Προς το περιεχόμενο

FocusRite Saffire 6 usb & Windows 7 64bit


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αδερφέ, παρόμοια προβλήματα είχα κι εγώ με μια Presonus και το laptop μου. Τη λύση μου την έδωσε αυτό...

 

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

 

Τρέχωντάς το και βλέπωντας τα πόσα drop outs είχα, έκανα αρκετές δοκιμές, απενεργοποιώντας σταδιακά διάφορα devices και drivers μέχρι που !!!!!!

Βρήκα ότι μου δημιουργούσαν πρόβλημα τα: (touchpad driver, ασύρματη και ethernet κάρτα δικτύου). Οπότε απεγκατέστησα τον touchpad driver, κι όποτε θέλω να γράψω ή να παίξω, απενεργοποιώ απο τη διαχείρηση συσκευών, τις κάρτες δικτύου και όλα δουλεύουν άψογα. Κατέβασα και το latency σε πολύ καλά επίπεδα..

Δοκίμασε και μας λές.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Behindthemask οπως βλεπεις ειναι αυτο που σου ελεγα και στο προηγουμενο post με την αλλη καρτα, το προγραμμακι που τσεκαρει τι τρεχει και φταει στο pc σου. Λοιπον παιζουν πολλα πλεον γιατι αν μου λες οτι και η focusrite εχει θεματα κατι παιζει.

 

1. windows 7 64bit, ειναι αυθεντικα; αν οχι δεν μπορω να πω κατι αλλα τουλαχιστον καντα update σε οτι update εχει βγει (service pack 1)

2. τα 5ms latency εσυ ακους καθυστερηση και αρκετη; αυτο δεν παιζει ρε παιδες.. αν η καρτα σου δουλευει οκ σε 5Ms latency είσαι οκ, μην το σκεφτεσαι.

3. κάνε δοκιμη να κάνεις install τους drivers της καρτας ήχου με combatibility mode xp + run as admin. Φυσικα πρωτα να έχεις κάνει uninstall τα παντα απο καρτα drivers.

4. τέλος κάνε defragment με το perfect disk ή όποιο σε βολευει.

5. απενεργοποιείς antivirus και στην ανάγκη δοκιμαζεις απενεργοποιήσεις wireless, jdownloader, torrents και παει λεγοντας..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακυρο. Ανέλυσα το θεμα με το legacy drivers αλλα ειναι για firewire και απο οτι βλεπω εσυ εχεις την usb οποτε δεν σε αφορα.

 

 

αυτο που αναφερεις ειναι για firewire συνδεση.... εδς μιλαμε για usb...και μαλιστα .. 1.1 :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικα πιο ειναι το ιδανικο latency ;;;;;

 

Αυτό που δεν το καταλαβαίνεις και που δε σου δημιουργεί πρόβλημα.

 

edit: Τελικά το δοκίμασες το προγραμματάκι που σου έστειλα; Τί σου έδειξε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες παραπανω , διόρθωσα τα περυ legacy drivers γιατι αφορουν το firewire απο οτι διαβαζα και εσυ λες οτι εχεις usb. Αρα μην δωσεις βαση σε αυτα.

Ως προς το Latency τι να σου πω, εγω παλια που ειχα κατι τετοιες καρτες με ms θυμαμαι οτι 5ms ήταν υπεραρκετα για recording και οταν μιξαρεις μπορεις να το πας πολυ πιο πανω για να μην ζοριζεται. Οποτε οταν κανεις recording βαζε το στα 5ms (εγω και με 10 εγραφα αλλα εγω ειμαι και αχρηστος κιθαριστας, καλυτερα βγαινανε με καθυστερηση - lol), και οταν μιξαρεις και εχεις plugins και πραμα αν σου ζοριζεται χαλαρωνε τα ms, πηγαινε το πχ. 20ms.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους... κατι τελευταιο και ισως λιγο ασχετο και θα αποχωρησω...

 

Τα Windows 7 "N"  --- Tα έχει δοκιμάσει κανείς ;;;;; Δειτε λιγο τι αναφερεται : " Συνδυάζουν την ευκολία χρήσης με τις δυνατότητες διασκέδασης των Home Premium και τις επαγγελματικές δυνατότητες των Professional, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εκτέλεσης πολλών επαγγελματικών προγραμμάτων των Windows XP σε Λειτουργία Windows XP "

 

http://windows.microsoft.com/el-GR/windows7/products/compare?T1=tab15

 

ενδιαφερον ε ;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

ερωτηση: αλλο το latency που ρυθμιζω στη καρτα και αλλο το input latency πχ που αναφερεται στο cubase???

 

 

Eκανα downgrade σε xp και τον ηπια !!! :P :P --- το cubase δουλευει μονο αν θεσω στη καρτα 10 ms ... διαφορετικα κρασαρει και δεν την βλεπει...

 

και εδω να σημειωσω πως εχς απενεργοποιησει τα παντα ...antivirus, ethernet κ.λ.π

 

Τι να κανω ;;;;;;;;;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα windows N δεν ξέρω που τα βρήκες αλλά είναι έκδοση χωρίς το media center λόγο απόφασης δικαστηρίου περί μονοπωλίου...

 

Επίσης αυτό για τα XP compatibility mode είναι ότι μπορείς να τρέξεις δωρεάν virtual machine με XP στα Windows 7 Professional πράγμα σχετικά άχρηστο στην μουσική παραγωγή...

 

Τώρα τα προβλήματα που έχεις είναι φυσιλογικά στα 2ms...

 

Τα έχω αντιμετοπίσει σε πολλές κάρτες όταν φτάνει το CPU load 100% τότε αν δεν είναι καλός ο ASIO driver της κάρτας τα παίζει και θέλει ή άνοιγμα κλείσιμο η κάρτα ή ακόμα και restart...

 

Τώρα το ιδανικό latency είναι γενικά το πιο χαμηλό που μπορείς να πας. Συμφωνώ με τον tugito ότι είναι απαραίτητο στο recording και ότι στο mixing είναι πιο χαλαρά τα πράγματα.

 

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να υπολογίζεις το συνολικό latency και όχι μόνο το input και αυτό γιατί όταν κάνεις recording το σήμα σου μπαίνει μέσα στο pc(input latency) εκεί περνάει κάποια επεξεργασία(processing delay) και μετά βγαίνει πάλι από την κάρτα σου προς τα ηχεία(output delay). Οπότε όπως καταλαβαίνεις μια ρύθμιση στα 10ms θα έχει συνολικό latency 20ms+ τουλάχιστον που αν παίζεις ακόρντα σε κιθάρα μπορεί να μην το ακούσεις αλλά αν είσαι drummer πχ θα σε ενοχλεί....

 

Επίσης πολλές κάρτες χρησιμοποιούν διπλό buffer στο output σε σχέση με το input άρα και η ρύθμιση 10ms αναφέρεται στο input και το output έχει 15ms.....

 

Εδώ http://www.centrance.com/products/ltu/ υπάρχει ένα software για να μετρήσεις το πραγματικό συνολικό latency...

Και εδώ http://forum.dawbench.com/showthread.php?1548-Audio-Interface-Low-Latency-Performance-Data-Base&p=13995#post13995 ένα πολύ ωραίο πινακάκι με τα latencies από διάφορες κάρτες σε διάφορα buffer size και την απόδοση τους σε benchmarks.

 

Βέβαια να πούμε ότι ο driver της κάρτας ήχου είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καθώς επιρεάζει όλο το σύστημα και την αποδοσή του αλλά όχι το μοναδικό καθώς τεράστιο ρόλο παίζουν και οι Convertors και οι προενισχύσεις που έχει η κάθε κάρτα καθώς και τα συνολικά inputs και outputs....

 

Αυτά από εμένα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου