετε τα κομματια…παντα υπαρχει περιθωριο βελτιωσης.

• Προσπαθηστε να κρατατε το σωμα σας σε μια σχετικα καλη φυσικη κατασταση . Πιστεψτε με θα το χρειαστειτε όταν η μουσικη ανεβει tempo η χρειαστει να παιξετε περισσοτερες από 2 ωρες..

• Εξτρα προσοχη στο δρομο μετα από Σαββατιατικα Live. Όχι μονο στον εαυτο σας αλλα και στους αλλους...

Περιμενω και τα δικα σας hot tips.

B. Moυλακάκης.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Βαγγελη όλα τα tips σου, οπως καταλαβαινω είναι απο προσωπικες σου εμπειριες εργαζομενος ως επαγγελματιας drummer.Όταν λες μην τσακωνεστε με κανεναν, φυσικα για πολλους και διαφορους λογους, περα απο τον προφανη,

οταν ομως η διαλακτικοτητα απο ατομα σαν εσενα, συντηρει αυτο το είδος αντι-επαγγελματισμου και αρπα κολλα που επικρατει απο την πλευρα αλλων???(Δεν μιλαω για ακραια περιστατικα, και για μασχαλες που αστραφτουν :-X :-X :-X).Iσως μερικες φορες πρεπει να τσακωθεις μπας και ξυπνησουν καποιοι και συνειδητοποιησουν πως να κανουν σωστα την δουλεια τους?Σιγουρα η προτροπη σου σε βαθος χρονου ειναι η πιο σωστη και συμφωνω απολυτα.Η ερωτηση ειναι περισσοτερο ρητορικη και μπορει να μιλαω εκ τους ασφαλους καθως δεν βρισκομαι στην θεση σου, που προσπαθεις να ζησεις, καλουμενος να συνεργαστεις με τετοια ατομα...

 

Κατι ακόμα:

•   Προσπαθηστε να κρατατε το σωμα σας σε μια σχετικα καλη φυσικη κατασταση . Πιστεψτε με θα το χρειαστειτε όταν η μουσικη ανεβει tempo η χρειαστει να παιξετε περισσοτερες από 2 ωρες..

 

Συμφωνα με την εμπειρια σου, οι τεχνικες μετα απο ένα σημειο δεν παιζουν τοσο μεγαλο ρόλο, οταν παιζεις σε υψηλα tempo για μεγαλα χρονικα διαστηματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεψε με δεν φανταζεσαι ποσες φορες εχω τσακωθει στην ζωη μου. Με μαγαζατορες -ηχοληπτες - φωτιστες ..μουσικους..

Το νοημα που εβγαλα ειναι οτι δεν μπορεις - και δεν χρειαζετε να προσπαθεις να αλλαξεις τα μυαλα κανενος..Γιατι απλα δεν μπορεις.

Κοιτας εσυ μονο να εισαι οσο μπορεις επαγγελματιας με τις συνθηκες που υπαρχουν. Μεγαλωνοντας ανακαλυψα οτι ο τσαμπουκας α.κλεινει πορτες..β.δεν οδηγει πουθενα παρα μονο σε αρνητικη ενεργεια πανω στο παλκο.Ενεργεια που μπορει να σου χαλασει τη βραδια..

Δυστηχως η εννοια επαγγελματισμος δεν διδασκεται σε κανενα ωδειο η τεχνικη σχολη.

και οπως ειπα...αν θελεις να σταδιοδρομησεις...πρεπει να κανεις και λιγο το μ...

Οσον αφορα τεχνικη και ταχυτητες...Σιγουρα η καλη τεχνικη βοηθαει..αλλα αν μπλεξεις σε κανα cover Band Green day..θα ανακαλυψεις οτι η καλη φυσικη κατασταση ειναι απαραιτητη.

Και οχι μονο Green day.Εχω μπλεξει με κατι fast swing...που μετα την τριτη φορα επαναληψης..τα φτυνω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεψε με δεν φανταζεσαι ποσες φορες εχω τσακωθει στην ζωη μου. Με μαγαζατορες -ηχοληπτες - φωτιστες ..μουσικους..

Το νοημα που εβγαλα ειναι οτι δεν μπορεις - και δεν χρειαζετε να προσπαθεις να αλλαξεις τα μυαλα κανενος..Γιατι απλα δεν μπορεις.

Κοιτας εσυ μονο να εισαι οσο μπορεις επαγγελματιας με τις συνθηκες που υπαρχουν. Μεγαλωνοντας ανακαλυψα οτι ο τσαμπουκας α.κλεινει πορτες..β.δεν οδηγει πουθενα παρα μονο σε αρνητικη ενεργεια πανω στο παλκο.Ενεργεια που μπορει να σου χαλασει τη βραδια..

Δυστηχως η εννοια επαγγελματισμος δεν διδασκεται σε κανεναν ωδειο η τεχνικη σχολη.

και οπως ειπα...αν θελεις να σταδιοδρομησεις...πρεπει να κανεις και λιγο το μ...

Οσον αφορα τεχνικη και ταχυτητες...Σιγουρα η καλη τεχνικη βοηθαει..αλλα αν μπλεξεις σε κανα cover Band Green day..θα ανακαλυψεις οτι η καλη φυσικη κατασταση ειναι απαραιτητη.

Και οχι μονο Green day.Εχω μπλεξει με κατι fast swing...που μετα την τριτη φορα επαναληψης..τα φτυνω!!

 

Πιστευω εχεις απόλυτο δικιο στο θεμα οτι δεν αλαζεις τα μυαλα κανενος.Τωρα που το ξανασκεφτομαι, πιστευω οτι το να το παιζεις μ..... αλλα δειχνοντας επαγγελματισμο,εμπνεει και περισσοτερο κοσμο και συνεπως δημιουργει περισσοτερους επαγγελματιες, ωστε να εξαλειφθουνε ολοι αυτοι με τον καιρο με βαση τα νεα προτυπα που χτιζονται...

 

Βαγγελη μιλαω για ταχυτητες πανω απο 170bpm για μεγαλα χρονικα διαστηματα..Μιλαω για samba σε υψηλα τεμπο, blast beats, μιλαω για γρηγορα jazz swing οπως σωστα το εθεσες...

Δηλαδη ολα καταληγουν στο θεμα, μυικη αντοχη?

Θα επανελθω με ενα ποστ αναλυωντας σκεψεις που εχω εδω και αρκετο καιρο. ;D ;D ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι ειναι συνδιασμος Τεχνικης και Αντοχης -φυσικης καταστασης.

Και φυσικα εχει να κανει με το ειδος της μουσικης που παιζουμε.

Ξεχασα...και σωστου ζεσταματος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι ειναι συνδιασμος Τεχνικης και Αντοχης -φυσικης καταστασης.

Και φυσικα εχει να κανει με το ειδος της μουσικης που παιζουμε.

Ξεχασα...και σωστου ζεσταματος..

+100000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε συ Βαγγελη τα ειπες ολα κυριολεκτικα !!!!!!!!!!!!! εμεις τι να πουμε τωρα ;;;;

Αυτο ειναι το ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ  του επαγγελματια Κυριοι οπως τα λεει ακριβως ουτε σπιθαμη παρεκλιση .ΜΠΡΑΒΟ !!!!! αλλα να που θα σκασω αν δεν πω την Ιστορια μου .ΑΝ οι

λεβεντες -συναδελφοι νιατα δωσουν Ο.Κ  τοτε θα την πω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλα να που θα σκασω αν δεν πω την Ιστορια μου .ΑΝ οι

λεβεντες -συναδελφοι νιατα δωσουν Ο.Κ  τοτε θα την πω .

δεν είμαι ντράμμερ αλλά μ'αρέσει ν'ακούω ιστορίες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+100000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε συ Βαγγελη τα ειπες ολα κυριολεκτικα !!!!!!!!!!!!! εμεις τι να πουμε τωρα ;;;;

Αυτο ειναι το ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ  του επαγγελματια Κυριοι οπως τα λεει ακριβως ουτε σπιθαμη παρεκλιση .ΜΠΡΑΒΟ !!!!! αλλα να που θα σκασω αν δεν πω την Ιστορια μου .ΑΝ οι

λεβεντες -συναδελφοι νιατα δωσουν Ο.Κ  τοτε θα την πω .

 

Ριχτο Περικλη, οποιοδηποτε παθημα σου, μπορει να μας γλιτωσει απο μπελαδες...

Βαγγελη πολυ ωραία όλα αυτα, αλλα στην συμβουλη σου για μονωτικη ταινια, δεν αναφερεις τον λογο..Μιλας για σκισμενα δερματα???Οπως επίσης και η πενσα..Που μπορει να χρειαστεις πενσα στο drumset??αμα μιλαμε για Lugs και βιδες πιστευω οτι ζημια προκαλει στα τυμπανα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με την μονωτικη ταινια.

χρησεις.

1. Ιδανικη σε σπασμενες βασεις πιατινιων. Πολλες φορες εχει τυχει  να μου φερουν βασεις οι οποιες ειναι σπασμενα τα κλειδια και δεν σφιγγουν .

Την πλακωνεις στην ταινια και ειναι ετοιμη.

Επισης καμια φορα αν η βαση που παταει το πιατο δεν εχει πλαστικο..και δεν εχεις σωληνακι...φτιαχνεις το πλαστικο με ταινια...Ισα για να μην ακουμπαει μεταλο με μεταλο και σου κανει keyhole..

Σχετικα με την πενσα..

Ποσες φορες μου εφεραν σκαμπω και βασεις με φαγωμενες βιδες...η με ασχετες βιδες επειδη ειχαν χασει τη αυθεντικη...και καθεσαι και σκεφτεσε 10 λεπτα πως θα ξεσφιξεις 1 βιδα..

Χρησιμη αν σπασει κανα ελατηριο επισης και πρεπει να παρεμβεις χειρουργικα..

Σε ολα τα μικρα σετ εργαλειων...παντα υπαρχει μια πενσουλα.

Και οπως εχω ξαναπει..Καθε ντραμμερ πρεπει να εχει τον Macgyver {η τον Sport Billy} παντα ετοιμο..

Τοσα μηχανικη μερη ..οι φθορες ειναι μεσα στο προγραμμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου